Overtidsdrama i ellevill målfest: – Jeg så det hele i slow-motion

169
Ruben Yttergård Jenssen i gledesrus sammen med Tomas Totland etter 0-1-scoringen. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

(Mjøndalen – Tromsø 2-3) «Sekspoengerskampen» mellom Mjøndalen og Tromsø ble en ellevill fotballkamp søndag kveld. Det så bekmørkt ut for hjemmelaget da August Mikkelsen satte 0-2 like etter pause, men da nysigneringen Kent Håvard Eriksen kriget inn 2-2 tjue minutter senere, eksploderte det på Consto Arena. To minutter på overtid sørget Anders Jenssen for at alle tre poengene ble med til Tromsø – noe som endte som et mareritt for alle med brune hjerter.

Nysigneringen Kent Håvard Eriksen fikk sin debut fra start for hjemmelaget mot Tromsø søndag kveld. Etter hjemmetapet for Stabæk, var det et MIF-lag med ny mann på topp som var innstilte på tre poeng. Tromsø på sin side har vært inne i en tøff periode med lite poeng og cup-exit mot Alta sist helg. Som tabellnaboer før kveldens kamp var det dermed duket for en svært viktig «sekspoengerskamp» på Consto Arena.

Det var gjestene fra Tromsø som kom til kampens første mulighet. En lang ball ble slått opp mot Kent Are Antonsen, som stusset ballen på tvers av feltet. Der ventet Ebiye Moses som headet ballen et lite stykke utenfor mål etter ti spilte minutter.

Tromsø tok ledelsen på vakkert vis

Etter en halvspilt førsteomgang på Consto Arena vartet gjestene opp med et praktangrep. På få berøringer tredde bortelaget seg svært enkelt gjennom MIF-forsvaret. Eric Kitolano mottok ballen like utenfor 16-meteren, og på svært enkelt vis trillet han ballen gjennom til Tomas Totland på løp inn i feltet. Alene med Sosha Makani gjorde Totland ingen feil og plasserte ballen til side for MIFs sisteskanse.

Etter drøye halvtimen spilt var Tromsø uhyre nære å doble ledelsen. Gjestene fra nord utnyttet en overtallssituasjonen ute til venstre. August Mikkelsen spilte gjennom Lasse Nilsen ute til venstre, som slo hardt inn foran mål. Den gikk gjennom hele feltet, men kun centimetere unna en skliende Ebiye Moses som ville satt den i tomt bur.

Tromsø fortsatte utover i omgangen å spille rundt et tamt MIF-lag. Lekre kombinasjoner mellom Kent Are Antonsen og Tomas Totland førte til at sistnevnte kom til en god skuddposisjon. Heldigvis for vertene ble målscorerens avslutning for svak, og trillet inn til Makani.

To minutter før pause ble Ole Amund Sveen liggende nede på banen med skade. Dette resulterte i at Sveen gikk ut, og ble erstattet med Fredrik Brustad ute på venstrekanten for hjemmelaget.

Dobbeltbytte fra Vegard Hansen i pausen – svensk debutant inn

Mjøndalen foretok seg et dobbeltbytte i pausen. Ut gikk Joachim Olsen Solberg og Stian Semb Aasmundsen, og inn kom Christian Gauseth og nysigneringen Albin Sporrong.

Marerittstart på 2.omgang for vertene

Selv om man skulle tro at hjemmelaget ville gå ut i hundre fra start i 2.omgang, var det Tromsø som startet med et smell. En fin kontringsmulighet anført av Eric Kitolano endte til slutt opp hos unge August Mikkelsen. På to berøringer la unggutten ballen til rette, og bredsidet den ned i høyre hjørne. Kampuret viste bare 46 minutter, og bortelaget hadde dermed fått en drømmestart etter hvilen.

Her dobler August Mikkelsen ledelsen for bortelaget, og sørget for en drømmestart på 2.omgang. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Etter 55 spilte minutter hadde Mjøndalen to store sjanser på løpende bånd. Først fikk Markus Nakkim god deng på et godt slått frispark, men Karlstrøm var ute i full strekk og reddet ut til hjørnespark. Den påfølgende corneren endte ballen til slutt opp hos Fredrik Brustad, som ganske alene og uforstyrret fikk avslutte mot mål. Skuddet ble for svakt, og Karlstrøm var godt med.

Endelig satt den for hjemmelaget etter massivt trykk

Etter en snau time skulle den endelig sitte for hjemmelaget. Isaac Twum fyrte av et godt skudd som ble reddet mesterlig av Jacob Karlstrøm. Corneren til Olden Larsen ble stusset av en TIL-spiller, og på bakre stolpe ventet Nikolas Walstad som klinket til i tomt bur. Den viktige reduseringen var et faktum – noe som ga enorm energi blant spillerne og de oppmøtte.

Debutanten utlignet til 2-2!

Kun drøye fem minutter senere var hele den komfortable ledelsen til Tromsø hentet opp. Reduseringen ga uten tvil massiv energi og vilje i hjemmelaget, og Tromsø var tydelig rystet av vertenes aggressivitet. Utligningen var nettopp et tydelig bilde på innsats og vilje. I tett duell med to TIL-forsvarere kriget MIFs nysignering, Kent Håvard Eriksen, ballen inn via stolpen i det lengste hjørne – til hoppende begeistring fra MIF-trener Vegard Hansen.

Kent Håvard Eriksen kom også til en ny god mulighet for vertene ti minutter senere. Sondre Solholm Johansen slo en flott ball gjennom mot MIFs toppspiss. På få berøringer tok debutanten ballen med seg i fart og kom til en hard og god avslutning i nettveggen. Eriksen var hele tiden et uromoment, og var svært positiv i sine involveringer i debuten.

Mjøndalens bytter satte fart på hjemmelaget etter hvilen. Albin Sporrong var et frisk pust i debuten. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Jenssen ble matchvinner på overtid

På overtid sendte midtstopper Anders Jenssen Tromsø til himmels og ble med den scoringen matchvinner på Consto Arena. Sakarias Opsahl la inn et strøkent innlegg på hodet til Anders Jenssen som stanget inn ballen i nettaket bak Sosha Makani. Med det tok Tromsø tre svært verdifulle poeng, og passerte Mjøndalen på tabellen.

– Jeg hadde sterkt troen på at vi skulle få en sjanse til, og når Sakarias slår inn der så går ballen over meg og jeg ser det hele i slow-motion. Så ser jeg bare Anders kommer hoppende som en gaselle og header den i mål – så det var deilig! sier Ruben Yttergård Jenssen til Fotballnerd.no.

– Et lag som passer oss bra

Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen forklarte at forberedelsene mot dagens motstander har vært gode, og at Mjøndalen er et lag som passer Tromsø godt.

– Vi visste hva Mjøndalen ville komme med her, og jeg synes det er et lag som passer oss bra. Vi vinner denne kampen fortjent til slutt, sier TIL-kapteinen og fortsetter:

– Det var et kampbilde vi liker veldig godt. Vi følte oss veldig komfortable der ute, og det var allikevel forventet at Mjøndalen ville få perioder med stort trykk på oss. Vi starter med å stå ekstremt godt, men så er det vel den fjerde corneren på rad der de får scoring, og da blir det jo litt stress. Men måten vi står opp der etter at de utligner, er jeg veldig stolt over.

Etter Mjøndalens redusering samlet TIL-spillerne seg i ring og tok en kjapp prat med en drøy halvtime igjen å spille.

– Mjøndalen er gode på å få med seg laget og supporterne her på hjemmebane. Det blir mye action i boks, mye frem og tilbake, og mye armer og bein. Og det er selvfølgelig ubehagelig for oss. Vi tok en kjapp samling, fordi vi har slitt en del etter baklengs i det siste. Vi ble enige om at vi skulle prøve å gjøre noe for å snu denne trenden. Vi samlet oss og tok noen ord istedenfor at man går hver til sitt og henger med hodene.

TIL-kapteinen er ekstremt tydelig på at høsten blir utrolig spennende i Eliteserien.

– Jeg tror det blir kjempespennende. Det kommer til å bli masse dramatikk, og mange interessante kamper. Jeg tenker at det uansett for våres del handler om å bli bedre, og det har vi også vært klar på hele tiden. Vi startet sesongen veldig bra, også har vi hatt en liten nedtur der vi nå har erkjent at det ikke har vært bra nok det vi har gjort. Hverken på trening eller kamper. Nå har vi strammet til og ser fremover. Pilen peker oppover, avslutter en smilende Ruben Yttergård Jenssen til Fotballnerd.no.