Per Ciljan Skjeldbred gir seg på landslaget

326

Norges landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred gir seg på det norske fotballlandslaget. Vil prioritere familien og spill for Hertha Berlin fremover.

Per Ciljan Skjelbred har valgt å gi seg på det norske fotballlandslaget. Det skriver hovedpersonen selv på sin Instagram-konto.

«Jeg er utrolig stolt av å komme fra verdens vakreste land! Et land hvor vi har det så ufattelig godt, hvor dugnadsånden lever og hvor menneskene er åpne, varme og rause. Jeg er stolt over å ha spilt 15 år med nettopp det «NORSKE flagget» på brystet.
Opp igjennom årene har jeg spilt side om side med mange flotte og talentfulle gutter, som etterhvert har blitt til staute menn.
Når det nå kommer en ny landslagstrener føler jeg at dette er et passende tidspunkt for å gi drakten min til en av de nye, unge guttene som banker på landslagsdøren, skriver han på sin Instagram-konto.

Han skriver videre at han ikke har den motivasjonen som trengs for å spille på landslaget og har lyst til å prioritere sine to  barn, og spill for Hertha Berlin i fremtiden.
Jeg håper at guttene som nå skal spille med det norske flagget på brystet får tid og ro til å utvikle seg, at de får mange minnerike opplevelser og – viktigst av alt: at de har det gøy med å spille landslagsfotball. Jeg har stor tro på det norske laget og alle de flotte spillerne vi har i Norge. Både på herre- og damesiden.

- Annonse -

Tusen takk til lagkamerater for alle de fine stundene både på og utenfor banen. Tusen takk til støtteapparatet som har ordnet alt for oss på samlingene. Tusen takk til fansen, til dere som reiser, heier, fryser, roper, gråter og ler med oss på hver kamp.
Med dette forlater kapteinen skuta. Ei skute med godt mannskap og en ny trener, som har stø kurs mot neste mesterskap – lykke til. Jeg heier på dere.

Trønderen stoppet dermed landslagskarrieren med 43 kamper. Hertha-proffen fikk sin debut på A-landslaget den 27 mars 2007. Han overtok kapteinsbindet 2 september 2014 av tidligere RBK-trener Per-Mathias Høgmo. Tre år etter velger han å gi seg på landslaget. Han startet sin fotballkarriere for Trondheimsklubben Trygg/Lade.

Han spilte seg raskt inn på kretslag og distriktslag. Han ble også senere plukket ut til å delta i TV-programmet «proffdrømmen», som gikk på TV3. Hvor han også gikk hele veien, og fikk en treningsuke med Liverpool. Han fikk senere tilbud fra klubben, om en juniorkontrakt men takket pent nei. Så gikk han i stedet til Rosenborg.  Skjelbred har også vært på en rekke alderbestemte landslag, han deltok også i europamesterskapet for G19-landslag i 2005.

Nå blir den nye landslagssjefen nødt til å finne en ny kaptein på landslaget. Lagerbäck sier i en pressemelding fra Norges fotballforbund, at han gjerne skulle ønsket og ha han med videre.

– Han var med i mine planer, og vi skulle gjerne hatt med Per Ciljan Skjelbred videre på det Norske landslaget. Samtidig forstår jeg avgjørelsen hans. Når han mangler motivasjon, er dette en riktig beslutning. Jeg har sagt til Per at døren er åpen til landslaget, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -