Pioli får Milan-stilling istedenfor Spalletti

111
Milan logo
AC Milan logo

En tidlig Inter-trener skal overta jobben i AC Milan men det er ikke Luciano Spalletti. Klubbene har ikke kommet overens om kompensajon (for Spalletti er fortsatt ansatt i Inter utover sesongen) og forhandlingene har stoppet.
Derfor er Stefano Pioli aktuell for de svarte og røde. Han skal signere en toårskontrakt på 1.5 millioner euro.

Seks grå måneder i Inter

Piolis korte opphold i Inter startet i november 2016, da han erstattet Frank de Boer. Målet var å nå fjerdeplassen og Mesterligafotball som var i stor fare på grunn av den trege starten under den nederlandkse kollegaen.
Inter fant derimot aldri en stabil form og selveste Pioli fikk sparken i mai ettter 7 kamper uten seier som kostet ham stillingen og dømte laget til en nytteløs 7. plass.
De gikk like dårlig i Europa League. Inter røk ut, til og med som bunnlag, av en svært overkommelig gruppe med Sparta Praha, Hapoel Be’er Sheva og Southampton. Pioli tok roret bare med to kamper igjen men klarte ikke å snu trenden og tapte sin første, avgjørende, kamp i Israel.

Ettårsfenomen i Lazio, ueffektiv fra da av

Pioli sin beste sesong var 2014-15 med Lazio. En overraskende bronse, bak Juventus og Roma (bare ett poeng unna), antydet at italiensk fotball hadde funnet en ny topptrener. Dessverre viste prestasjonen seg å være en heldig episode. Sesongen etterpå var en stor skuffelse. Lazio røk ut av Mesterligakvalik mot Bayer Leverkusen og av Europa League åttendedelsfinaler mot Sparta Praha (men de slo Rosenborg begge ganger i pulja). I Serie A var fjerdeplassen allerede ute av rekkevidde da Pioli fikk sparken etter et tungt 4-1 tap i Roma-derbyet med 7 kamper igjen.

- Annonse -

Han lovet mye men har til syvende og sist levert mindre enn forventet. Glansen har gått av ham lenge siden og det er tvilsomt at han kommer til å bli mer enn en av de mange brukbare middelmådige trenere som hopper rundt jobbene uten å utføre noe minneverdig.

Milan trenger stabilitet og tillit

Milan under Pioli skal sannsynligvis ikke endres på dramatisk vis, iallfall når det gjelder startelleven.
Forsvarsrekka og midtbanen er nesten gitt mens i angrep kan Ante Rebic finne en fast plass som venstrekant, med Suso på høyresiden og, selvsagt, Piatek i spissposisjon.
Det er spillemessig som laget må bli flere hakk bedre for stallen har nok kvalitet for å kjempe minst om femteplassen. Ellers i det minste for å ikke tape mestparten av kampene. Pioli er kanskje ikke en stor profil lenger men dette kan han fortsatt klare. Hvis spillere husker de kan være gode.
Selvtillit er lav, humør er enda verre. Giampaolo sin elendige seriestart har påvirket laget negativt og det var vel nødvendig å rense luften. I januar skal da rydde opp i troppen men dette er noe Milan skal bekymre seg senere.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -