Premier Leagues 25. runde: Liverpool senket Tottenham, mens City klatret opp til 2.plass

259
Oppsummering Premier League 25. runde. Foto: Premierleague.com

Premier Leagues 25. runde: Liverpool senket Tottenham, mens City klatret opp til 2.plass

Denne helgen ble den 25. runden av Premier League spilt, og den inneholdt noen overraskelser. Chelsea mistet to poeng, mens Arsenal og Liverpool slo hardt tilbake etter svake tider. Premier League fikk en endring på toppen av toppscorerlista, og Swansea vant bunnoppgjøret mot Leicester.

 

Arsenal slo tilbake etter at rykter om en mulig avgang for Wengers avgang etter svake resultater den siste tiden

På Emirates Stadium tok Arsenal i mot Marco Silvas Hull, et lag som prøver å kjempe seg vekk fra nedrykksstriden. Vertene har vært ute i hardt vær etter at de tapte 2-1 hjemme mot Watford, og like etterpå ble slått 3-1 av ligalederne Chelsea. I forkant av kampen skrev britisk presse om en mulig avgang for Arsene Wenger, dersom han ikke vant denne kampen. Alexis Sanchez ble dagens helt etter to scoringer, og inntok samtidig 1.plass på toppscorerlista i Premier League.

Alexis Sanchez ble Arsenals store helt i lørdagens kamp mot Hull. Foto: Wikimedia Commons
Er Martial tilbake? Den unge franskmannen sørget i allefall for en viktig scoring og tre poeng mot Watford

Manchester United spiller stadig med høyt press på seg, ettersom de for øyeblikket ligger på en 6.plass- men må ha en 4.plass for å kvalifisere seg til Champions League. Og til tross for drøssevis av sjanser har de røde djevlene slitt med å score mål, og sådan vinne kamper. Laget holder rekord for flest kamper uten tap av samtlige europeiske toppklubber, og denne helgen fikk de også med seg tre poeng. Det mye beryktede franske talentet Anthony Martial gjorde sin første start siden FA Cup oppgjøret mot Reading tidlig i januar. Det førte til ett mål og en assist, og en 2-0 seier hjemme på Old Trafford.

- Annonse -

 

Everton har enda ikke tapt i Premier League i 2017, i helga ble det ett poeng borte mot Middlesbrough

Ronaldo Koeman ser ut til å ha fått sving på sakene i Everton, og har så langt ikke tapt en eneste kamp i Premier League i 2017. Det gjør heller ingenting av Lukaku har vært i god form den siste tiden og sørget for kamp om den engelske toppscorer-tittelen. Helgas kamp mot Middlesbrough ble dessverre av den litt mer kjedelige sorten, og med lite sjanser til begge lag endte det 0-0 på Riverside Stadium.

 

Liverpool med sin første seier i Premier League 2017, og det mot Tottenham!

Liverpool hadde foran lørdagens toppoppgjør mot Tottenham ikke vunnet èn eneste kamp i Premier League siden før nyttår, og har blitt sendt ut av både ligacupen og FA Cupen. Dette skal ha ført til at kaptein Henderson samlet laget til et oppvaskmøte uten Jürgen Klopp til stede. Kanskje var det dette som var nødvendig for å komme tilbake på vinnersporet. To tidlige mål av Sadio Manè sørget for at Anfield kunne slippe jubelen løs for en trepoenger mot tabelltreer Tottenham. Hvis du ønsker å lese mer om helgens toppkamp, kan du klikke deg inn her.

Wijnaldium jubler etter å ha sendt Manè gjennom til 2-0. Foto: Reuters w/Carl Recine Livepic

Mark Hughes Stoke har så langt hatt en glimrende sesong, og på lørdag tok de en knepen 1-0 seier hjemme mot Crystal Palace.

Stoke ligger foreløpig på en 9. plass i Premier League, samme posisjon som de endte fjorårets sesong på. Kan de ende opp høyere denne sesongen? Signeringen av Joe Allen fra Liverpool er en av de vellykkede, den walisiske midtbanespilleren stod for kampens eneste mål mot Crystal Palace i helgen. Totalt har han bidratt med 6 mål (mer enn noen annen spiller i klubben) og to assist denne sesongen. Big Sam har derimot en jobb å gjøre med Crystal Palace. På de siste 10 kampene har de tapt 8, vunnet èn og spilt èn uavgjort.

 

Southampton stiller inn finaleform, mens Sunderland settes hardt tilbake på jorda igjen

Southampton skal om knappe to uker spille ligacup-finale mot Manchester United på Wembley, og etter helgas kamp kan det se ut som at de har begynt å stille inn formen. Sunderland som kom fra storseier mot Crystal Palace ble virkelig satt ned på jorda av The Saints. Med to scoringer av Gabbiadini, ett av Denayer og ett av Long ble Sunderland knust 4-0 hjemme på Stadium of Light. Sitter David Moyes fortsatt trygt tror du?

 

Bilic i tottene på dommerne etter 2-2 mot West Bromwich

West Ham hadde et slitsomt januarvindu ettersom at stjernespiller fra i fjor Dmitri Payet nektet å spille fotball. I stedet ønsket han å bli solgt til sin gamle klubb Marseille, en overgang som ble fullført like før vinduet stengte. Bilic og hans menn har til tider vist svært gode takter, til tross for tapte av midtbanspilleren- og har klatret seg opp til en 10. plass. I helgen tok de i mot West Bromwich på London Stadium, hvor det stod 2-1 til hjemmelaget frem til det fjerde minutet på overtid. Da dukket West Bromwichs Gareth McAuley frem og satte inn utligningen for bortelaget. Bilic mente at målet ikke skulle ha blitt stående, og ødela en mikrofon på sidelinjen før han selv ble sendt opp på tribunen.

 

Et vakkert frispark sørget for popengdeling på Turf Moor mellom Burnley og Chelsea

Contes Chelsea leder Premier League med 8 poeng, den luken kunne imidlertid vært større dersom de hadde slått Burnley på søndag. En tidlig scoring av Pedro Rodriguez ga bortelaget ledelsen 1-0, og allerede da var det nok noen som trodde at det skulle bli en lett skuring. Men den gang ei. I det 24. minutt stilte Burnleys Robert Brady seg opp for å ta frispark 25 meter fra mål. Det påfølgende treffet på ballen var aldeles nydelig, og etterlot Courtois sjanseløs. Hjemmdebuten til Brady ble altså svært så god, selv om han sikkret kunne tenkt seg at frisparket skulle ha vært et avgjørende mål.

 

Bunnoppgjøret på Liberty Stadium endte med hjemmeseier og enda mer frustrasjon for Ranieri

På søndags ettermiddag var det klart for en svært viktig kamp mellom to av Premier Leagues bunnlag. Swansea har etter ansettelsen av ny manager sett ut til å ha fått et løft og har vunnet 4 av sine 6 siste kamper. Selv om det var Leicester som åpnet kampen best så var det Swansea som gikk opp i ledelse etter 37 minutter. Forsvarsspilleren Alfie Mawson dukket opp på en heading fra forsvarskollega Fernandez. Like før pause var Swansea frempå igjen, denne gang var det svenske Martin Olsson som fant nettmaskene. De to målene i første omgang ble de eneste, og Swansea tok dermed tre svært viktige poeng i bunnstriden.

 

Jesus måtte ut da Agüero grep sjansen og sendte Manchester City opp på 2. plass

Gabriel Jesus har vært en åpenbaring for et Manchester City som har slitt litt etter en meget god start på Premier League- sesongen. I mandagens kamp måtte han dessverre av etter bare 15 minutter, trolig på grunn av en vridning i ankelen. Erstatteren var ingen ringere enn Sergio Agüero. Men Bournemouth holdt spenningen oppe lenge, og like etter at Raheem Sterling sendte bortelaget i føringen var Joshua King frempå. Han satte ballen forbi Caballero, men det ble korrekt annulert på grunn av en holding av John Stones i forkant. 20 minutter før slutt satte Tyrone Mings ballen i eget mål etter et flott innlegg fra Raheem Sterling. Kampen endte dermed 2-0, og Pep Guardiola kunne juble for å ha klatret opp til 2. plass i Premier League.

Sergio Agüero kom inn for en skadd Gabriel Jesus, og gjorde en svært solid innsats i Citys 2-0 seier mot Bournemouth. Foto: Reuters w/Matthew Childs Livepic

Hva synes du om den 25. runden? Kan Chelsea miste ligamesterskapet?

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -