RBK og Start klar for semifinale

188

Både Rosenborg og IK Start er de to første lagene som er klar for årets semifinale i Norgesmesterskapet i fotball for herrer.

Djordje Denic og Alexander Søderlund scoret for trønderne, og seieren burde ha vært større ut i fra sjansene. Vålerenga hadde sin store sjanse på stillingen 0-0. Men Oslo-klubben tok ikke vare på muligheten. Rosenborg var ekstremt effektiv. Men allerede etter bare fire minutter måtte RBK gjøre et bytte, når Birger Meling måtte gå av banen med skade.

Ti minutter senere kunne Felix Horn Myhre sendt gjestene fra hovedstaden i ledelsen, når han fikk stå helt alene, etter et innlegg fra Amin Nouri, men skuddet hans gikk langt over målet til Andre Hansen. Så skulle målet komme. Vålerenga-forsvaret var fullstendig på «bærtur» og Mike Jensen fant Djordje Denic med en flott pasning, og alene med Adam Larsen Kwarasey lobbet serberen inn 1-0.

Bare minuttet senere trudde de tilreisende fra Oslo, at Sam Johnson han hadde utlignet da han pirket ballen i mål etter en retur, fra skuddet til Chidera Ejuke, men dommeren annullerte korrekt for offside. Andre omgang var bare ti minutter gammel da RBK økte ledelsen. Et flott angrep endte med at Vegar Hedenstad fikk ballen til høyre i boksen, kikket opp og fant Alexander Søderlund foran mål. Fra kloss hold satte spissen ballen i det åpne målet til 2-0.  Som også ble slutt resultatet på Lerkendal.

IK Start med en 2-1 seier over Glimt

IK Start er også klar for semifinale. Det etter at klubben sendte Bodø/Glimt på hodet ut av kvartfinalen.  Start som aldri før har vært i en cupfinale, kan være en kamp unna en tur til Ullevaal i Desember. Avgjørelsen falt et kvarter før slutt da Herolind Shala (26) var først på returen og scoret etter en straffebom fra Tobias Christensen (18), og dermed er Rekdals mannskap én kamp unna en historisk finale.

Kampen var veldig jevnspilt. Start tok ledelsen etter et innlegg fra havnet plutselig i beina på Starts stortalent Christensen, som snek seg unna Martin Bjørnbak og fikk avsluttet mot mål. Unggutten hamret ballen bak Glimt-keepere til 1-0 for hjemmelaget.  Det tok ikke veldig lenge før vi var like langt i kampen, for i det 19 minuttet var det et fint samspill mellom, Patrick Berg fant Kristian Fardal Opseth med en flott pasning, og spissen var nådeløs da han slapp til med en avslutning fra 15 meter, og med et skudd som gikk helt nede i venstre hjørne utlignet han til 1-1.

Kvarteret før slutt falt avgjørelsen på Sør-Arena. Tobias Christensen ble tatt på klønete vis av José Isidoro, det var ingenting å si på avgjørelsen. Fra straffemerket bommet nevnte Christensen, men Herolind Shala var først på returen og banket inn 2-1. Dermed er Start klar for semifinale. Imorgen spilles de to siste kampene.  Lillestrøm møter Bryne, mens Haugesund møter Strømsgodset.