Rødt kort hindret historisk seier til Sogndal

471

Sogndal hadde ikke vunnet mot RBK på atten år, det gikk ikke nå heller.

Sist Sogndal tok tre poeng mot Rosenborg var det knappe fjorten dager siden Kjetil Rekdal scoret i Marseille, Martin Ødegaard var ikke født og Eirik Bakke spilte i Premier League, i dag var de nærme, men et unødvendig kort på Hannu Patronen ødela festen.

Løpt i senk

Eirik Bakke overrasket mange da han vraket både Mahatma Otoo og Kristian Fardal Opseth. Sogndølene har tidligere i sesongen spilt med to rene spisser, men med Rosenborg på besøk måtte det gjøres grep. «I dag har jeg gått etter løpskapasitet» sa Bakke før kampen, og det fikk han. Rosenborg på sin side måtte se en slukøret Helland gå i garderoben under oppvarmingen, kantspilleren fikk en kjenning i lysken og ville ikke risikere å miste flere kamper.
Gjennvinningsspillet og aggressiviteten til Sogndal trakk paralleller til Jürgen Klopp sin spillestil, og hardt arbeid lønner seg. Hjørnesparket fra Gilbert Koomson kom lavt på fem-meteren til Rosenborg, der kom mditbaneanker Babacar Sarr og styrte ballen via Gytkjær forbi Andre Hansen. 1-0, etter bare fem minutter. Utover omgangen jobber hjemmelaget iherdig, vinner ballen i gunstige posisjoner og Rosenborg blir rett og slett kjempet av banen.

To gule blir et rødt

Rosenborg gjorde to bytter i pausen, noe som skapte mer trøkk rundt 16-meteren til Mathias Dyngeland. Til tross for et Sogndal som fortsatt var aggressive, presset de regjerende mesterne seg mer og mer inn i kampen. Kampen bølget fram og tilbake, Rosenborg presset, men Sogndal tok vare på kontringene og kom til flere store sjanser, deriblant ved Lars Christian Kjemhus som fikk testet skuddfoten flere ganger. Med tjue minutter måtte Sogndal sin kaptein Hannu Patronen i garderoben etter å ha fått sitt andre gule kort. Takler Svensson som var på vei mot dødlinja og tar dermed i mot et unødvendig rødt kort. En mann mindre, mot Rosenborg, med tjue minutt igjen. Rosenborg fikk satt enda høyere press og fikk etter utvisningen sin første avslutning på mål. Ikke mer enn tre minutter etter utvisningen fikk Rosenborg hjørnespark. Innbytter Gudmundur Thorarinsson skrur ballen inn i feltet, der Anders Konradsen kontant header ballen i det lengste hjørnet. Med femten minutt igjen kjører Rosenborg kampen fullstendig, men ved å fortsette den imponerende innsatsen og løpsvilligheten holdt hjemmelaget unna og forsvarte inn en sårt tiltrengt uavgjort, etter tre tap på rad i ligaen.