182

Dybala redder et middels Juve mens Roma imponerer i sølvkamp mot Napoli.

NAPOLI – ROMA 1-3

På en fin ettermiddag i Napoli er det Roma som skinner på San Paolo. Ære til trener Luciano Spalletti og sitt taktisk påfunn.
Gjestene stiller med en flytende formasjon: Alessandro Florenzi skiftes fra back til ving når det trengs og planen fungerer veldig bra: Napoli klarer sjelden å utnytte rom på kantene, mens Roma presser og er flinke i å gjenvinne ballen og kontre.

Begge lag angriper bra, men spissene er ikke nøyaktige nok og keeperne klarer seg med rutine-redninger på de få skuddene som treffer målet.
Halvsjansene kommer og kommer, og det er bare et tidsspørsmål før noen scorer.
Det er Roma som tar ledelsen på tampen: Salah presser Koulibaly inn i 16-meteren, midtstopperen somler med ballen i beina og mister den. Egypteren serverer Dzeko foran mål og spissen kan ikke bomme på en så stor sjanse.

Etter pausen prøver Napoli å svare, men det går fort fra vondt til verre: Florenzi slår et frispark à la Beckham, Dzeko er alene på lengste stolpe og kan presse ballen i mål.
Sarri bytter ut en elendig Gabbiadini og satser på Mertens som falsk nier. Det er kanskje tilfeldig men Napoli reduserer like etterpå: på corner er det ingen som markerer Koulibaly som stanger ballen forbi Szczesny og delvis retter sin egen feil på 0-1.
Kampen lever igjen: de lysblå fosser frem men de mangler fornuft og alt ser litt rufsete ut, selv om de produserer noen halvsjanser.
Derimot er Roma nådeløse på kontring, og Salah kan løpe alene mot Reina og sette mål nummer tre inn.
Da er det enda mer brente sjanser, en gedigen av Jorginho og en kontring til av El Shaarawy.

Fordel Roma. Til neste uke…

Roma vinner fortjent og endelig vises alle ferdighetene Spalletti ville se i sitt lag. Hvor lenge dette skal vare er vanskelig å si, for rollen som Juves hovedrival er helt ustabil. Likevel kan Giallorossi feire litt.

“Dette var en god seier, med flotte mål og spill, mot sterke motstandere. Taktisk sett fungerte alt veldig bra – sa han i intervjuer – Er dette sesongens vendepunkt? Dere bestemmer, for det er dere som vet alt med sikkerhet. Vi må fortsette å jobbe og bli bedre: det er mulig å holde ballen høyere på banen for å ha det enklere”.

Sarri er ikke bekymret for sitt første hjemmetap som Napoli-trener:
“Vi spilte en bra første omgang og baklengsmålet kom ved en uheldig feil. Da ble Roma enda farligere i bakrommet og straffet oss mens vi var ute etter utligning – forklarte Sarri – To tap på rad er ikke noe vi er fornøyde med, men jeg har ikke sett et tamt lag: man må ikke miste hodet”.

På tross av to mål får Dzeko litt kjeft igjen av Spalletti.
“Edin scoret, men han fikk flere sjanser som han skulle ha tatt bedre vare på. jeg har sagt dette mange ganger at han må finne sitt killer instinkt og bli mer effektiv”.
Kollegaen Gabbiadini hadde nok en dårlig dag på jobb, med bare ett skudd i løpet av én time, men Sarri nekter å innrømme at Napoli har et spiss-problem etter Milik sin stygge korsbåndsskade.
“Det var et taktisk bytte, ikke ment som en ‘straff’ til Manolo. Laget hadde ikke produsert mye og jeg prøvde å endre spillestil. Jeg håper han ikke tar det tungt eller personlig”.

JUVENTUS – UDINESE 2-1

Så moro var ettermiddagens storkamp, så kjedelig var kveldens oppgjør.

Juve tenker på Mesterliga allerede og Allegri roterer litt. Udinese, med Delneri på benken, er livlig nok og spiller seg i kampen.
Gjestene tar til og med ledelsen, takket være Hernanes som mister ballen på egen banehalvdel og Buffon, igjen langt fra sitt nivå på et relativt svak skudd. Tabbelisten i år blir lengre og lengre…
Heldigvis for Juve er Dybala i god form og han sørger for en rask utligning med et perfekt frispark i krysset.
I andre omgang avbryter Allegri sine taktiske eksperimenter og med 3-manns backlinje funker Juve bedre.
De Paul feller en feilvendt Alex Sandro inn i feltet og gir borte en tullete straffe. Dybala scorer og comeback er ferdig.
Kampen er derimot ikke kjørt, for Juve får ikke det tredje målet og Udinese skaper noen vansker til en ufokusert Juve-forsvar. Buffon må endelig komme frem med en kanonredning på Pericas heading for å avverge en sen utligning.

Minimal innsats, maksimal uttelling for Juventus. Igjen.

“Det er viktig å vinne slike kamper, selv om man ikke spiller bra fotball. Udinese gjorde det vanskelig for oss og vi var litt trøtte i siste minutt – innrømte Allegri – Etter landslagspausen er det alltid litt vanskelig og nå er vel Scudettoen én seier nærmere, men det er en lang vei”

Champions League er åpenbart Juventus sitt største mål, og det er forståelig at de tar det roligere i ligaen.
Likevel var det skuffende å se mange feil, både individuelle og taktiske. Mange spillere holder ikke rytmen eller nivået, forsvaret er langt fra uoverkommelig og sisteskansen, som pleier å være verdt en del poeng med overmenneskelige redninger, er nå sårbar.
Det høres merkelig ut å kritisere landets desidert beste lag, men noen små sprekker begynner å dukke opp.