Ronaldo – Hattrick mot Espanyol

186

Ronaldo imponerte i går kveld igjen mot Espanyol. Tydeligvis et lag han liker å spille mot. I september scoret han 5 mål i seksmålsseieren i Barcelona mot Espanyol. I går ble det tre av seks på hjemmebane. Med disse målene ble inntok han en delt topplass på toppscorer statistikken med Luis Suarez. Kampen mot Espanyol ble tidlig avgjort etter 3 raske scoringer. Real Madrid ledet 3-0 etter et kvarter med scoringer av Benzema, Ronaldo og James. Da var strengt tatt kampen avgjort. Ikke så mye mer å si om det.

La oss heller se litt på mannen som påstår han er i kjempeform og bedre enn noen gang. Er Ronaldo egentlig så god som han var for et par sesonger siden? Han har scoret 19 mål (ligaen) så langt, og det er selvsagt veldig bra på 22 kamper. Jeg mener at det må være lov til å stille noen spørsmål om han faktisk er så god. Mitt svar er nei, og det er på bakgrunn av nettopp scoringsstatisikken til Ronaldo. Av de 19 målene så langt i ligaen har 5 kommet på straffe, det er greit nok, men av 19 mål har 8 kommet mot Espanyol som ligger på 15. plass på tabellen. Foruten de 5 mot Espanyol i september har han scoret bare 2 mål på bortebane. Han har scoret bare 2 mål mot topp 10 lag (Celta og Eibar). 17 av målene har dermed kommet mot lage på nedre halvdel, eller enda verre, 16 av målene har kommet mot de lagene som pt. ligger på plassene 15-20. Han har ingen mål mot de gode lagene som Barcelona, Atletico, Sevilla, Valencia, Villareal. Mange av målene er av liten betydning i forhold til at målene er nr. 3,4 og 5 i store seire. Kollegaene Benzema og Bale scorer langt flere avgjørende mål. Litt kynisk vurdert så er det bare hjemmeseieren mot Real Sociedad man kan si at Ronaldos 2 scoringer var avgjørende for resultatet.

Det samme ser vi i årets gruppespill i CL. 11 mål, veldig bra det, men 7 av de mot Malmø, og da snakker vi om et lag på et helt annet nivå. 4 mot Shaktar og ingen mot det gode laget i gruppen, PSG.

En spiller som mange mener er best i verden, og som selv mener han er det, må finne seg i være gjenstand for noen kritiske vurderinger. Selvsagt er Ronaldo blant de aller beste fremdeles, derfor er kravene til også skyhøye. Jeg mener han ikke innfrir disse kravene så langt denne sesongen. Som den største stjernen på et av verdens beste fotballag, skal man bidra mer enn det Ronaldo klarer å gjøre i de store kampene mot de store lagene. Der er det veldig stor forskjell på Ronaldo og Messi. Det er forventet at en spiller som Ronaldo skal løfte laget og avgjøre kamper mot Barcelona, Atletico Madrid og mot de store lagene i CL. Så langt denne sesongen har han ikke prestert på det nivået han bør være.

- Annonse -

Ronaldo fyller 31 år om få dager (5/2) og det bør ikke komme som noen overraskelse om Real Madrid selger han til sommeren. Det er fremdeles en del lag som vil betale en del for han. Real Madrid fisker veldig etter Neymar om dagen, og det er klart at skulle de lykkes i det, så vil Ronaldo forsvinne. Det er spekulert en masse i spanske medier rundt Neymar, og det er åpenbart at han vil da komme som den største og best betalte stjernen. Han skal ta over Ronaldos posisjon. Nå skal det nok ekstremt mye til for at dette skal skje. Det vil være en av det mest spektakulære overgangene som kan skje i dagens fotball.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -