Åpningskampen i VM 2018 spilles mellom hjemmenasjonen Russland og oljelandet Saudi-Arabia. I utgangspunktet de to lavest FIFA rangerte nasjonene i årets VM.

Etter åpningsshow med Robbie Williams og velkomstale av Vladimir Putin var det endelig klart for årets første kamp i fotball VM 2018.

Dette er to lag med en svært forskjellig tilnærming til fotball. Saudi-Arabia har kvalifisert seg gjennom gruppespill, Russland er direkte kvalifisert som arrangør.

Saudi-Arabia har vært med i VM tidligere, men det begynner å bli noen år siden (1994), den gangen var det enkeltprestasjoner det gikk på. Saeed Al Owairan i 1994 mot Belgia.

Russland tar tak i kampen fra start og går «i strupen» på Saudi-Arabia, på kanskje litt nordisk vis (Island/Norge). Scoring etter 12 minutter ved Yuri Gazinskiy. Kampen dabber litt utover i omgangen og det tar ikke helt fyr. I det 43. minutt øker Denis Cheryshev til 2-0 etter at Saudi-Arabia åpner hele forsvaret sitt og gir Russland fri vei til scoring. Kan vel si at Russland leder fortjent til pause, kunne vært større ledelse. Trist for Russland, men Alan Dzagoev må ut med hamstringskade etter bare 20 minutter. Dette var en spiller som man kunne hatt store forventninger til.

2. omgang fortsetter med Russland som har overtak, Saudi-Arabia ypper seg, men er fryktelig svake. I det 71. minutt setter Artem Dzyuba inn den hurtigste innbytterscoringen i VM-historien. Fortjent ledelse av Russland som imponerer i sin første VM-kamp.
Artem Dzyuba, Arsenal Tula.

På overtid kommer en scoring for Youtube. DENIS CHERYSHEV med utsiden av venstrefoten. 4-0 til Russland.

Når det nesten skulle vært slutt får Russland frispark. Aleksandr Golovin, kanskje kampens beste spiller, dundrer frisparket inn bak en Saudi-Arabisk keeper med store forsvarsproblemer. 5-0 til Russland. Helt fortjent over et skuffende lag fra Saudi-Arabia.

En fantastisk kamp for Russland, kunne ikke fått en bedre start på VM. En av de mest målrike åpningskamper noen sinne, og ikke minst scoringa til Dzyuba, rett inn fra benk til scoring. Når Golovin setter sluttstreken med 5-0, da blir det bare en herlig åpning, og viktig for Russland.