Seriestart i Nederland – her er tabelltipset for Eredivise

208

Eredivise er tilbake igjen med seriestart fredag 10. august. Som vanlig er PSV, Ajax og Feyenoord favorittene.

Gullkampen

Regjerende mester PSV har skiftet trener. Phillip Cocu dro til Fenerbahce, og inn er kommet Mark van Bommel. Van Bommels lag har sett bra ut i treningskampene og har beholdt viktige spillere som Jeroen Zoet, Luuk de Jong og Hirving Lozano. Santiago Arias er borte, men har en god erstatter i Danzel Dumfries. Laget har definitivt kvalitetene til å forsvare tittelen.

Men Ajax regnes som den største favoritten blant bookmakerne og har for tiden lavest odds for ligagull. De har kjøpt Daley Blind og Dusan Tadic i sommer, og har beholdt Matthijs de Ligt og Frenkie de Jong til tross for stor interesse fra lag i de største ligaene. Erik ten Haag hadde sine skeptikere sist sesong, men de første kvalifiseringskampene til Champions League har vært lovende.

Så er det Feyenoord da. De vant i 2016/17 ligaen for første gang siden 1999, men startet forrige sesong elendig. Robin van Persie returnerte til klubben i januar og var med og løftet rotterdammerne som viste en lovende vårsesong. Da vant de også cupen, og sist helg slo de PSV på straffer i supercupen (Johan Cruijff schaal). Men, de tapte 0-4 i Europa League-kvalifiseringen i midtuka borte mot Trencin i Slovakia. De har behold Steven Berghuis og Nicolai Jørgensen, mens Jordy Clasie er tilbake og vil erstatte Karim El Ahmadi.

- Annonse -

Alle tre klubbene ser sterke ut og skal kjempe om tittelen, selv om Feyenoords midtukekamp var skrekkelig og et varsku om at de kanskje stiller bak PSV og Ajax, det mest vanlige.

AZ Alkmaar er også sterke, men har mistet Alireza Jahanbakhsh og Wout Weghorst. John van den Broms lag er ventet å ta fjerdeplassen i Eredivisie. AZ har hentet ytterligere en nordmann, Bjørn Maars Johnsen, som av mange regnes som en potensiell toppscorer i ligaen. Han var nummer to på den listen sist sesong, da i ADO den Haag.

Europa-cup

Ajax, PSV og Feyenoord vil garantert kjempe om de viktigste plassene i Europa. De to beste i Eredivisie går til kvalifisering til Champions League. AZ Alkmaar er ventet å ta en plass. Bak disse er det nok Vitesse, Utrecht, PEC Zwolle, Heerenveen og Groningen som vil kjempe om plassene fra 5. til 9. plass og få muligheten til å spille om den siste plassen i Europa. ADO den Haag var med og kjempet i det skiktet i fjor, men det spørs hvor mye det vil merkes at Bjørn Maars Johnsen er borte.

Bunnskiktet

Twente rykket ned i fjor. Selv om klubben har slitt økonomisk i flere år, er det en overraskelse. De har ikke vært utenfor Eredivisie siden tidlig på 1980-tallet.

Det er mange lag som kommer til å ha sitt viktigste mål å overleve i divisjonen. De nyopprykkede lagene Fortuna Sittard, FC Emmen (i Eredivisie for første gang noensinne) og De Graafschap er nok favoritter til å rykke ned. Men VVV Venlo har mistet noen sentrale spillere og er ventet å kjempe i bunnen. Excelsior uten Mitchell van der Gaag kan også få det tungt.

Ga beskjed om hvilken Dick som er størst – blir et helt nytt bekjentskap i Eredivisie

Willem II, Heracles og NAC Breda er nok ventet å klare seg, men ingen av lagene har vist gode tegn i sommer, og det vil ikke være en overraskelse om de blir dratt med i nedrykksstriden.

Sist sesong var ingenting avgjort i bunnen før i siste serierunde, og det kan fort skje det samme igjen. De nyopprykkede lagene vil absolutt ha muligheten da sju-åtte lag fort kan havne i trøbbel. For disse lagene blir det svært viktig å vinne de interne kampene.

Tabelltips:

1. Ajax
2. PSV
3. Feyenoord
4. AZ Alkmaar
5. Vitesse
6. Utrecht
7. Groningen
8. PEC Zwolle
9. Heerenveen
10. ADO den Haag
11. NAC Breda
12. Excelsior
13. Willem II
14. Heracles
15. De Graafschap
16. VVV Venlo
17. Fortuna Sittard
18. FC Emmen

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -