Thorsby scoret to og ble utvist i historisk VAR-bedømmelse

424

Eredivisie startet med et pang fredag kveld, med en nordmann i hovedrollen.

Morten Thorsby (22) scoret to ganger, hadde en assist, og ble utvist, da Heerenveen vant 3-2 borte mot PEC Zwolle.

Utvisningen kom i det 55. minutt etter en heands på streken. I situasjonen ble VAR for aller første gang tatt i bruk i den nederlandske æresdivisjonen.

Mike van Duinen ga Zwolle ledelsen etter 28 minutter på straffe, etter en kjedelig åpning på kampen. Det tok bare fire minutter før Thorsby headet inn en corner og utlignet til 1-1. Etter 39 minutter scoret Thorsby igjen på en fin volley. Rett før pause satte Thorsby opp Arber Zeneli som satte inn 3-1.

Ti minutter ut i andre omgang kom den historiske VAR-avgjørelsen som sendte Thorsby i dusjen, og som ga Van Duinen sjansen fra straffemerket igjen. Han bommet ikke, og stillingen var 3-2.

Hjemmelaget presset voldsomt for utligning resten av kampen, og skapte store sjanser. Men Heerenveen holdt ut og fikk en perfekt start under deres nye trener Jan Olde Riekerink.