Sesongens første seier for Ingolstadt – Poengdeling mellom Paderborn og Bochum

98
Ingolstadts Dario Lezcano spilte en bra kamp samt scoring mot Aue. Bilde: Wikimedia.

FC Ingolstadt har vunnet sin første kamp denne sesongen. Mot Erzgebirge Aue vant laget 3-2 på hjemmebane. I den andre kampen spilte SC Paderborn 2-2 mot VfL Bochum.

FC Ingolstadt – Erzgebirge Aue 3-2

Ingolstadt tok styringen fra starten og spilte seg til noen farlige situasjoner. Den fortjente ledelsen kom etter 19 minutter. Konstantin Kerschbaumers pasning sendte Thorsten Röcher med hælen over streken.

Deretter mistet Ingolstadt grepet på kampen. Aue ble farlige, og utlignet åtte minutter før pausen. To forsvarsspillere klarte ikke å ta ballen fra Pascal Testroet som rundet keeperen og scoret.

I andre omgang var kampen jevn, men uten mange muligheter. Omgangens første sjanse sørget for at Ingolstadt på nytt tok ledelsen. Charlison Benschop forlenget et hjørnespark til Dario Lezcano, som hadde ingen problemer fra kort hold. Ti minutter senere var det Benschop selv som scoret etter en overgang og en fin kombinasjon.

Rett før slutt scoret Aue sitt andre for dagen da Dimitrij Nazarov hamret ballen i krysset fra 25 meter, men klarte ikke å ta poeng. Ingolstadt har nå fem poeng, mens Aue fortsatt ikke har vunnet denne sesongen og står med ett poeng etter fire kamper.

SC Paderborn – VfL Bochum 2-2

I en kamp med harde dueller i første omgang var Paderborn best og hadde ballen mest. Særlig i løpet av omgangens siste kvarter hadde hjemmelaget noen gode muligheter, men maktet ikke å få ballen over streken. Bochum, som hadde én god sjanse i løpet av første omgang, tok ledelsen på overtid mot spillets gang. Robert Tesche fikk ballen i feltet og spilte en pasning på den helt umarkerte Tom Weilandt som satte ballen i laveste hjørne.

I andre omgang tok det fem minutter før Paderborn fikk tildelt et straffespark. Klaus Gjasula filmet i feltet, og dommer Florian Badstübner falt for det – Badstübners andre meget dårlige straffeavgjørelse i løpet av denne uken. Philipp Klement scoret på straffesparket.

Kun to minutter senere vant Paderborn en lang ball i egen halvdel. Hjemmelaget sendte ballen kjapt og direkte framover, og etter en fin overgang gikk Sven Michel alene mot Manuel Riemann og overvant keeperen. Likevel burde målet blitt annullert: Ben Zolinski, som slo den målgivende pasningen, stod i offside.

Paderborn fortsatte å styre kampen, men ødela mange gode situasjoner ved unøyaktige pasninger. Ti minutter før slutt scoret Bochum på nytt ut av ingenting. Innbytteren Silvère Ganvoula fikk servert et innlegg av Robbie Kruse som han bare måtte touche i mål.

De siste ti minuttene var Bochum nærmest seieren, men Ganvoula bommet hårfint på mål. Kampen endte uavgjort, som sikret Bochum sitt syvende poeng denne sesongen, mens Paderborn står med fem poeng.