Slik vurderer de Moldes sjanser mot Sevilla

850

Slik vurderer de Moldes sjanser mot Sevilla

Vi har tatt en prat med tidligere Molde profiler og et knippe fotballeksperter før 16-dels finalene i Europa League.

Trond Andersen (105 kamper for Molde, 38 Landskamper) 

Trond Andersen (t.v.) og Morten Kristiansen (t.h.) er klare for kamp. Her fra 2011 da også Ole Gunnar Solskjær var med i jazzkampen.
Trond Andersen (t.v.) og Morten Kristiansen (t.h.) er klare for kamp. Her fra 2011 da også Ole Gunnar Solskjær var med i jazzkampen.

– Molde har selvfølgelig sjansen til å gå videre, men de har oddsen kraftig i mot seg.

Bekymret for at Molde er utenfor sesong.

- Annonse -

– All erfaring fra klubb og landslag sier at man er dårlig forberedt til å konkurrere internasjonalt, når man er ute av sesong.

Hva skal til for at Molde går videre?

– Molde trenger å gjennomføre to kamper med hundre prosent konsentrasjon. I tillegg må de ha litt medgang for å gå videre. Sevilla er sårbare på defensive dødballer, og dette bør Molde prøve å utnytte. Hvis de greier å kombinere en stram struktur defensivt med å i perioder holde i ballen og gi Sevilla litt trøbbel, kan dette oppgjøret leve til hjemmekampen på Aker stadion. Dette Molde laget har bevisst at de er kapable til å gjøre store ting, og den fantastiske stemningen på stadion i Sevilla vil ikke være noen ulempe for Moldespillerne. Spørsmålet er om de greier å være skarpe nok fysisk og ha god nok konsentrasjon til å holde fullt fokus gjennom to kamper, avslutter Andersen.

Thomas Holm (68 kamper for Molde, 4 Landskamper) 

Thomas Holm i aksjon for Molde.
Thomas Holm i aksjon for Molde.

Frykter forskjellen på La Liga og Tippeligaen.

– Det er stor forskjell på La liga og Tippeligaen, det at Molde også har mistet noen sentrale spillere gjør at jeg tror dette blir for tøft.

Hva skal til for at Molde går videre?

– Dødballer tror jeg er Molde sin mulighet. De er også helt avhengig av å få et godt resultat i Sevilla, avslutter Holm.

Thomas Holm avslører at han følger veldig godt med på det som skjer i Molde og at han selvfølgelig skal se oppgjørene mot Sevilla.

Andreas Lund (65 kamper for Molde, 8 Landskamper) 

Andreas Lund var den store helten etter hjemkomst fra Mallorca. Lund sin scoring sikret Molde Champions League spill.
Andreas Lund var den store helten etter hjemkomst fra Mallorca. Lund sin scoring sikret Molde Champions League spill.

Med Molde spilte han Champions League i 1999 etter at han hadde satt inn utligningsmålet som ga Molde avansement på bortemålsregelen i den avgjørende kvalifiseringskampen mot Real Mallorca.

Fotballen er fascinerende.

– Det som er så fascinerende med fotball er att underdogs alltid har mulighet til å vinne hvis de har dagen. Molde har vist gang på gang att de har masser av kvalitet i laget til å kunne overraske igjen. Hvis man setter lagene opp mot hverandre så skal i utgangspunktet ikke Molde ha mulighet.

Hva skal til for at Molde går videre?

– Hvis de greier å holde tett bakover, samtidig som de utnytter overgangene i angrep som de har vist tidligere så har de en mulighet. Dette vil jeg si er Moldes største styrke, at de har høyt tempo i overgangene og at de våger å slippe på med nok folk når sjansen byr seg. Vi krysser fingrene for at Molde nok en gang tar en stor skalp, avslutter Lund med et smil.

Morten Bakke (260 kamper for Molde, 2 Landskamper)

Morten Bakke (t.v), her avbildet med Daniel Berg Hestad
Morten Bakke (t.v), her avbildet med Daniel Berg Hestad

Det blir vanskelig, men ikke umulig!

– Det blir to meget vanskelige kamper mot et godt lag. En ting som taler veldig imot et Molde avansement er at de er i oppkjøring til sesong. Sevilla er i sesong og er i kampmodus. Molde har mistet noen sentrale spillere etter at sesongen sluttet her hjemme. Noen nye har kommet inn og skal samspilles med de andre på laget, dette er ikke gjort gjennom noen treninger og noen få treningskamper. Treningskampene har også vært svært varierende i prestasjoner og resultat.

Hva skal til for at Molde går videre?

– Molde kan gjennom kynisk og disiplinert spill på bortebane håpe på et uavgjort resultat i bestefall. Hjemme kan muligheten være større. Jeg anser at Molde har en liten fordel i forhold til at det er kunstgress på Aker Stadion. Værforholdene i Romsdal kan også vise seg fra en side som ikke er god sett med spanske øyne. En tidlig Molde scoring kan være med på å stresse Sevilla. Så må vi håpe på lagprestasjoner på høyde med det de har vist i  Europa League kampene tidligere. En ørliten undervurdering fra Sevilla sin side, så kan alt være mulig. Heldigvis så er nesten alt mulig fortsatt i fotballen. Det beviste de i Europa League kampene mot god motstandere. MEN dette her blir knalltøft, avslutter Bakke.

Christian Gauseth, Mjøndalen. (24 kamper for Molde) 

Christian Gauseth fra tiden sin i Molde.
Christian Gauseth fra tiden sin i Molde.

Avskriver ikke Molde.

– Molde var sjanseløse for avansement i det som ble betegnet som en Champions League-gruppe med Fenerbache, Ajax og Celtic. De ble gruppevinnere.

– Nå er de igjen sjanseløse mot Sevilla, og har i tillegg mistet Linnes, Hussein, Singh, Høiland med flere. Men å avskrive de? Nei, det gjør jeg ikke. De har en manager med erfaring fra sene kvelder i Europa med flomlys og klassespillere over hele linja, spesielt med den lille kula tilbake på topp (Fredrik Guldbrandsen), avslutter Gauseth med glimt i øyet.

Knut Espen Svegaarden, Sportsreporter VG 

Knut Espen Svegaarden, Sportsreporter VG
Knut Espen Svegaarden, Sportsreporter VG

Molde er utenfor sesong.

– Sjansen for å vinne over et Sevilla i sesong, over to kamper, den er svært liten.

Hva skal til for at Molde går videre?

– Det blir selvsagt tøft. Håpet ligger i en keeper som har dagen med stor D. Molde må ha en rikelig porsjon med flaks, samtidig som vi får håpe at Sevilla undervurderer Solskjærs menn. De må ha troen på at det er mulig. Det vil si at Molde bruker ballen de gangene de har den, avslutter «Svea»

Øyvind Johannessen, Redaktør Fotballmagasinet 4-3-3/Kommentatorveteran 

Øyvind Johannessen, Kommentator C More
Øyvind Johannessen, Redaktør Fotballmagasinet 4-3-3

Det er ikke lett å tro på mirakler.

– Det er ikke lett å se hvordan et Molde utenfor sesong skal kunne utføre et slikt mirakel. Da de slo ut Mallorca var det jo Molde som var i sesong, og motstanderen som drev oppkjøring. Dagens Sevilla er nok flere hakk bedre enn Mallorca var den gang, og selvfølgelig er de en soleklar favoritt.

Hva skal til for at Molde går videre?

– Moldes mulighet ligger i en solid undervurdering, kombinert med magisk forsvarsspill og at de scorer på to av tre muligheter. Mirakler har jo skjedd før, men noe norsk lag videre fra europacupspill i kamper etter jul har aldri skjedd før, minner Johannessen oss om til slutt.

Petter Veland, La Liga ekspert, kommentator C More 

Petter Veland, La Liga ekspert, kommentator C More.
Petter Veland, La Liga ekspert, kommentator C More.

Spiller for spiller er Sevilla langt bedre.

–  Molde har absolutt en mulighet, men vi må nok konstatere at den er langt mindre enn Sevillas muligheter. Spiller for spiller er samtlige 11 posisjoner langt bedre hos Sevilla, troppen er større og sterkere, Sevilla er midt i sesong og har vunnet turneringen de to siste årene, mens man i Norge (med rette) er veldig imponert over at Molde har tatt seg videre til 16-delsfinalen.

Hva skal til for at Molde går videre?

– Skal de ha en mulighet til å avansere må de komme helskinnet gjennom bortekampen. Kjedelig svar med uhorvelige mengder logikk, men slik er det nå.. Sevilla har vunnet de 13 siste hjemmekampene de har spilt, og det er ikke smårips eller lag fra lavere divisjoner som har vært på besøk; det er blant annet Juventus, Barcelona, Real Madrid, Valencia og Borussia Mönchengladbach. Får de med seg et bortemål og begrenser baklengsantallet til to eller tre, da kan man leve i en uke med et reelt håp om en god mulighet til å bygge spenning og stemning – men i de aller fleste tilfeller skal Sevilla bli for sterke over to kamper.

Vidar Davidsen, Ekspertkommentator Viasat 

Vidar Davidsen, Ekspertkommentator Viasat
Vidar Davidsen, Ekspertkommentator Viasat

Ikke realistisk å tro på avansement.

– Det er neppe særlig realistisk med avansement for Molde mot en av de sterkeste klubbene i den spanske ligaen. Molde er utenfor sesong og inne i en periode hvor norske lag som regel er veldig kamp rustne. Sevilla er midt i sesong og er skyhøye favoritter. Tar Molde seg videre mot tittelforsvareren så er det en kjempe sensasjon. Men Molde har levert store ting før i E-cupen og overrasket stort.

Hva skal til for at Molde går videre?

– De har turt å stole på egne ferdigheter og gått respektløst til verks. Der ligger nok muligheten deres nå også. Sevilla vil undervurdere Molde og kan straffes på det. Viktig for Molde i den første kampen å få tempoet ned i enhver situasjon, og så må de klare å holde max fart på egne kontringer når mulighetene byr seg. Det vil også være viktig for Molde å klare å «hvile» med ballen i eget lag i perioder så de slipper å jage etter ballen mesteparten av tiden. Klarer Molde det så kan de lage en skrell, avslutter Davidsen.

Disse møtes i 16-delsfinalene av Europa League

Har Molde en mulighet til avansement? Bruk kommentarfeltet under for å si din mening! Kampen ser du på MAX førstkommende Torsdag kl 19.00

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -