Sterling senket Arsenal

148

Arsenal startet best på Etihad, men måtte for andre gang på under ei uke se en 1-0-ledelse ende med tap. Leroy Sané og Raheem Sterling senket Arsene Wengers gutter, etter en sterk andreomgang av Manchester City.

Manchester City har de siste kampene måttet klare seg uten både Fernandinho og Sergio Agüero grunnet karantener for deres røde kort mot Chelsea. Det måtte de også mot Arsenal søndag, og i første omgang så det ut til å prege dem.

Bortelaget startet best, og Alexis Sanchez kunne etter bare fire minutter enkelt spille gjennom Theo Walcott, som satte 1-0 for The Gunners enkelt bak Claudio Bravo i City-målet. På ingen måte imponerende forsvarsspill av de lyseblå.

Det var også resultatet til pause, etter en relativt jevnspilt førsteomgang, der Arsenal hadde grei kontroll på City. Maktbalansen endret seg fort i andre omgang. David Silva spilte lekkert igjennom Leroy Sané etter 48 minutter, og han satte inn sitt aller første Premier League mål lekkert vis.

Etter dette handlet det kun om Manchester City. Guardiola må ha sagt noe bra i pausepraten, for det var et helt annet lag som kom ut på matten i andre omgang. Det var flere mål i lufta, og etter 72 minutter kom det. Kevin de Bruyne spilte en flott crosser over til Sterlng på høyrekanten. Engelskmannen utfordret Monreal, og gikk på skudd. Skuddet gikk nede i nærmeste hjørnet for Cech, og 2-1.

Arsenal klarte aldri å produsere noe nevneverdig for å utlikne, og Pep Guardiola kunne innkassere nok en seier mot Arsene Wenger. I ettertid diskuteres begge Citys mål for offside. TV-bildene viser at Sané er nærmest helt på linje med Koscielny på 1-1, mens på 2-1 diskuteres det om David Silva forstyrret Cech. Spanjolen var definitivt i offside, men Cech selv ville ikke gi dommeren skylda for målet etter kampen. Det gjorde derimot Wenger.

Manchester City – Arsenal 2-1 (0-1)

0-1: Theo Walcott (5′)

1-1: Leroy Sané (49′)

2-1: Raheem Sterling (73′)