Viking med sterk borteseier i Drammen: Løkbergs scoring ble toneangivende

263
Viking-spillerne kunne juble for seier i Drammen. Her fra oppgjøret mot Sarpsborg 08. Foto: Thomas Johannessen, Fotballnerd.no.

Marienlyst Stadion, Drammen

(Strømsgodset – Viking 0-1) 6400 tilskuere bidro til en perfekt ramme på Marienlyst Stadion i Drammen. En tett og jevn match mellom to intensive lag skapte en stor nerve i lufta i sluttminuttene, men Kristoffer Løkbergs scoring ble toneangivende og sørget for at Viking tok en sterk borteseier i Drammen.

Etter kun seks spilte minutter gikk Yann Erik de Lanlay i bakken inne i Godsets sekstenmeter. De tilreisende supporterne ropte på straffespark, men dommer Kai Erik Steen var ikke overbevist og vinket lynvingen opp på beina.

Snaue kvarteret var spilt i Drammen da bortelaget skapte kampens første ordentlige store sjanse etter noen halvfarligheter fra vertene noen minutter tidligere. Kristoffer Løkberg tredde igjennom Veton Berisha på løp ute til venstre, og den ferske landslagsspilleren avsluttet godt med venstrefoten mot lengste hjørne. Avslutningen gikk bare en liten meter utenfor den lengste stolpen.

Åtte minutter senere forsøkte Herman Stengel seg på et frispark fra drøye 22 meter, men avslutningen ble ikke god nok og gikk rett i fanget på Arild Østbø.

Løkberg pirket inn ledelse for bortelaget

Etter halvtimen spilt på Marienlyst tok bortelaget ledelsen på effektivt vis. Kristoffer Løkberg kom på nok et løp fra sin midtbaneposisjon, og alene med Viljar Myhra var han sikkerheten selv da han pirket ballen nede til venstre for Godsets sisteskanse. Scoringen lå på mange måter litt i lufta, og da tok det fullstendig fyr på bortefeltet.

Noen minutter etter scoringen var bortelaget på farten igjen. Zlatko Tripic fanget opp en ballmiss fra Herman Stengel på midten, og forserte fremover. Fra hjørne av sekstenmeteren forsøkte kantspilleren å curle ballen i lengste hjørne, men avslutningen gikk via Lars Vilsvik og ut til hjørnespark. Forsøket ble omgangens siste, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-1.

Kun halvminuttet var spilt etter hvilen da hjemmelagets toppspiss Jordan Attah Kadiri forsøkte en avslutning fra 20 meter. Med god trøkk i avslutningen og like over mål, ble det en stor sjanse – noe som indikerte at hjemmelaget gikk rett ut av startblokkene i 2.omgang.

Tre minutter senere er det nærmest utrolig at ikke gjestene øker ledelsen. Ballen falt ned i føttene på en mutters alene Rolf Daniel Vikstøl inne i Godsets boks. På en berøring skulle backen bare sette ballen i det lengste hjørne fra fem meter, men avslutningen med yttersiden av foten gikk i stolpen og ut. En eventyrlig sjanse for veteranen!

2x metallet fra gjestene!

Minuttet etter Vikstøls eventyrlige mulighet, hamret bortelaget hele to baller i metallet på under tretti sekunder. Først var det Berisha som satte foten til et strøkent innlegg fra Zlatko Tripic, der ballen smalt i tverrliggeren. Angrepet etter fylte de på med Sebastian Sebulonsen, som forserte langt inn i hjemmelagets felt. Fra skrått hold klemte backen til, og nok engang gikk ballen i tverrliggeren til Viljar Myhra. Godset slapp dermed med skrekken hele to ganger i løpet av svært kort tid.

Ti minutter ut i 2.omgang foretok Godset seg et dobbeltbytte. Ut gikk Kristoffer Tokstad og Jordan Attah Kadiri, og inn kom Valdimar Ingimundarson og Fred Friday.

Tjue minutter før slutt fikk Tobias Gulliksen en stor sjanse til å utligne for hjemmelaget. Etter et godt trykk ute til høyre ble Lars Vilsvik flyttet høyt frem i banen. Innlegget inn i feltet falt ned hos Gulliksen på bakre stolpe, men avslutningen til unggutten gikk et godt stykke over mål.

Ti minutter senere var Lars Vilsvik svært offensiv igjen. Fred Friday vendte spillet fint ut mot Godsets høyreback. På lekkert vis dro Vilsvik med seg ballen innover i banen, og avsluttet godt med venstrefoten. Arild Østbø var imidlertid svært raskt nede og tok avslutningen. Det var ingen tvil om at det lå en nerve i matchen i sluttminuttene. Det ble allikevel ingen scoringer i sluttminuttene, og gjestene tok en ekstrem viktig trepoenger i Drammen.