Wibe Lund etter tapet i Drammen: – Et godt håndverk av Viking

340
Håkon Wibe Lund erkjenner at Viking gjorde det vanskelig for hjemmelaget. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Marienlyst Stadion, Drammen

Strømsgodset hadde invitert til fest på hjemmebane i søndagens kamp mot Viking. 6400 tilskuere fikk se et hjemmelag slite med å få ut potensialet sitt mot et godt og aggressivt Viking-lag. Godset-trener Håkon Wibe Lund og midtbanespiller Herman Stengel konkluderer med at de skapte skuffende lite på eget gress.

– Det var forventet. Vi har sett at Viking er et lag som går fra medium til høyt når de setter inn det høye presset sitt. Da er de gode, og det slet vi med i denne kampen her. Fra 20. minutt og frem til det siste kvarteret er det en lang periode der vi sliter med å spille oss ut av det høye presset. Det er godt håndverk av Viking, fastslo Godset-trener Håkon Wibe Lund til Fotballnerd.no like etter kampslutt.

Hovedtreneren var svært godt fornøyd med åpningen av kampen søndag kveld.

- Annonse -

– De første tjue minuttene synes jeg vi er på høyde med et av de bedre lagene i Norge. Det er den intensiteten, kvikkheten og råskapen vi må ha hver gang. Så for oss så er det en god referanse på hva vi må jobbe mot for å klare å fighte mot de aller beste lagene i Norge, sier Wibe Lund.

Etter en positiv åpning klarte ikke hjemmelaget å opprettholde trykket og aggressiviteten, samtidig som vertene skapte overraskende lite på eget gress.

– Den største utfordringen blir jo at vi ikke får spillet til å sitte med ball sånn som vi ønsker. Vi får ikke rullet opp de angrepene som vi pleier. Vi får for få og korte angrep utpå der, konkluderer Wibe Lund.

Utfordringen med ball skapte også problemer for Wibe Lunds kampplan. Han og trenerteamet hadde sett for seg et helt annet scenario da de valgte å gi Jordan Attah Kadiri sin første start i serien, til fordel for solide Fred Friday.

– Kadiri er råere på å bevege seg mellom linjene og inn bak dem. Hadde vi vært hakket bedre med ball så hadde vi fått flere baller i mellomrommet og muligheter til å slå inn bak dem. Når vi ikke klarer å få til det så faller litt av spisskompetansen hans bort. Men vi føler at vi har to gode spisser, og at det er muligheter for å rullere litt også. Det er en fin måte for oss å få testet de spillerne vi har i de posisjonene de er aller best i, forklarer Håkon Wibe Lund til Fotballnerd.no.

Stengel spilte sin 100.kamp: – Skuffet over prestasjonen

Herman Stengel fikk en blomsterbukett og fortjent hyllest før avspark etter å ha oppnådd en milepæl i klubben. Dessverre ble det en skuffende kamp for midtbanespilleren og hans lagkamerater.

– Nå blir det blomster hjem til fruen, så da blir hun fornøyd, sier Stengel spøkefullt før han legger til:

– Jeg synes førsteomgangen er helt okei egentlig. Vi starter bra, men i 2.omgang så sliter vi med presset og sliter med ballen. Vi klarer ikke å få til det spillet vi har fått til her hjemme. Vi klarer ikke å komme oss rundt på kantene, og Viking treffer oss veldig høyt i banen og lykkes med det, sier han til Fotballnerd.no.

Herman Stengel og resten av Godset-laget slet med Vikings høye press. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Til tross for at hjemmelaget satte inn et ekstra trykk mot slutten av kampen, er midtbanegeneralen ekstremt skuffet over andreomgangen.

– Vi skaper mer mot slutten, men det er mest fordi at Viking legger seg bak med en femmer og prøver å trygge det inn virket det som. Men den andreomgangen generelt er altfor svak.

Viking-kampen er bare en smakebit på hva som er i vente for drammenserne hjemme på Gamle Gress. Om en uke venter Glimt på Marienlyst, før den andre gullkandidaten Molde kommer til Drammen.

– Det kan bli et lignende scenario når Glimt kommer hit nå. Vi fikk jo ordentlig smake det der oppe, så vi er nødt til å være påskrudd for å få med oss noe fra den kampen, sier Herman Stengel til Fotballnerd.no og legger til at han ikke er bekymret for å havne nede i bunnstriden:

– Det har vært noen resultater som har gått med oss som gjør at de lagene nede i bunn ikke har kommet noe nærmere. Så det ser jo bra ut nå, også får vi ta en ny prat om noen kamper, konkluderer Stengel til Fotballnerd.no.

Neste søndag venter serieleder Bodø/Glimt på motsatt banehalvdel på Marienlyst.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -