Süle sikret Bayern-seier – Stuttgart med stortap mot Augsburg

86
Markus Weinzierl er under hardt press etter 0-6-tapet i Augsburg. Bilde: Jeollo von VfB-exklusiv.de, Wikimedia.

Bayern München forblir på tabelltoppen etter tretti serierunder. Niklas Süles scoring sikret de regjerende seriemesterne tre poeng mot Werder Bremen. På den andre enden av tabellen slo Augsburg Stuttgart 6-0.

Bayern München – Werder Bremen 1-0

Bremen forsvarte seg smart, men skapte lite offensivt. Heller ikke hjemmelaget skapte mye før pausen. Det var likevel Bayern som hadde de eneste mulighetene i de første 45 minuttene.

Den største sjansen misbrukte Serge Gnabry. Etter en fin høy pasning i bakrommet var den tyske landslagsspilleren umarkert og fikk avslutte fra åtte meter. Jiri Pavlenka reagerte mesterlig og reddet skuddet.

Gnabry hadde også de første to mulighetene etter pausen. Først ble hans avslutning blokkert av Milos Veljkovic. Deretter klarte Gnabry på nytt ikke å overvinne Pavlenka som reddet ballen i stolpen.

Kort tid senere gjorde Veljkovic sitt lag en bjørnetjeneste. Bremen-spilleren traff Niklas Süle med albuen og fikk sitt andre gule kort.

Dermed begynte kampen mellom Bayern og Pavlenka. Bremens tsjekkiske sisteskanse spilte sterkt og reddet flere gode forsøk. Flere andre skudd havnet utenfor Pavlenkas mål.

Det holdt likevel ikke til et bortepoeng. Et kvarter før slutt fikk Süle ballen av Alaba rundt tjue meter foran målet. Midtstopperen skjøt og via Davy Klaassen havnet ballen bak Pavlenka.

I det følgende burde Bayern ha økt ledelsen, men serieledernes angrepsspiller – og først og fremst Robert Lewandowski – misbrukte flere kjempemuligheter. Lewandowski traff både tverrliggeren og bommet på mål fra rundt ti meter.

Til tross for sjansesløseriet vant Bayern og ligger foreløpig fire poeng foran Dortmund. Bremen er for øyeblikket to poeng bak Europa League-plassene.

FC Augsburg – VfB Stuttgart 6-0

Vertene begynte best og Rani Khedira utnyttet Augsburgs første mulighet etter ti minutter. Jonathan Schmid slo et innlegg mot bakerste stolpe og midtbanespilleren plassere ballen i nederste hjørne med en sterk berøring.

Sju minutter senere økte André Hahn ledelsen. Schmid slo et hjørnespark på nytt mot bakerste stolpe. Hahn hadde tid til å ta ned ballen og scoret.

Stuttgart prøvde deretter å spille offensivt. Gjesten var dog meget harmløse. Augsburg, derimot, hadde god kontroll på kampen og scoret på nytt. Etter ballgevinst på midtbanen spilte hjemmelaget kjapt framover. Philipp Max ble spilt gjennom av Marco Richter og gjorde ingen feil alene med keeperen.

Heller ikke i andre omgang kom Stuttgart seg bedre inn i kampen. Kun åtte minutter etter pausen fikk Richter drømmetreff fra innsiden av sekstenmeteren. 21-åringen skrudde ballen i innsiden av stolpen og i målet fra skrått hold.

Fem minutter senere scoret Max sitt andre mål for dagen. Etter en ny ballgevinst spilte Augsburg på nytt kjapt mot Stuttgarts mål. Hahn spilte ballen mot sentrum og Max hadde ingen vansker med å score.

Også Richter fikk score på nytt. Han vant ballen mot Ozan Kabak og hamret ballen forbi Ron-Robert Zieler.

Zieler reddet flere gode Augsburg-muligheter. Stuttgart kom kun til få sjanser, men bommet på mulighetene de fikk.

Stuttgart ligger fortsatt på kvalifiseringsplassen, tre poeng foran Nürnberg og foreløpig seks poeng bak Schalke. Augsburg har ti poeng avstand til Stuttgart. Framtiden til Stuttgarts trener Markus Weinzierl er høyst usikker etter denne kampen.

Bayer Leverkusen – 1. FC Nürnberg 2-0

Leverkusen styrte kampen mot defensive gjester, men produserte kun få sjanser. Kai Havertz fyret fra rundt seksten meter mot krysset. Christian Mathenia reddet ballen i stolpen. Rett før pausen var Mathenia på nytt våken og reddet Lucas Alarios heading etter et hjørnespark.

Et hjørnespark stod også for Leverkusens fortjente ledelse etter en time. Alario headet ballen forbi Mathenia etter Julian Brandts hjørnespark. Tim Leibold slo ut ballen ved streken, men mållinjeteknologien viste at ballen var i mål.

Nürnberg, som fram til da hadde fokusert på forsvaret, måtte prøve mer etter scoringen. Begge lag kom til én god sjanse hver: Mathenia reddet mot Havertz, mens Eduard Löwen bommet så vidt på krysset.

Gjestenes mer offensive posisjonering bidro til slutt til kampens avgjørelse. Robert Bauer spilte en dårlig pasning i angrepsspillet. Leverkusen kontret, og og via Brandt og Alario havnet ballen hos Kevin Volland. Fra innsiden av boksen vant spissen duellen mot Mathenia.

Mens Leverkusen for øyeblikket ligger på sjetteplassen, er Nürnberg fortsatt i stor fare for nedrykk. Laget er nest sist, tre poeng bak kvalifiseringsplassen.

1. FSV Mainz 05 – Fortuna Düsseldorf 3-1

Etter kun 35 sekunder tok Mainz ledelsen. Et lavt innlegg havnet hos Karim Onisiwo som spilte ballen på tvers foran målet. Jean-Philippe Mateta scoret på åpent mål fra kort hold.

Deretter utviklet seg en underholdende kamp. Begge lag hadde flere gode muligheter og både Florian Müller og Michael Rensing hadde flere gode involveringer.

Mens Mainz dominerte begynnelsen, tok Düsseldorf etter hvert styringen. Etter rundt tjue minutter utlignet gjestene. En pasning av Marcin Kaminski sendte Benito Raman videre til Dodi Lukebakio. Belgieren vant duellen mot Alexander Hack og styrte ballen over streken.

Lukebakio burde ha sendt Düsseldorf i føringen i andre omgang. Etter videodømming fikk gjestene tildelt et straffespark. Hack hadde spilt ballen med hånden. Lukebakio, som før denne kampen konverterte alle fem straffespark han tok i Bundesliga, satte ballen i stolpen.

Düsseldorf hadde flere gode muligheter, men det var Mainz som tok en overraskende ledelse. Etter et innkast hadde Aaron for mye plass på venstrekanten. Spanjolens innlegg gikk forbi hele Düsseldorf-forsvaret og havnet hos Onisiwo som scoret fra kort hold.

Etter scoringen tok Mainz på nytt styringen. Hjemmelaget skapte flere muligheter og utnyttet en av dem. Etter en kontring ble Mateta spilt gjennom av Jean-Paul Boëtius. Franskmannen rundet Rensing og scoret sitt andre for dagen.

På grunn av Stuttgarts tap fornyet Mainz Bundesliga-kontrakten og med 36 poeng på ellevteplassen, ett poeng og én plass bak Düsseldorf.