Stuttgart har sparket Weinzierl

76
Weinzierl, Bilde: Jeollo von VfB-exklusiv.de, Wikimedia.

Markus Weinzierl er ferdig i VfB Stuttgart. Bundesliga-klubben har sagt opp treneren etter 0-6-tapet i Augsburg. Nico Willig leder laget som vikartrener resten av sesongen.

- Annonse -

– Vi har ved flere anledninger påpekt at det var vårt ønske å avslutte sesongen suksessrikt med Markus Weinzierl og trenerteamet. Etter den veldig skuffende kampen i Augsburg har vi dog kommet fram til at vi trenger en klar forandring for å berge plassen i Bundesliga. Det var ingen lett avgjørelse, men til slutt er VfBs suksess viktigst og derfor måtte vi gjøre noe, sier Stuttgarts sportssjef Thomas Hitzlsberger til klubbens hjemmeside.

Weinzierl ble VfB-trener i oktober 2018 etter at klubben hadde sagt opp Tayfun Korkut. Weinzierl vant kun fire av 24 seriekamper. Av de siste 15 kampene vant Stuttgart kun én. Med 21 poeng etter tretti kamper ligger Stuttgart på kvalifiseringsplassen. Luken opp til Schalke på 15. plass er seks poeng, avstanden til Nürnberg på nedrykksplassen er kun tre poeng. Det er fire runder igjen i Bundesliga.

Nico Willig skal sørge for at laget ikke rykker ned. 38-åringen, som egentlig trener Stuttgarts G19-lag, er klubbens vikartrener ut sesongen. VfB Stuttgart G19 leder Bundesliga Süd med stor margin.

– Nico Willig har i de siste årene gjort en veldig god jobb i VfBs ungdomsavdeling og har med én gang sagt seg villig til å hjelpe VfB i denne vanskelige situasjonen. Vi mener at han er i stand til å kjapt sørge for nye impulser og til å berge plassen, begrunner Hitzlsberger avgjørelsen.

Kommentarer

kommentarer