VfB Stuttgart slo Hannover i åpningskampen

89

Opprykksfavoritten i 2. Bundesliga VfB Stuttgart startet årets sesong på best mulig, etter 2-1 seieren hjemme mot Hannover 96.

Takket være veteranene Mario Gomez og Daniel Didavi, beseiret VfB Hannover 96 2-1 fredag kveld, i den nye 2. Bundesliga sesongen. Gomez sendte vertene opp i ledelsen etter bare 29 minutter ut i første omgangen. Også Daniel Didavi (36) min, scoret og ga den nye treneren en drømme debuet i trenerstolen til VfB Stuttgart. Men gjestene skulle få reduseringen etter et selvmål av Maxime Awoudja i det 39 minuttet.

Det ble en fryktelig dag for Awoudja etter først å ha scoret selvmål, ble han også utvist fem minutter for slutt. Til det hadde vertene spilt med en mann mer på banen, etter at også Hannovers Matthias Ostrzolek ble utvist i det 64 minuttet. Det kunne ha blitt større resultat. Men en våken og god Zieler reddet mye av slurvene til sitt eget forsvar.

«De tre poengene var vårt klare mål, vi har en ny trener med en veldig annen intensjon for spill av fotball, enn før ,» sa Gomez til Sky .

«Hvis motstanderen ikke scorer i andre omgang, sier det mye,» sa 34-åringen.

Lagoppstillinger:

VfB Stuttgart: Kobel – P. Stenzel, Kaminski (35. Awoudja), MO Kempf, Sosa – Karazor – Ascacibar, Castro (88. Mangala) – Didavi – Al Ghaddioui (71. Klement), Mar Gomez

Hannover 96: Zieler – S. Jung, M. Franke, Anton, Ostrzolek – Haraguchi (61. Ducksch), Bakalorz, Prib (70. Albornoz) – Maina (77. kurv), Muslija – Weydandt

MÅL: 1 : 0 Mario Gomez (29) 2 : 0 Didavi (36.)2: 1 Awoudja (39./sm)