Tabelltips Bundesliga: Bayern München

344

I dag er den endelig klart for Bundesliga igjen, der Bayern München tar i mot Werder Bremen på Allianz Arena ikveld kl. 20:30.

Carlos Ancelotti har overtatt roret etter rekordvinnende Pep Guardiola som virkelig har fått mer driv inn i laget og tok før sommeren enda en ny rekord for Bayern, da de vant sin fjerde gang på rad i Bundesliga. Ancelotti er arvtakeren og skal lede Bayern videre til et nytt gull, som for øvrig også vil bli skrevet inn i historiebøkene om det skal skje. Men kanskje den viktigste tittelen for Ancelotti denne sesongen er å kunne løfte Champions League trofeet, noe ikke Bayern gjorde under Pep Guardiola.

Bayerns kaptein, Philip Lahm forteller at det har vært tre fantastiske år med Pep ved roret, men nå har vi fått inn Ancelotti, noe som gir friskt blod i i klubben som virkelig kan gi impulser frihet, og alle spillerne må bevise på nytt at de tilhører startelveren. Noe som virkelig kan være positivt. Ancelotti er nok den mest riktige arvtakeren for Pep i Bayern, han var tilgjengelig til riktig tid og sted.

Ancelotti forteller at han skal bevare det positive Pep har fått til med laget og bygge videre på det i den kommende sesongen. Erfaring innehar Ancelotti massevis av, hele tre ganger har italieneren vunnet Champions League, noe som gjør at fansen til Bayern gleder seg til de endelig sparker sesongen i gang.

- Annonse -

Men noen endringer vil vi nok se i Bayern laget i år. Pep tilførte Bayern mye ballbesittelse, mens Ancelotti elsker offensiv fotball, og mer taktisk spill som f.eks kontringer og at laget snur på en femøring. «En blanding mellom press og venting.», forklarer Philip Lahm.

Bayern München har også vært noe aktiv på overgangsmarkedet i sommer. Mats Hummels og Renato Sanches har tatt på seg Bayern drakt og er klare for debut. Mats Hummels kom fra Borussia Dortmund for 38 millioner Euro, noe som er den største overgangen i Tysk liga dette året. Hummels har vært kaptein i Dortmund i lang tid, og vært en stamspilleren for de gule og svarte. Hummels er jo fra Bayern ungdomslag, og tok overgangen fra Bayern til Dortmund i 2009. Siden den gang har han totalt spilt 222 kamper og scoret 19 mål. Renato Sanches kom kanskje som et sjokk for de fleste, da han var på mange lag sine lepper i lengre tiden, spesielt Manchester United. Men Bayern kom i førersetet og sikret seg det unge vidunderbarnet så å si rett etter sesongen 2015/2016. Renato Sanches kommer fra Benfica, hvor han har spilt siden 2006, da på ungdomslaget til klubben. I 2015 fikk han endelig lov til å debutere for A-laget, og siden den gang har han spilt 22 kamper og scoret 2 mål. Renato Sanches ble også europamester med Portugal i EM i sommer, og ble kåret til EM’s beste unge spiller, noe vi alle var enige om. Han imponerte virkelig i dette EM’et for Portugal.

Noen kommer inn og noen går. Bayern har også kvittet seg med noen spillere, deriblandt, Sebastian Rode og Mario Götze. Götze som kom fra Borussia Dortmund i 2013, returnerte tilbake til Dortmund i sommer etter å ha slitt med spilletid og skader under Pep Guardiola. Nesten av overgangene til Bayern kommer her:

UT:

Keeper: Ivan Lucic (til Bristol City)

Forsvar: Serdar Tasci (tilbake til Spartak Moskva etter låneopphold), Medhi Benatia (på lån til Juventus).

Midtbane: Mario Götze (til Dortmund), Sebastian Rode (til Dortmund), Pierre-Emilie Højbjerg (til Southamption etter låneopphold hos Schalke).

INN:

Forsvar: Mats Hummels (Fra Dortmund)

Midtbane: Niklas Dorsch (fra Bayern München II), Renato Sanches (fra Benfica), Fabian Benko (fra Bayern München II)

TROPPEN:

KEEPER: Manuel Neuer, Tom Starke, Sven Ulreich

FORSVAR: David Alaba, Holger Badstuber, Jerome Boateng, Mats Hummels, Javi Martinez, Juan Bernat, Philipp Lahm, Rafinha.

MIDTBANE: Fabian Benko, Kingsley Coman, Niklas Dorsch, Douglas Costa, Julian Green, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Renato Sanches, Frank Ribery, Arjen Robben, Thiago, Arturo Vidal, Xabi Alonso.

SPISS: Robert Lewandowski

NØKKELSPILLERE:

Som med Dortmund har Bayern flere bidrag her. Kanskje bakerst er et bra sted å begynne. Manuel Neuer er det nærmeste du kommer en filmstjerne blant keeperene. Kjent for sine utrustninger så langt ut som midtbanen, Neuer er noe for seg selv. I tillegg er han en meget god «vanlig» keeper også. God skuddstopper og alt annet som må til for å være blant verdens beste. En annen verdt å nevne naturligvis Philipp Lahm, både kaptein på klubblag og landslag. Lahm er respektert verden over som en sympatisk, og ikke minst god fotballspiller. Lahm representerer den ultimate fotballspilleren for oss supportere av fotball.

VURDERING:

Bayern er Bayern. De skal være der oppe samtlige sesonger, noe annet godtas ikke av verken klubb, fans og spillerne selv. Med Hummels inn bør Bayern i teorien være enda mer dominant, men det var Javi Martinez som måtte gjøre alt arbeidet i supercupfinalen mot Dortmund. En kamp Dortmund kjørte i førsteomgang og deler av andre. Kanskje vil Ancelotti satse såpass hardt på Champions League, at det vil komme enkelte smeller i ligaen, ihvertfall det som har blitt rapportert skjedde i Real Madrid. Uansett vil nok Bayern ha god kontroll på de aller fleste lagene, ihvertfall hjemme, også spørs det om Dortmund og/eller Dortmund kan utnytte eventuelle slip ups.

Med mer konkurranse i år, vi spår 1.plass for lokomotivet i tysk fotball.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -