Er Dette Tidenes Nord-London Derby?

497

Det første møtet kom i 1889. Da vant Spurs 2-1 mot Arsenal. Denne gangen møtes de to rivalene og begge lag har muligheten til å vinne Premier League. Etter 2 skuffende kamper utført av begge lag, må de vinne for å holde følge med Leicester. Aldri har begge lag vært så nærme en ligatittel, i en og samme sesong. 

Historien om Nord-London derbyet strekker seg tilbake til 1800-tallet. Fra 1886 til 1913 hadde Arsenal stadion i sør-London. Det var et lag for arbeiderne som jobbet på våpenfabrikken, Woolwich. I 1913 bestemte klubbledelsen seg for å flytte stadion. De begrunnet det, med at stadion lå usentralt og det var vanskelig å komme seg til og fra kamp. Beslutningen landet på Nord-London og Highbury. Highbury lå 7 Kilometer unna White Hart Lane, noe som dannet grunnlaget for et lokaloppgjør. Helt siden, har kampen om Nord-London vært et rivaleri uten like.

Aldri før har begge lag vært så nærme ligatittelen, i en og samme sesong. Spurs har hatt en tøff tid og vært utenfor topp 4. Denne sesongen virker alt å være annerledes. De spiller underholdende fotball, scorer 1,75 mål hver eneste kamp og forsvarspillet er bunnsolid. I tillegg, har de bare tapt 4 kamper på White Hart Lane. 7 Kilometer fra Tottenham sin hjemmebane, finner man hjemmebanen til rivalen, Arsenal. «Gunners» har vært topp 4, de siste sesongene og har preget engelsk og europeisk toppfotball, men mangler fortsatt trofeene. Wenger er under sterkt press og supporterne har mistet tålmodigheten. Et tap mot Spurs, vil øke luken til Leicester og sende Arsenal ut av ligatittelkampen.

4. Mars braker det løs på White Hart Lane. Begge lag vil med seier, være et steg nærmere ligatittelen. Det er duket for tidenes Nord-London derby.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -