Ny seriestruktur som gir opp- og nedrykk

308

Det nederlandske fotballforbundet (KNVB) har nå vedtatt en ny ligastruktur for fotballen i tresko-landet.

Det betyr lite på toppnivået i den stolte fotballnasjonen, men det er første gang siden profesjonell fotball ble innført i 1954 at det vil være direkte opp- og nedrykk nedover gjennom hele seriesystemet.

Nederland har de siste årene ikke hatt opp- og nedrykk mellom andre- og tredje nivå, noe som nå kommer fra neste sesong.

Det som er klart er at det innføres en ny serie på tredje nivå med 18 lag. Under de to øverste divisjonene, som er profesjonelle, har det tidligere vært Topklasse, som har vært delt i en lørdag- og en søndagserie.

- Annonse -

Slik blir det nye formatet:

En avdeling Eredivisie
En avdeling Eerste Divisie
En avdeling Tweede Divisie
To avdelinger Derde Divisies
Fire avdelinger Hoofdklasseen

At det blir en ny divisjon på tredje nivå har vært kjent en stund, men i dag har man avgjort hvordan det blir på fjerde nivå. Man har stemt mot å fortsette med Topklasse, og i stedet blir det Derde divisie (3. divisjon). Det blir en avdeling med lørdagsfotball og en med søndagsfotball. Denne splitten er, etter det undertegnede har forstått, gjort av religiøse grunner (ber om at det tas med en liten klype salt…).

Lagene har stemt mot at det fjerde nivået blir delt i to ut fra geografiske hensyn, noe som i Norge alltid har vært stridsspørsmålet når seriestrukturen skal vurderes.

 

Bildet: Fra oppgjør mellom FC Oss og RKW Waalwijk, de to lagene som ligger sist i Eerste divisie akkurat nå. Neste år blir det nedrykk for de svakeste i denne divisjonen, noe som ikke har vært tidligere.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -