TILBAKEBLIKK: Matchvinner og rødt kort

221

På denne dagen i 2002 spiltes det åtte kamper i den femte runden av FA Cupen, en av disse kampene var Arsenal mot Liverpool på Highbury. Det eneste målet i kampen kom fra nederlenderen Dennis Bergkamp. Og ble sett på som revansje for fjorårets finaletap i FA Cupen.

På en ellers så grå dag i London hadde 38,092 supportere funnet veien til Highbury, for å overvære FA Cup-kampen mellom Arsenal og Liverpool. To lag som hadde gått hele veien i turneringen tilsammen 13 ganger. Gjestene hadde sist vunnet turneringen sesongen før og var nok ute etter å forsvare tittelen. Men den gang ei.

Det eneste målet som ble scoret den dagen kom etter nesten halvtimen spilt, da Thierry Henry fant lagkompis Dennis Bergkamp på et innlegg. Den sterke midtbanespilleren slo Liverpools forsvarsspillere i luftrommet og satte ballen hardt i nettet. Og selv om samme mann burde ha lagt på til 2-0 like etterpå, så ble det med en 1-0-seier.

Dennis Bergkamp blir vist det røde kortet av dommer Mike Riley. Foto: sportsmole.co.uk

Noe av det som tok bort litt av fokuset på målet etter kampen fant sted i det 72. minutt. Bergkamp kom altfor sent inn med en takling på Liverpool-forsvareren Jamie Carragher, og det oppstod bråk. Dommeren for dagen, Mike Riley, sendte begge spillerne av banen. Fra før av hadde Arsenal fått utvist Martin Keown for en stygg takling på Michael Owen. Men til tross for en mann mer i 25 minutter klarte ikke Liverpool å finne målet. Arsenal gikk dermed videre til 6. runde hvor Newcastle ble slått over to kamper. Faktisk endte Arsenal opp i finalen i FA Cupen dette året og vant den!

Kilde: BBC Sport

TILBAKEBLIKK er et fast innlegg som vil publiseres hver fredag på fotballnerd.no. Innleggene vil ta for seg tidligere fotballspillere eller hendelser som har funnet sted på den gjeldende datoen, og i all hovedsak ta utgangspunkt i engelsk liga. Dersom du har noen artige fakta for den gjeldende datoen så er du hjertelig velkommen til å dele den med oss i kommentarfeltet nedenfor!