Rundens kamp: Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

159

Det er duket for et lokaloppgjør når de to klubbene Bayer Leverkusen og Borussia Mönchengladbach fra Niederrhein møtes til kamp lørdag kveld. Begge lagene spilte i Champions League i høst, og selv om Leverkusen kom seg videre fra gruppespillet har begge skuffet i ligaen så langt.

Hjemmelaget fikk en god start på 2017 da de slo Hertha Berlin 3-1 hjemme forrige helg og ligger nå på en 8. plass.

Gjestene hadde en så skuffende høstsesong at de valgte å bytte trener, men Dieter Hecking fikk ikke den starten han hadde håpet på da det bare ble 0-0 borte mot Darmstadt forrige helg. Klubben ligger på en svært skuffende 14. plass og har rotet seg inn i nedrykksstriden.

Vanligvis burde dette være et oppgjør mellom to lag som kjemper om europacupspill, men det er det ikke nå. Leverkusen har riktignok gode muligheter for å klare topp 4 i løpet av våren, men for Gladbach er det viktigste å unngå nedrykk.

- Annonse -

Kampen har likevel potensial til å bli både spennende og underholdende, og begge har kvalitetsspillere i flere ledd. Blant annet kan Gadbachs Cristoph Kramer får et gjensyn med klubben han forlot i sommer.

Leverkusen-kaptein Lars Bender (til høyre) skal være spilleklar til helgen (bildet er hentet fra Leverkusens twitterkonto).

Leverkusen må klare seg uten Aleksandar Dragovic, som pådro seg en smell i kampen mot Hertha Berlin, samt Roberto Hilbert. I tillegg er Charles Aránguiz usikker til kampen. På den positive siden skal både Lars Bender og Kevin Volland være spilleklare igjen, mens Danny da Costa trente med laget på onsdag og er aktuell for lørdagens kamp.

Gladbach er på sin side mer skadeplaget og må klare seg uten både Nico Elvedi, Tobias Strobl, Ibrahima Traoré, Mamadou Doucouré, Marvin Schulz og Patrick Herrmann. Trener Dieter Hecking uttalte imidlertid onsdag til det lokale radioprogrammet «Borussia hautnah» at Herrmann kan bli klar til neste helgs hjemmekamp mot Freiburg. I tillegg er det  gode muligheter for at både Fabian Johnson og Nico Schulz rekker lørdagens kamp, mens nyinnkjøpte Timitheé Kolodziejczak er usikker med sykdom.

Hecking advarte i samme radioprogram mot at klubben kan havne i en farlig situasjon om ikke spillere gjør det som kreves for å få klubben ut av den nåværende situasjonen. «Kvaliteten er utvilsomt der, men nå gjelder det å finne stabilitet og å få ut dette potensialet», uttalte Hecking.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Bayer 04 Leverkusen: Leno – Henrichs, Toprak, Tah, Wendell – Kampl, Baumgartlinger – Bellarabi, Calhanoglu – Chicharito, Brandt.

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Vestergaard, Christensen, Wendt – Dahoud Kramer – Hofmann, Hazard – Stindl, Raffael.

Tips: H. Gladbach har vært langt svakere enn Leverkusen så langt denne sesongen og er i tillegg mer skadeplaget enn vertene.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -