TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 11 – Tromsø

778

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 11 – Tromsø

Nr. 11 – Tromsø Idrettslag

Etter det noe uventede nedrykket i 2013 satte «Gutan» fra Tromsø seg et klart mål om å vende tilbake til det ypperste selskap på første forsøk i 2014. Det klarte de relativt greit, dog uten å imponere nevneverdig. I år er igjen den tradisjonsrike klubben, som tok sølv i Tippeligaen så sent som i 2011, tilbake der de egentlig hører hjemme.

Steinar Nilsens mannskap kan i år trekkes frem som en av de klubbene som har vært smartest på overgangsmarkedet. Innkjøpte Gudmund Kongshavn, Magnar Ødegaard, Gjermund Aasen og Christian Landu-Landu er alle unge, norske spillere med potensiale og kvalitet som glir perfekt inn i en klubb som Tromsø. Det er heller ikke utenkelig at de alle er hentet inn for en relativt billig penge. På den andre siden har midtbaneeleganten Thomas Kind Bendiksen forsvunnet til divisjonskollega Molde og stopperbauta Miika Koppinen har lagt skoa på hylla. Her har laget med andre ord mistet to bærebjelker. Ellers er det verdt å nevne at troppen har den laveste snittalderen i årets Tippeliga med sine 23,6 år – selv om det ikke nødvendigvis trenger å bety noe negativt.

Som de fleste andre lagene som er plassert på nedre halvdel, er det naturlig nok spørsmålstegn rundt enten det offensive eller det defensive, eventuelt begge deler, også hos Tromsø. Selv om laget tidvis har sett relativt greit ut i vinter, vil det alltid stilles spørsmål rundt rutinen i midtforsvaret deres. Her kommer Magnar Ødegaard (21) og Simen Wangberg (23) etter alle solemerker til å bli førstevalg. Selv om alder, som sagt, bare er et tall, er rutine alltid greit å ha – spesielt når det i blant butter litt imot. Her har Tromsø i aller høyeste grad en utfordring.

- Annonse -

Når det gjelder det fremre leddet, finnes det også noen utfordringer. Her er tsjekkeren Zdenek Ondrasek klubbens store stjerne og soleklare førstevalg. Det som derimot er et lite usikkerhetsmoment er spørsmålet om hvem som skal score målene derson Ondrasek eksempelvis skulle bli langtidsskadet eller rett og slett miste målteften. Skal man da sette sin lit til 19-årige Runar Espejord eller 34-årige Morten Moldskred? Er man sikre på at innkjøpte Gjermund Åsen skal dunke inn et tosifret antall scoringer også på dette nivået? Eller skal man rett og slett stole på at Remi Johansen fortsetter å levere scoringer fra midtbaneposisjon?

Uansett; Tromsø har kvalitet nok i troppen til å klare minimum en 11. plass mye takket være en meget sterk og bred sentral midtbane/offensiv midtbane bestående av blant andre Magnus Andersen, Gjermund Åsen, Thomas Drage, Marcus Hansson, Remi Johansen og Christian Landu-Landu.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen og hans tradisjonsrike Tromsø er tilbake i Tippeligaen etter nedrykket i 2013.

 

Vurdering:

 Plusser (+):

  • Et meget sterkt og bredt midtbaneledd.
  • Har i mange år vært en traver i norsk toppfotball, så til en nyopprykket klubb å være, så kjenner Tromsø godt til nivået og hverdagen i Tippeligaen.
  • Superspiss Zdenek Ondrasek har de siste årene utmerket seg nærmest som en målgarantist.
  • Har vært smarte på overgangsmarkedet og gjort gode signeringer som passer godt inn i klubbens profil. Spesielt Gjermund Åsen kan ha vært et varp.

 Minuser (-):

  • Ligaens laveste snittalder. Ikke nødvendigvis noe negativt, men rutine er alltid godt å ha. Midtstopperpar Ødegaard og Wangberg er eksempelvis kun 21 og 23 år gamle.
  • Laget er noe utsatt dersom Zdenek Ondrasek skulle bli satt ut av spill ettersom troppen er noe tynt besatt offensivt.
  • Klubben har mistet to bærebjelker i Koppinen og Kind Bendiksen. Dette er spillere som alltid vil være vanskelig å erstatte.
  • Innkjøpte Gudmund Kongshavn fra Vålerenga gjorde et solid inntrykk på lån hos Sarpsborg i fjor. Kongshavn ble hentet inn som førstekeeper, men har vært skadet så og si hele sesongoppkjøringen. Ikke akkurat ideelt for Tromsø.

 

Antatt førsteellever:

Gudmund Kongshavn – Hans Norbye – Magnar Ødegaard – Simen Wangberg – Kent-Are Antonsen – Christian Landu-Landu – Marcus Hansson – Gjermund Åsen – Remi Johansen – Morten Moldskred – Zdenek Ondrasek

 

Se opp for:

Gjermund Åsen. Smått utrolig at ikke flere Tippeligaklubber har fått øynene opp for den tidligere Ranheim-spilleren. Har levert scoringer og storspill i 1. divisjon i en årrekke. Kan fort bli en hit i årets sesong.

Gjermund ÅsenGjermund Åsen har levert storspill for Ranheim i 1. divisjon i flere sesonger. Nå skal han ikle seg den røde drakta. 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -