TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 12 – Bodø/Glimt

640

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 12 – Bodø/Glimt

Nr. 12 – Fotballklubben Bodø/Glimt

Etter opprykket i 2013 leverte Bodø/Glimt en godkjent førstesesong i Tippeligaen i fjor med sin 13. plass, selv om det tidlig på høsten så litt hektisk ut for nordlendingene. At Glimt i fjor berget plassen skal blant andre spissen Abdurahim Lajaab, som stod for hele 13 mål, ha mye av æren for. Lajaab er nå imidlertid solgt til Kina, uten at klubben foreløpig har gjort nevneverdig for å erstatte superspissen. Inn har den unge spissen Alexander Sørloth fra Rosenborg og den amerikanske kantspilleren Danny Cruz kommet på lån ut sesongen. Sørloth har imidlertid fortsatt til gode å levere scoringer på Norges øverste nivå, noe som fort kan bli en utfordring. Cruz, på sin side, kan skilte 137 MLS-kamper og 12 mål, men heller ikke han er en mann som kan garantere for scoringer i Tippeligaen.

Også Henrik Furebotn har i vinter kommet inn portene på Aspmyra. Furebotn er en relativt etablert og rutinert Tippeligaspiller gjennom spill for både Sogndal og Sandnes Ulf. Her vet Bodø/Glimt på mange måter hva de får, så dette er absolutt en god signering. Selv om Glimt-stallen 2015 ikke har all verdens bredde, så består den i aller høyeste grad av noen virkelig gode enkeltspillere. Vieux Sanè blir av mange regnet som ligaens kanskje beste stopper og det samme blir midtbanespiller Papa Alioune Ndiaye i sin respektive posisjon. Denne duoen er og blir ekstremt viktig for Glimt. Disse to, sammen med «Ibba Lajaab» utgjorde i fjor selve sentrallinja i dette laget. Utfordringen her er bare at de begge kan forsvinne både før og midtveis i sesongen. Det er med andre ord ingen garanti for at de begge spiller i gult når vi skriver november.

Ellers kan det nevnes at klubben sitter på to svært habile keepere i Pave Londak og Lasse Staw, i tillegg noen store talenter og fremtidige gullgruver i blant andre Patrick Berg (17) og Morten Ågnes Kondradsen (18).

- Annonse -

Den største utfordringen til Glimt, sett utenfra, er hvem som skal score målene. Lajaab og Richard er borte og Sørloth har, som nevnt, ikke scoret et eneste Tippeligamål ennå. Med mindre klubben gjør noe drastisk på overgangsmarkedet før seriestart, er de nok nødt til å stole på rutinerte Trond Olsen som kun stod for noe beskjedne fem mål i fjor fra sin kantposisjon.

Bodø/Glimt blir plassert på 12. plass fordi de har få eller ingen utpregede målscorere, litt tynt og ungt besatt på midtbaneplass, i tillegg til at laget risikerer å miste sine to største bærebjelker i Sanè og Ndiaye.

Vieux Sane Papa Ndiaye

Papa Ndiaye og Vieux Sanè er to svært viktige spillere i dette Glimt-laget. Her under en seriekamp mot Odd i fjor.

 

Vurdering:

Plusser (+):

 • Har tidvis sett solide ut i vinterens treningskamper med seier over, på papiret sterke motstandere, i Rosenborg og Aalesund.
 • Jan Halvor Halvorsen er en svært kompetent trener som Glimt nyter godt av.
 • Sitter på to av ligaens aller beste spillere i Ndiaye og Sanè.
 • Patrick Berg og Morten Ågnes Kondradsen er to store talenter som fort kan utmerke seg i årets sesong.
 • Målvaktene Lasse Staw og Pave Londak er to meget habile keepere som begge kan konkurrere om 1. keeperplassen i laget.
 • Den brasilianskfødte kantspilleren Ulrik Berglann er en meget kvikk spiller som har gått litt under radaren i det siste. Har levert godt i vinterens treningskamper.

Minuser (-):

 • Ndiaye og Sanè kan forsvinne i løpet av sesongen.
 • Laget mangler utpregede målgarantister. Sørloth er ennå ung og ustabil, Cruz er et relativt ubeskrevet kort og 31-årige Olsen er ingen målmaskin av natur.
 • Noe tynt besatt på midtbaneplass. Her er Chatto, Furebotn og Ndiaye de «rutinerte», mens det ellers er mye ungt. For all del, laget sitter på noen meget spennende, unge spillere i spesielt denne posisjonen, men de er alle å anse som ganske ferske på dette nivået.
 • Glimt slapp i fjor inn hele 60 baklengsmål – sammen med Stabæk flest av samtlige. Dette må rettes på skal Glimt unngå å blande seg inn i den verste nedrykkssørpa.
 • Laget har mistet en solid offensiv spiller i Dane Richards.

 

Antatt førsteellever:

Pave Londak – Zarek Valentin – Vieux Sanè – Brede Moe – Ruben Imingen – Henrik Furebotn – Papa Ndiaye – Ulrik Saltnes – Morten Konradsen – Alexander Sørloth – Trond Olsen

 

Se opp for:

Morten Konradsen. Lillebror av mer kjente Anders Konradsen. En meget driblesterk, hurtig og kreativ unggutt som fort kan bli en av sesongens positive overraskelser.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -