Tippeligatipset 2016 – Er dette sesongen til Lillestrøm?

602

Etter en skuffende sesong i fjor, er kanarifuglene klare for årets sesong. De har gjort en rekke spennende signeringer og ordnet med en hovedsponsor. Laget fra Kjeller, har hentet inn flere spillere fra juniorlaget, men er det mye nok til å være med i kampen om ligagullet?

 

Hovedsponsor

Screen Shot 2016-03-06 at 18.17.01

Det er flere ting som går Lillestrøm sin vei. Senest forrige måned signerte de en ny kontrakt med DNB, noe som sikrer de rent økonomisk i de neste 2 årene. I løpet av de siste årene har Lillestrøm, i likhet med mange andre Tippeliga-klubber, slitt med økonomien. En drastisk nedgang i billettsalget har gjort livet surt for klubben sin økonomi, men nå virker det som ting er på bedringens vei.

- Annonse -
                 
Andersson (DNB) og Lauritsen (LSK) etter forlengelse av avtalen.

Gode signeringer

I tillegg til å ha økonomien på plass, har Lillestrøm gjort flere signeringer. Den siste signeringen kom 8. Februar, og det var ingen andre enn Ole Martin Rindarøy fra Molde. Sunnmøringen signerte under på en lånekontrakt som varer i ut året. Samme dag som Ole Martin ble signert, hentet også «fuglene» fra Lillestrøm en annen spiller, Bassel Jradi. Midtbanespilleren som har libanesisk bakgrunn, spilte for Strømsgodset i fjorårets sesong, men slet med spilletid. Den tekniske midtbane-spilleren blir ansett som en joker i årets sesong.

Samtidig som Lillestrøm har hentet spillere fra andre klubber, satser de stort på akademiet. Like før jul kom kanskje årets overraskelse. Da valgte klubben fra utkanten av Oslo å signere 2 spillere fra juniorlaget, Emil Ødegaard og Petter Mathias Olsen. Emil Ødegaard og Petter Mathias Olsen ble hentet fra juniorlaget og til A-laget. Begge var med på å vinne NM for Juniorer i fjorårets sesong, men har liten erfaring fra voksenfotball. Lillestrøm har lenge jobbet med å produsere egne talenter, noe som har gitt avkastning. For ikke så mange måneder tilbake i tid, var Kristoffer Ajer i Lillestrøm, men det 17 år gamle talentet er nå i Celtic.

Analyse av Lillstrøm

Keeper

Lillestrøm har for øyeblikket 3 keepere. Naturligvis, vil Origi være førstevalget, men ikke langt bak kommer Faye Lund. Faye Lund er et bra 2.valg og har vist gode kvaliteter. Han vil hovedsakelig være en «innhopper» for Origi. I tillegg, til å ha 2 keepere med gode kvaliteter, valgte Kristinsson å hente en tredje keeper. Denne gangen vendte han snuten mot juniorlaget og hentet Emil Ødegaard. Ødegaard vil spille for det meste på andre laget, men kan forvente å få et par kamper i årets sesong.

Forsvar

Stallen til Lillestrøm virker å være sterkere, sammenlignet med fjorårets. I fjor var Lillestrøm svake defensivt og de har forsterket forsvaret med å hente 2 spillere, Falkeborn og Rindarøy. Falkeborn har lang erfaring fra både svensk og gresk fotball. Rindarøy er ung, men spås å ha en lys framtid. Han var i Molde, før han dro til Start og ble hentet i 2015 til Lillestrøm.

Midtbane

Litt lengre frem i banen, finner vi midtbanen. I 2015 hadde Lillestrøm en bortimot overfyllt midtbane, med 10 spillere. De rulerte med hvem de spilte med og det ble en hard kamp om spilletid. Denne sesongen har de 6 solide midtbanespillere, noe som kan være både problematisk og fornuftig.

Angrep

Fremst i banen finner vi Lillestrøm sitt fremste våpen, angrepet. I 2015-sesongen, bøttet Friday og Knudtzon inn mål. Til sammen scorte de 21 mål og viste en dødelig effektivitet. I tillegg, har Lillestrøm hentet Petter Olsen, som kan bli et lyspunkt i Lillestrøm.

 

Nøkkelspiller

Screen Shot 2016-03-06 at 18.14.10Hvis Lillestrøm skal prestere i år også, er de avhengige av å ha en solid bakre firer. I fjor var Lillestrøm gode når Kippe spilte og derfor vil Kippe være en nøkkelspiller i årets Tippeligaen for Lillestrøm. Stopperbautaen kan bidra med både rutine og defensive kvaliteter fra øverste hylle. Et Lillestrøm-lag er vesentlig sterkere med Frode Kippe, sammenlignet uten veteranen.

 

Screen Shot 2016-03-06 at 18.12.06Se opp for

Samtidig vil det bli spennende å se hva Petter Olsen kan varte oppe med. Petter Olsen er en ung gutt, som ble hentet fra Fjellhamar og debuterte i fjor på A-laget. Flere Lillestrøm-trenere har spådd en lys fremtid for unggutten, men om han klarer det i sin første sesong, får man se.

 

 

 

Petter Mathias Olsen om sesongen:

Hva tenker du om at Fotballnerd.no tipper laget ditt på 8-plass?

Det var noe overraskende, vi har som mål å komme på en medaljeplass. Lillestrøm skal være en toppklubb i norsk fotball, noe vi føler vi ikke viste i fjor.

Hva er dine personlige mål for sesongen?

Først og fremst vil jeg røre ballen i en tippeligakamp, noe jeg aldri har gjort før. Utover det har jeg ambisjoner om å ta sjansene jeg får ved eventuelle skader/ innhopp og bidra med det jeg kan som er å blant annet skape målsjanser. Kamparenaen min blir nok for det meste 3. Divisjon og det er derfor et mål å gjøre det ganske bra der.

 

 

Konklusjon- Lillestrøm 8.plass

Det er vanskelig å spå Lillestrøm sin sesong. De har gjort flere forsterkninger som kan gi avkastning, men samtidig kan det også gå andre veien. På papir ser troppen sterk ut, men det vil ikke være rom for skader på midtbanen. I tillegg, har troppen gjort det bra i oppkjøringsfasen. Sist måned tapte Lillestrøm «bare» 1-2 til Newcastle, noe som viser at troppen er sammenkjørt. Det er ingen tvil om at Lillestrøm har et enormt potensiale. Det er klart for nok en Tippeligaen-sesong på Åråsen Stadion.

 

 

Fotballnerd.no sitt tabelltips:

1. Rosenborg

2. Molde
3. Strømsgodset

4. Odds Ballklubb

5. Viking
6. Vålerenga
7. Stabæk
8. Lillestrøm
9. Brann
10. Sarpsborg 08
11. Aalesund
12. Tromsø
13. FK Haugesund

14. Start


15. Sogndal

16. FK Bodø Glimt

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -