United med reddende Angel

139
manchester united logo
Manchester United logo

I dag gjorde de engelske storklubbene inntreden i det som er 3. runde av FA-cupen. Manchester United hadde mye å bevise etter den pinlige 0-4 cup-exiten borte for MK Dons i ligacupen i august. Selv med avansement til 4. runde overbeviste ikke United noen.

Yeovil 0 – 2 Manchester United

Det var supporterfest på Huish Park da selveste Manchester United kom på besøk til nåværende sisteplass i League One (nivå 3). Noen pangstart hadde derimot ikke superstjernene å komme med. Det største smellet kom etter 20 minutter da McNair og Moore skallet sammen. McNair endte opp med fjeset fullt av blod, men begge fullførte kampen med hver sin bandasje rundt hodet.

Først i det 32. minutt skinte gjestenes angrepsspill frem. Unggutten James Wilson ble spilt fri, men avslutningen var ikke til mye bry for Jed Steer mellom stengene for vertene. Wilsons skudd var de røde djevlenes eneste skudd på mål i første omgang! Hjemmefansen kunne ekstatisk se lagene gå til pause målløse. Det skulle endre seg i den andre omgangen. Louis van Gaal gjorde to bytter ved pause og sendte et United-lag på offensiven ut til andre omgang.

Etter 55 minutter havnet en stuss rett i beina til Kieffer Moore som fikk til en avslutning fra drøyt 7 meter. Moore gjorde skam på muligheten ved å sende en tam markkryper som De Gea enkelt reddet. Moore burde sendt vertene i ledelsen. Istedenfor endte en pasning fra Fletcher opp foran Ander Herrera som på halv volley klinket kulen utagbart forbi en sjanseløs Steer i det 64. minutt til 0-1!

De påfølgende minuttene skapte Yeovil et stort press. Bunnlaget fra nivå 3 klarte ikke å konvertere sjansene til mål. Med 20 minutter igjen på klokken fikk hjemmelaget corner. På dødballen ventet Dawson som fikk en knallhard heading på mål, men der stod innbytter Di Maria som en reddende engel på streken.

Mot slutten lyktes gjestene med å dra ned tempoet og hindre et sultent Yeovil-lag til å skape noen store muligheter. Med publikum i ryggen sendte hjemmelaget stadig flere fremover. Dette skulle gjestene utnytte, og i det 90. minutt løp Di Maria fra et tregt hjemmelag før han elegant chippet ballen i mål. Angel Di Maria viste seg som den avgjørende faktoren etter innhoppet, men laget på 3. plass i Premier League imponerte ingen i denne kampen.

Målscorer(e): Herrera (Man Utd) og Di Maria (Man Utd
Stadion: Huish Park
Tilskuere: Ca. 5 000
Dommer: Craig Pawson

Yeovils XI: Steer; Smith, Nugent, Arthurworrey, Ofori-Twumasi; Ralph, Edwards, Foley, Dawson; Gillett, Moore

Uniteds XI: De Gea; Blackett, Smalling, McNair, Shaw, Rafael; Herrera, Fletcher; Rooney, Falcao, Wilson