United-profil: Hodestøt har ødelagt kroppen min

118
Raphael Varane forteller at han hat tatt skade av mange hodestøt i karrieren. Foto: Skjermdump, Youtube.

Hodestøt er en vesentlig del av å spille fotball.

Spesielt som midtstopper er det mange dueller i luften, og Raphael Varane har nikket til utallige baller gjennom sin karriere.

Nå står franskmannen frem og forteller at han også har fått skader av å utføre svært mange hodestøt.

– Min syv år gamle sønn spiller fotball, og jeg råder ham til ikke å nikke til ballen. For meg er det avgjørende. Selv om det ikke skaper umiddelbare traumer, vet vi at gjentatte hodestøt kan ha skadelige effekter, sier Varane til L’Equipe.

- Annonse -

– Personlig vet jeg ikke om jeg lever til jeg blir 100 år. Men jeg vet at jeg har skadet kroppen min. Farligheten ved hodestøt må læres bort på alle amatør-fotballbaner og til unge mennesker.

Les også:

En-til-en-møter: Manchester United-spillere i samtaler

Ute i en måned: Manchester United-duo

Poengstraff truer: Presenterer gigantisk underskudd igjen

Varane forteller også at han i Frankrikes VM-kvartfinale mot Tyskland i 2014 spilte med en hjernerystelse han hadde pådratt seg noen dager tidligere.

– Jeg fullførte kampen, men jeg var på autopilot. Staben lurte på om jeg var i stand til å spille. Jeg var svekket, men til slutt spilte jeg – og til og med ganske bra.

– Det vi ikke vet er hva som hadde skjedd hvis jeg hadde fått en ny smell mot hodet.

Tilbake i 2021 ble det innført nye retningslinjer for profesjonelle fotballspillere i England. Det fastsettes nå at de skal begrenses til maksimalt ti hodestøt med høy kraft i uken under trening.

Engelsk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -