Vålerenga vant derbyet og har økt avstanden til LSK Kvinner

125

(LSK Kvinner – Vålerenga 1-3) Vålerenga slo LSK Kvinner på bortebane. For øyeblikket leder Oslo-laget Toppserien med fire poeng.

Ingibjörg Sigurdardottir etter et hjørnespark og Dejana Stefanovic med et skudd fra utenfor boksen sørget for at Vålerenga ledet 2-0 til pausen. I andreomgangen avgjorde Rikke Marie Madsen kampen.

I en jevn førsteomgang styrte LSK Kvinner kampen i starten. Vertene hadde ballen mest og dominerte på midtbanen. Likevel klarte ikke hjemmelaget å skape mer enn noen harmløse avslutninger.

Etter tolv minutter var Vålerenga tvunget til å foreta endringer. Sigrid Heien Hansen måtte forlate banen med en hodeskade og ble erstattet av Celin Bizet Ildhusøy. Dejana Stefanovic tok plassen ved siden av Sherida Spitse sentralt på midtbanen.

Etter rundt tjue minutter kom Vålerenga seg bedre inn i kampen. Gjestene ble flinkere til å holde på ballen i eget lag og vant flere dueller sentralt på midtbanen. Kampen forble likevel meget sjansefattig.

Effektive Vålerenga

Gjestene utnyttet sin første mulighet. Etter en halvtime havnet et hjørnespark hos Ingibjörg Sigurdardottir. Via stolpen satte midtstopperen ballen bak Ida Norstrøm.

Gjestene var effektive og utnyttet også sin andre mulighet rett før pausen. Synne Jensen trakk mot midten fra venstre og fikk avslutningen sin blokkert av Ida Gausdal. Via Ajara Njoya havnet returen hos Stefanovic som plasserte den i nederste hjørne fra utenfor sekstenmeteren.

Avgjorde etter sterk langpasning

Kort tid etter pausen fikk også LSK Kvinner en skadet spiller. Mimmi Löfwenius måtte kaste håndkleet etter en duell, og ble erstattet av Heidi Ellingsen. Samtidig ble kantspillerne Andrea Wilmann og Emilie Haavi flyttet høyere opp, og hjemmelaget endret formasjonen til 4-3-3 som varierte med 4-1-4-1.

Isabell Bachor kom til en god mulighet etter et frispark, og innbytteren Ellingsen fikk hodet på et innlegg av Emilie Haavi. Begge avslutninger gikk imidlertid til siden for mål.

På den andre siden var Vålerenga mer effektive. Njoya bommet på mål etter en overgang, men Rikke Marie Madsen avgjorde kampen tjue minutter før slutt. Etter en sterk lang ball i bakrommet av Sigurdardottir, var dansken alene med Norstrøm og gjorde ingen feil.

LSK skapte noen sjanser etter scoringen. På overtid styrte Sophie Roman Haug et innlegg av Haavi i nettmaskene. Scoringen kom imidlertid for sent til å kunne true seieren.

Vålerenga har dermed økt avstanden til LSK Kvinner. Serielederne har tjue poeng etter ni kamper, mens LSK har 16 poeng etter åtte kamper. Mellom de to klubbene ligger Rosenborg (åtte kamper, 16 poeng). Sandviken på fjerdeplassen har samme utbytte som de to lagene foran.