Vålerenga vant toppkampen mot LSK Kvinner: – Viktig å få en ganske trygg seier

49
Ingibjörg Sigurdadottir. Bilde: Sven Mandel, Wikimedia.

(LSK Kvinner – Vålerenga 1-3) Vålerengas Ingibjörg Sigurdardottir synes seieren mot LSK Kvinner er viktig med tanke på gullstriden. LSK Kvinners Sophie Roman Haug påpeker at serien ikke er avgjort.

Vålerenga vant for første gang mot LSK Kvinner i Toppserien. Ingibjörg Sigurdardottir sendte Vålerenga i føringen etter en halvtime, og Dejana Stefanovic doblet ledelsen rett før pausen. Tjue minutter før slutt avgjorde Rikke Marie Madsen kampen for godt, etter en pasning i bakrom fra egen banehalvdel av Sigurdardottir.

– Prøver bare å bidra til kampen

Den islandske midtstopperen bidro dermed med én scoring og én målgivende pasning til at Vålerenga tok tre poeng i LSK-Hallen.

– Jeg prøver bare å bidra til kampen og prøver å gjøre mitt beste. Det fungerte i denne kampen og det er jeg glad for, sier Sigurdardottir til Fotballnerd.no.

22-åringen legger ikke skjul på at hun er fornøyd med lagets innsats.

– Jeg synes vi spilte en virkelig bra kamp. Vi fulgte kampplanen som vi satte opp før kampen. Det var en god kamp av oss, mener hun.

– Vi er litt for snille

LSK Kvinners eneste mål ble scoret på overtid av Sophie Roman Haug. Til tross for at vertene hadde ballen mye i begynnelsen av kampen, skapte “Birdsa” ikke noen målsjanser i de første 45 minuttene.

– Vi starter bra og får en bra start, selv om vi ikke helt får kombinasjonene og det ikke helt sitter på siste tredjedel, men så virker det kanskje som om vi begynner å bli litt utålmodige eller stressa når vi ikke får det til på siste tredjedel. Vi begynner i hvert fall å gjøre ting som vi ikke skal, og mister litt det overtaket som vi har, og så havner vi bakpå. Vi slipper inn litt unødvendig mål, analyserer Roman Haug.

Les også: Vålerenga vant derbyet og har økt avstanden til LSK Kvinner

Selv om laget skapte noen målsjanser i andreomgangen, mener spissen at LSK Kvinner ikke var gode nok i de avgjørende situasjonene.

– Det tar litt tid før vi klarer å heve oss, og når vi setter et trykk i andreomgangen, mangler det fortsatt det siste lille. Det gjelder forsåvidt i begge boksene. Vi er litt for snille, sier hun.

Synes ikke laget er inne i en dårlig periode

Dermed gikk LSK Kvinner på sitt andre tap på rad. Forrige helg tapte de regjerende seriemesterne 0-1 borte mot Avaldsnes. Til tross for tapene, synes ikke Roman Haug at laget er inne i en svak periode.

– Nei, jeg vil ikke si at vi er det. Vi har hatt en god treningsuke nå og vi starter godt, det er bare det at vi må klare å holde det. Vi får jo en god start, så det er bare å ikke slippe oss ned i løpet av kampen. Det er små justeringer og vi skal bruke tiden godt fram mot kampen på onsdag mot Kolbotn, mener 21-åringen.

Mener kampen var viktig for gullstriden

Seieren betyr at Vålerenga har økt avstanden til LSK Kvinner. Oslo-laget leder serien med tjue poeng etter ni kamper, mens LSK Kvinner er et av tre lag som har 16 poeng etter åtte kamper. For Ingibjörg Sigurdardottir var kampen viktig med tanke på gullstriden.

– Veldig viktig! Og også viktig å få en ganske trygg seier. Vi ville vise hva vi kan i denne kampen, og det gjorde vi. Vi er veldig glade, sier hun

– Ingenting som er avgjort ennå

Sophie Roman Haug påpeker at serien ikke er avgjort, og at LSK Kvinner fortsatt kan vinne gullet på egenhånd.

– Kampen i dag ville jo gitt en mye bedre posisjon, men det er ingenting som er avgjort ennå. Vi har fortsatt muligheten, og nå ligger vi i en angrepsposisjon. Vi skal trives med det og. Så er det bare å ta kampene som kommer og ta seieren der, for hvis vi gjør det så ligger vi på toppen av tabellen til slutt og, avslutter hun.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Kommentarer

kommentarer