Vålerenga låner keeper fra Allsvenskan

378

Mathias Dyngeland. Bilde: Bjørn Erik Pedersen, Wikimedia.

Vålerenga har signert Mathias Dyngeland. Keeperen kommer på lån ut sesongen fra svenske Elfsborg.

Den 25 år gamle sisteskansen har en del erfaring fra norsk fotball. Etter å ha forlatt moderklubben Fana, spilte han over 70 kamper i både Eliteserien og OBOS-ligaen for Sogndal. I 2020 signerte han for Elfsborg, men har så langt kun spilt to offisielle kamper for førstelaget.

– Det føles veldig godt å være på plass her. Jeg gleder meg til å komme i gang, til å bli bedre kjent med gutta, og ikke minst til å vinne på søndag. Jeg har selvfølgelig ambisjoner om å spille. Jeg har et sterkt vinnerinstinkt og ønsker å ta så mange poeng med Vålerenga som mulig. Jeg føler jeg er en moderne keeper som ønsker å være med i det oppbyggende spillet, og det er nok min største styrke, sier Dyngeland til Vålerengas hjemmeside.

- Annonse -

Etter at Kristoffer Klæsson ble solgt til Leeds, har Kjetil Haug spilt de siste to kampene i Eliteserien. I Dyngeland har 23-åringen nå fått en ny konkurrent.

– Først og fremst må jeg si at Kjetil har gjort det veldig bra for oss etter at han ble førstekeeper. Allikevel har vi følt et behov for å styrke keeperteamet og gi alle en trygghet. Mathias er en ung, men allikevel erfaren keeper med både Eliteserie- og OBOS-ligaerfaring. Jeg har hatt han på landslag tidligere og kjenner han ganske godt fra før. Det blir en berikelse for oss å få han inn, siteres Vålerengas keepertrener Gjermund Østby.

Dyngelands kontrakt med Elfsborg varer ut 2023.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -