Vanvittig runde pustet litt nytt liv i Serie A

190

Spenning er tilbake i Serie A. Juventus tapte i Genoa 2-0 uten å kjempe. Dette er lagets første tap i serien i år og bare sesongens fjerde (de ble slått av Man United og Young Boys i Mesterliga-gruppespill og av Atalanta i Cupen).
Genova har ofte vært tøffe motstandere for Den Gamle Dame og etter den episke comebacken mot Atletico forrige onsdag var det lett å spå at middagskampen kunne blitt vanskelig for Juventus.

No CR7, no party

Max Allegri spilte jo sin rolle for han satset på en svekket startelleve, uten CR7, og det var klart at innsatsvilje var i minste laget.
0-0 i pause var helt normalt men vertene tok vant hele potten med to raske mål. Det første scoret Stefano Sturaro, eks-Juventus spiller Genoa hentet for to måneder siden i en temmelig dyr overgang, rundt 18 millioner. Umiddelbart spekulerte konspirasjonistene at tre poeng var et klausul i avtale. Tullprat, men i Italia elsker fansene slike teorier.
Praksis forteller derimot at Juve fortsatt ligger 15 poeng over Napoli. Et tap er ikke en katastrofe, spesielt hvis den kommer bare fire dager etter et halvmirakel i Mesterliga. Skal slike prestasjoner skje oftere og uten unnskyldning/forklaring, da kan supporterne bekymre seg.

Dramatisk seier i Napoli

Senere i ettermiddag vant Napoli 4-2 mot Udinese en kamp som kunne ende mye verre og ikke bare sportslig sett.
Keeper David Ospina ble truffet i hodet av en motspiller tidlig i oppgjøret. Han fikk bandasjer og fortsatt å spille mens lagkameratene tok en dobbel ledelse. Alt virket bra men Udinese reduserte og utliknet etter halvtimen. Plutselig besvimte Ospina og han ble rakst brakt til sykehuset.
Ifølge nylige opplysninger mistet han aldri bevisshet og episoden skjedde på grunn av blødning etter kollosjonen.
Napoli klarte likevel å vinne 4-2 men en solid andre omgang.

Inter er best i byen

Rundens toppkamp var likevel Milano-derbyet.
Inter, i en ufattelig stygg Nike jubileumsdrakt, måtte slå tilbake for å gjenerobre tredjeplassen og for å få tilgivelse etter den skumle eliminasjon i Europa League.
Milan kunne forsterke sin posisjon både på tabellen og i byrivaliteten.
Tre minutter spilt og Inter var allerede i føringen. Matias Vecino headet ballen inn fra kloss hold for å avslutte et bra angrep bydg av Perisic og Lautaro Martinez.
Det gikk mye frem og tilbake i omgangen uten flere scoringer, selv om Inter var farligere og så piggere ut.

Etter pause scoret de Nerazzurri igjen med De Vrijs flotte heading. Milan ga seg ikke og Bakayoko reduserte på samme måte like etterpå.
En grei, men nokså dum, straffespark gjenetablerte Inters doble ledelse bare for en kort stund. Musacchio fikk en gratis tap-inn på en kaotisk situasjon i feltet og det var kamp igjen.
Inter sin siste skanse var patent på nok en heading og helt på tampen ble D’Ambrosio (uheldig på 2-3 mål) kveldens store helt da han reddet på streken et skudd på åpent mål.
Inter vant derbyet og sitter på tredjeplass. Eintracht-flause er glemt. Icardi kanskje ikke men seieren skal hjelpe supporterne til å tåle noen nye episoder i sagaen.

Spenningen lever bak medaljekandidatene

Striden om den siste Mesterligaplass og om Europa League er likevel åpen og interessant. Roma tapte i Ferrara og kastet bort en gyllen mulighet til å komme seg nærmere på Milan og Inter.
Lazio vant enkelt mot Parma og nå kan klatre opp til femte hvis de slår Udinese i den utsatte kampen.
Skuffende poengtap for Atalanta (bare uavgjort mot Chievo) og Torino (hjemmetap mot Bologna) mens Sampdoria prøver å blande seg inn igjen, selv om på 42 poeng er 6. plass trolig 5 poeng unna.