323
Mjøndalen_feiring
Mjøndalen. Foto: Wikimedia

Full av selvtillit etter forrige kamp mot Ullensaker/Kisa, reiste Fredrikstad FK i kveld til Isachsen stadion for å møte Mjøndalen, der ble de rød hvite jekket ned på jorda igjen av sultne Mjøndalen spillere.

Det virket som om Fredrikstad skulle få litt selvtillit etter kampen forrige uke, supporterne begynte å få litt tilbake trua på laget sitt, og media var også med på at nå snur det for Fredrikstad, men den gang ei. Etter å ha blitt nedsablet med 4 – 0 mot Mjøndalen, riktignok en av opprykksfavorittene i OBOS ligaen, ser det nå mørkt ut for de rødhvite fra Plankebyen. Men alt håp er ikke ute, FFK har kun 2 poeng opptil Bryne på sikker plass, og 4 poeng opp til Jerv på 10 plassen.

Mjøndalen starta kampen best, men første omgang bar preg på at det var to lag som virket redde for å tape, feilpassninger florerte spillerne mellom og lag som ikke kom så enkelt til sjansene som de først hadde tenkt. Mjøndalen var den som var først frempå, etter 4 minutter kommer Midtgarden på løp, han får gå og gå og tilslutt får han skutt men ballen tilside for mål. Par minutter senere er det FFK som er frempå med Magne Simonsen men også han skyter utenfor målet.

Så etter 13 minutter skjer det magiske på Isachsen stadion,  Mjøndalen og Gundersen kommer på et kjempeløp, han spiller vegg med Lindseth mellom FFK forsvaret og får tilbake ballen, den setter han enkelt i mål, dermed leder Mjøndalen 1 – 0 over Fredrikstad. FFK prøver å svare, de går i angrep og får corner, den corneren stanges unna og det kommer ingenting ut av corneren.

Etter 25 minutter får Mjøndalen nok en corner etter et angrep, Midtgarden får ballen og kliner til, men ballen går ved siden av målet og til utspark for Per Morten Kristiansen. Etter 38 minutter er det FFK som får corner som Kristian Brix skal ta, han legger inn og der står Adam Straith og venter, men dessverre så header han over målet til Mjøndalen. Så et minutt på overtid er Mjøndalen farlig frempå, Christian Gauseth får ballen, han lader kanonen og fyrer løs, ballen går via nettaket og i mål og dermed dobler Mjøndalen ledelsen og leder 2 – 0, noe som også blir pauseresultatet.

Pellegrino-show i andre omgang

Etter pause skulle man tro at Fredrikstad ville jobbe mer, og kjempe mer for å få en utligning og hvertfall få med seg ett poeng hjem til Fredrikstad, men så skjedde ikke. Mjøndalen kommer best ut i starten av omgangen og vinner en corner, den corneren blir avblåst til frispark for FFKs keeper. Etter 51 minutter er Pellegrino frempå, han får ballen på 16 og klinker til, men skuddet blir blokkert. Kun to minutter senere er mannen frempå igjen, og får sin ventende nettsus: Christian Gauseth får ballen og spiller flott frem Pellegrino som er på et godt løp, Per Morten Kristiansen kommer ut og skal ta ballen, men Pellegrino er frempå og får satt den i mål og øker Mjøndalens ledelse til 3 – 0.

Fredrikstad roter det til for seg selv, spillerne virker tafatte og demotiverte, og Jan Halvor velger å gjøre noen bytter for å se om det hjelper. Etter 58 minutter er Solberg Olsen frempå og plukker en ball på rundt 320 meter, der velger han å skyte men ballen går langt over målet. Etter 71 minutter er det Lars Fuhre sin tur til å prøve seg, men Fredrikstad får klarert unna. Fredrikstad prøver å angripe nok en gang, og får corner, men nok en gang blir corneren slått unna av Mjøndalens forsvarsspiller.

Kampen bølger frem og tilbake, men Mjøndalen har fått kampen inn i sitt spor og leder kampen fortjent. De gir seg ikke og 3 minutter på overtid så er storseieren over Fredrikstad et faktum.  Denne gangen er det Fredriksen som fosser fremover, han tar med seg Erik Tønne på løp inn på banen, da får Hansen rom på kanten. Mads Hansen får ballen på høyrekanten, han legger inn foran målet og finner Lindseth som bare kan hælsparke ballen inn i målet. Dermed vinner Mjøndalen 4 – 0 over Fredrikstad, som nå ligger nest sist i OBOS ligaen med fattige 4 poeng.

FFK stilte med disse 11 i en 4 – 3 – 3 formasjon: