Erna Solberg: -Vi har ikke lovet idretten noe

215
Bilde: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no.

Statsminister Erna Solberg og kulturminister Abid Raja hadde hastemøte med idretten onsdag 3. mars. Det kom ikke noen lovnader om gjenåpning av fotballen.

-Vi har ikke lovet idretten noe. Dette var et møte for å lytte til innspillene fra idretten. Dette er ikke et beslutningsforum. Det er det regjeringen som er. Vi skal gjennomgå alle tiltak i midten av mars, sa statsminister Erna Solberg på pressekonferansen i etterkant av møtet.

Det kom ikke fram noen konkrete tiltak eller lovnader for idretten i etterkant av møtet. Det betyr at det fortsatt ikke er tillatt med treningskamper i toppfotballen. Breddefotballen åpnes heller ikke foreløpig. Seriestarten i fotball for herrer er også i fare.

Idrettspresident Berit Kjøll fortalte på pressekonferansen hva idretten har bedt om. Dette er:

- Annonse -
  • Åpning av hele barne- og ungdomsidretten i områder med lavt smittepress. Mange barn og unge kan ikke konkurrere fordi det kun finnes ett idrettslag i kommunen. Begrensningen går aller mest ut over de mindre idrettene og de mindre kommunene. Her er frivilligheten også aller viktigst.
  • Åpning av seriespill i toppidretten. Toppidretten favner mange arbeidsplasser, og videre nedstengning er både konkurransevridende i forhold til andre nasjoner som holder toppidretten åpen, og vil ha store sportslige og økonomiske konsekvenser.
  • At flest mulig at de 130.000 unge voksne som ikke har fått trent siden mars i fjor, kan gjenoppta normal idrettsaktivitet. Dette er viktig for å unngå mer frafall. Denne aldersgruppens mentale helse er satt på en alvorlig prøve etter ett år med nedstengning. Voksne utøvere er også frivillige i idrettslagene, og disse står i fare for å forsvinne fra idretten.
  • De nasjonale tiltakene for breddeidretten bør erstattes av lokale og forutsigbare tiltak. NIF har sendt frem et forslag til trafikklysmodell for hele breddeidretten, inkludert voksne. Vår modell følger regjeringens prioriteringer hvor barn og unge blir prioritert i områder med høyere smittepress.
  • Ideelle og kommersielle (likelydende) tilbud må likebehandles. Alternativt mister idretten både medlemmer og frivillige. Eksempel: Treningssentre, dansestudioer, kampsportstudioer.
  • Styrket kommunikasjon med myndighetene. Sammen må man finne treffsikre og trygge løsninger til det beste for frivilligheten og idretten

Sjekk: Hele pressekonferansen (VG TV)

Sjekk: Dette har NIF bedt om (Norges Idrettsforbund)

Les også: NIF får hastemøte med Solberg

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -