Viking og Vålerenga på spissjakt

330

Viking og Vålerenga på spissjakt

Både Viking og Vålerenga skal for tiden være på intens spissjakt. Flere kjente navn er allerede blitt koblet opp mot de to klubbene.

Mens Viking har slitt tungt de siste sesongene med å få frem en notorisk målscorer i laget, bøttet Vålerenga, med ringreven Vidar Örn Kjartansson i spissen, inn mål i fjorårets Tippeliga for hovedstadsklubben. Nå er imidlertid islendingen solgt til Kina, noe som betyr at Vålerenga igjen må ut på spissjakt. Det samme gjelder altså «siddisene» fra Stavanger som også skal være svært interesserte i å sikre seg offensiv kraft før den kommende sesongen. Deres nåværende spiss, Veton Berisha, skal derimot være på vei ut av dørene på Viking Stadion – noe som, i så fall, vil redusere klubbens lønnsutgifter betraktelig. 21-åringen har ikke utviklet seg til å bli den målgarantisten Rogalendingene hadde håpet på, og hans dager i Viking ser nå ut til å være talte.

En litt interessant vending i denne saken er at Stavanger Aftenblad i går meldte at Berisha skal være sterkt ønsket i nettopp Vålerenga. På Valle skal Rekdal & co. tydeligvis ha sett et uforløst potensiale i spissen som kun scoret et fattig mål i fjorårets Tippeliga. Den samme avisen melder forøvrig også at den fristilte Østerrike-proffen, Ola Kamara, skal stå høyt på både Vålerengas og Vikings ønskeliste. Uavhengig om Kamara skulle glippe for «siddisene», skal klubben også være i dialog med de to nigerianerne Suleiman Abdulahi (18) og Samuel Abegbenro (19) som den siste tiden har vært på prøvespill.

Andre navn som er nevnt i forbindelse med Vålerenga er de to tidligere landslagstjernene Daniel Braaten og Mohammed Abdellaoue. Sistnevnte spilte for Oslo-klubben fra 2008-2010, men ble solgt til Tyskland og Hannover 96 for fem år siden. Derfra gikk ferden videre til VfB Stuttgart i 2013 der han foreløpig står med kun 12 opptredener. Grunnet lange skadeavbrekk det siste året, har 29-åringen gått glipp av både landslagsplassen og spill for klubblaget. Nå kan en retur til Valle være aktuelt, selv om Vålerenga etter all sannsynlighet er nødt til å måtte grave dypt i lommeboka for å hente tilbake den gamle storscoreren.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -