Vikstøl etter tap mot Molde: – Vi er heldige som ikke taper mer

293
Blytungt for Rolf Daniel Vikstøl og Viking i Molde. Foto: Aleksander Gjengedal Sunde, Fotballnerd.no

(Molde – Viking 5 – 0) Viking reiste til rosenes by i håp om etterlengtede poeng, istedet ligger de nå på 14. plass, godt plantet i nedrykksstriden og har kun én seier etter 8 runder.

Viking har slitt med å gjenskape fjorårets suksess. Det skapes langt færre målsjanser og den defensive tryggheten de viste i fjor med hele 10 smultringer er borte. I år har de sluppet inn mål i samtlige kamper og i gjennomsnitt har de sluppet inn 2,25 mål per eliteseriekamp i 2020.

Viking angrep kampen med ny formasjon. 3-5-2, eller i praksis en 5-3-2. Berntsen fortsatte å satse på unge Henrik Heggheim i midtforsvaret, samtidig som han satte inn venstreback Adrian Pereira på midtbanen, til tross for at Ylldren Ibrahimaj var tilgjengelig.

Det tok ikke mer enn 10 sekunder før Magnus Wolf Eikrem spilte Erling Knudtzon gjennom forsvaret til Viking, men Arild Østbø var med på notene og fikk avverget det som ville vært en særs tung start for bortelaget.

Men det skulle ikke gå mer enn 4 minutter før Østbø på klønete vis feller Knudtzon som tilsynelatende er på vei ut av Vikings 16 meter. Leke James setter straffen kontant til høyre for Østbø.

Etter 13 minutter slår Wolf Eikrem inn et frispark som kommer noe overraskende på Østbø. Vikings sisteskanse får slått ballen opp i luften, men ballen treffer tverrlegger og spretter rett ned i beina på Etzaz Hussain som helt uhindret kan sette ballen i nettet fra en meter.

– Det blir tungt når man ligger under 2-0 allerede etter 15 min, sier Rolf Daniel Vikstøl.

Etter pause får Viking en gedigen mulighet til å redusere. Bytyqi blir spilt gjennom og kommer alene mot Linde, men ender med å sette ballen rett på keeper Andreas Linde.

Etter dette holder Molde lekestue med Viking, som forsøker noen bytter, men til ingen nytte.

Hussain slår opp til Leke James som legger igjen til Hestad som på første touch sender ballen i bakrom hvor James er klar med skuddfoten. 64 minutter spilt, 3-0. Etter 77 minutter tenker Henry Wingo «hvorfor ikke» og prøver seg fra 18 meter. For et treff. 4-0. Så, etter 80 minutter får Molde frispark fra 21 meter. Eirik Ulland Andersen plasserer ballen kraftig under muren og uttakbart til høyre for Vikings keeper. Dermed er Molde kun to poeng bak Bodø/Glimt og fikk pyntet greit på målforskjellen.

– Vet ikke hva jeg skal si jeg. Det er vel et fortjent tap. Kunne og burde vært større. Vi var dårlige, sier Johnny Furdal til Fotballnerd.no etter kampen

– Vi møter et veldig bra lag, men vi er selvfølgelig skuffet når man taper 5-0. Idag er vi ikke i nærheten og er heldige som ikke taper mer. Nå må vi stå sammen og brette opp ermene. For dette må vi jobbe oss ut av sammen, oppsummerer en skuffet Rolf Daniel Vikstøl til Fotballnerd.no

Neste kamp for Viking er borte mot Haugesund lørdag.

– Ja der må vi ha tre poeng. Så det er bare å glemme denne kampen i løpet av kvelden og prøve å væra positive til lørdag. Blir en tøff kamp, men fullt mulig å ta tre poeng , forteller en optimistisk Furdal.

Moldes neste kamp er borte mot Strømsgodset søndag, som de i fjor endte opp med hele 8-0 i målforskjell mot.