-Viktig å komme i gang nå

242
Thomas Dahle er Avaldsnes-trener. Foto: Avaldsnes Toppfotball

Thomas Dahle håper Toppserien snart kommer i gang. Avaldsnes-treneren tror laget hans er godt nok til å være med i toppen i årets sesong.

-Vi ønsker å komme i gang med spill så fort som mulig. Det er viktig å komme i gang nå. Jeg tror og håper vi kommer i gang ganske fort, sier Avaldsnes-trener Thomas Dahle til Fotballnerd.no.

Han ser likevel en liten fordel med at serien ikke starter foreløpig.

-Sportslig sett er det en fordel at serien ikke starter. Vi har ikke fått alle spillerne våre på plass. Brasilianske Giovanna de Oliveira og Sara Pavlovic, serbisk landslagsspiller sliter med innreiseforbudet til Norge. I tillegg har vi Hanna Dahl og Anna Langås Jøsendal i opptrening. De sliter med noe smårusk, sier Dahle.

- Annonse -

-Vi må finne flyten
Når de fire spillerne er klare, tror Dahle at klubben kan kjempe i øverste sjiktet på tabellen.

-Når alle er på plass, kan vi kjempe om poeng i alle kamper. Vi må finne flyten og ha litt stang inn for å være med i toppen, sier Dahle.

Avaldsnes har allerede fått inn utlendingene Victoria Lucy Esson (keeper), Robyn Elizabeth Decker (forsvarsspiller) og Federicia Di Crisco (forsvarsspiller) før koronabestemmelsen trådte i kraft.

Les også: FK Haugesund starter damelag

Et høytpressende offensivt lag
Thomas Dahle mener fire lag blir å finne i toppen av tabellen.

-Sandviken og Vålerenga skiller seg litt ekstra ut. Rosenborg Kvinner og LSK Kvinner ser også veldig bra ut, sier Dahle.

Når det gjelder spillestil, tenker han følgende:

-Det er ikke bare Thomas Dahle men flere som står bak den. Blant annet manager Kolbjørn Fosen og min sidestilte trener Roger Skulstad Johannesen. Spillestilen er forankret inn i klubben. Vi skal være et lag som presser høyt og er offensive i måten vi spiller på. Vi skal også utvikle oss som lag og spillemodellen som ligger der, sier Dahle.

Les også: Kolbotn vil tilbake i toppen

Mer lokal og norsk profil
Han forteller at Avaldsnes ikke er ferdig handlet før sesongstarten.

-Avaldsnes er alltid interessert i gode spillere men vi jobber ikke akkurat nå med noen nye spillere. Det handler også litt om innreiseforbudet for utlendinger, sier Dahle og konkluderer:

-Avaldsnes har alltid vært en klubb med mange utenlandske spillere, men vi har en mer lokal og norsk profil nå enn tidligere år. Nå er vi nede på fem utenlandske spillere, sier Thomas Dahle.

Les også: Utsetter beslutning om seriestarten

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -