Vil etablere toppklubb i Tromsø

675
Nyankommet spiller Naina Inauen og Fløya-trener Øyvind Tjelde Haga. Foto; Pål Jakobsen, TIL2020.no, gjengitt med tillatelse

Fløya har slått seg sammen med Tromsø IL. Målet er å bli en stabil toppklubb på sikt.

-Det langsiktige målet er å etablere en toppklubb på kvinnesiden i Tromsø. Når vi teller opp spillere fra Tromsø, Finnmark og omegn så er det flere spillere på det øverste nivået fra området. Vi ønsker å stoppe spillerflukten sørover og skape et attraktivt tilbud her, sier trener Øyvind Tjelde Haga til Fotballnerd.no.

Skifter drakter neste år
Fløya er navnet de spiller under denne sesongen. Draktene er også Fløya-grønne med TIL-logo. Men fra neste år blir de hetende TIL 2020, når de offisielt blir TIL 2020. Draktene fra 2022 blir også like som draktene til Tromsø IL.

-Vi identifiserer oss som TIL 2020 både på hjemmesiden og i sosiale medier. Grunnen til at vi ikke heter TIL 2020 allerede i år er at overføringen av lisensen og navnebyttet kom for sent inn til Norges Fotballforbund. Navnebyttet på papiret skjer fra sesongen 2022, sier Haga.

- Annonse -

Treneren er veldig fornøyd med hvordan sammenslåingen har vært så langt. Laget får også støtte fra Tromsøs supporterklubber Isberget og Forza Tromsø.

-Det setter vi umåtelig stor pris på. Det er veldig, veldig mange som ønsker at vi skal lykkes. Så langt er jeg veldig fornøyd. Klubben er jo bare fem-seks måneder gammel, sier Haga.

Øyvind Tjelde Haga er Fløya-trener. Foto: Pål Jakobsen, TIL2020.no, gjengitt med tillatelse

Fornøyd med sesongstarten til tross for to tap
Så langt har de startet 1. divisjon for kvinner med en seier (2-1 mot KIL/Hemne) og to tap (1-2 mot Medkila og 1-2 mot Hønefoss).

-Målet på kort sikt er å skape et slagkraftig og konkurransedyktig lag slik at vi etablerer oss i 1. divisjon, sier Haga.

Han er fornøyd med sesongstarten spillemessig.

-Resultatmessig har vi vært veldig nære flere poeng enn de tre vi har til nå. Prestasjonene har vært OK og vi føler at vi har fått litt dårlig betalt poengmessig. Hjemme mot Medkila og sist mot Hønefoss var vi nære, sier Haga.

Han mener det at de har vært nære poeng er positivt.

-Vi føler at vi har noe der å gjøre, sier Øyvind Tjelde Haga.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Fotball diskuterer du også i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -