VM 2018: Perus landslagskaptein får spille VM

124
Perus landslagskaptein Paolo Guerrero får likevel delta i Fotball-VM i Russland. Foto: Twitter.com

Perus landslagskaptein Paolo Guerrero får likevel delta i Fotball-VM tross for at spilleren står ovenfor en dopingsak.

Paolo Guerrero testet positivt på stoffet benzoylecgonin, som blant annet finnes i kokain. Det var etter  VM-kvalifiseringskampen mot Argentina 5. desember i fjor, at spilleren testet positivt. Nå får spilleren som til daglig spiller for Flamengo i Brasiliansk Serie A, likevel delta i Fotball-VM i Russland til sommeren.

- Annonse -

Perus landslagskaptein ble egentlig utestengt fra fotballen i ett år, men FIFA har halvert straffen, etter han hevdet sin uskyld. Han er også inne i 25-mannstroppen til Peru.

Wada skal ha anket saken

Verdens antidopingbyrået (WADA), skal ha anket avgjørelsen til FIFA, videre til CAS. I en kjennelse sier domstolen at Guerrero får innvilget sitt ønske om å utsette soningen av dopingkarantenen til etter VM.

Veteranen ble utestengt av Idrettens voldgiftsrett (CAS) i 14 måneder. Domstolen sier at Guerrero får innvilget sitt ønske om å utsette soningen av dopingkarantenen til etter VM i Russland.

– Som konsekvens av dette kan Paolo Guerrero delta i VM i Russland, skriver domstolen, ifølge Reuters.

Det kommer også frem at man tar hensyn til at Guerrero ikke skal gå glipp av hans første mulighet til å spille i et VM-sluttspill.

 

Kommentarer

kommentarer