Gruppe C: Kokain-te og franske favoritter

370

Gruppe C: Kokain-te og franske favoritter

I gruppe c finner vi Peru, Australia, Danmark og Frankrike. Sistnevnte er storfavoritt til å vinne gruppen, mens Danmark har en god sjanse til å ta andreplassen. 

Peru

La oss starte med gruppens søramerikanske alibi. De vaklet seg til VM på en besynderlig måte. Etter at Bolivia fikk poeng trukket, som så ble gitt til Peru, møtte de New Zealand i play-off. Hvor de spilte 0-0 borte og vant 2-0 hjemme.

Laget er rangert som nr 11 på Fifa rankingen og spiller med en stramm defensiv struktur. Det så lenge ut til at lagets store stjerne Paulo Guerrero skulle gå glipp av mesterskapet på grunn av en uheldig episode med kokain-te. Han testet nemlig positivt for kokain etter tilsynelatende å ha drukket en te som skal ha innholdt kokain blader. Etter først å ha blitt utestengt i 6 måneder av Fifa, kom CAS på banen og utestengte han i 14 måneder. Heldigvis for Peru ble det 14 mai klart at Guerrero kan spille VM, etter at  sveitsisk høyesterett utsatte soningen til etter mesterskapet er spilt.

Tropp

Keepere:
Pedro Gallese (Veracruz), José Carvalho (UTC), Carlos Caceda (Municipal).

- Annonse -

Forsvarere: Luis Advíncula (Lobos), Miguel Araujo (Alianza Lima), Aldo Corzo (Universitario), Nilson Loyola (Melgar), Christian Ramos (Veracruz), Alberto Rodríguez (Junior), Anderson Santamaría (Puebla), Miguel Trauco (Flamengo).

Midtbanespillere:
Pedro Aquino (Lobos), Wilder Cartagena (Veracruz), Christian Cueva (São Paulo), Edison Flores (Aalborg), Paolo Hurtado (Vitória Guimaraes), Andy Polo (Portland Timbers), Renato Tapia (Feyenoord), Yoshimar Yotún (Orlando City).

Angripere:
Paolo Guerrero (Flamengo), André Carrillo (Watford), Raul Ruidiaz (Morelia), Jefferson Farfán (Lokomotiv Moskva).

Forventet lagoppstilling: Gallese-Advincula-Rodriguez-Ramos-Trauco-Tapia-Yotun-Carrillo-Cueva-Farfan-Guerrero.

Nøkkelspillere

Peru er helt avhengig av at Guerrero fyrer på alle sylindere, og får litt assistanse av ringreven Farfan og London bosatte Carillo.

Australia

Australia hadde like store problemer med å kvalifisere seg til sommerens fotballfest som Peru hadde tur i den søramerikanske kvalifiseringen. De karret seg med nød og neppe til VM etter to nervepirrende kamper mot Syria før de hadde litt mer kontroll i de to siste play-off kampene mot Honduras. Resultatene i kvalifiseringen og i treningskampen mot Norge forteller oss at dette er et av de svakeste lagene med i VM.

Tropp

Mat Ryan (Brighton), Danny Vukovic (Genk), Brad Jones (Feyenoord).

Forsvarere:
Aziz Behich (Bursaspor), Milos Degenek (Yokohama Marinos), Matthew Jurman (Suwon Bluewings), James Meredith (Millwall), Josh Risdon (Western Sydney Wanderers), Trent Sainsbury (Grasshoppers).

Midtbanespillere:
Jackson Irvine (Hull), Mile Jedinak (Aston Villa), Robbie Kruse (Bochum), Massimo Luongo (Queens Park Rangers), Mark Milligan (Al Ahli), Aaron Mooy (Huddersfield), Tom Rogic (Celtic).

Angripere:
Daniel Arzani (Melbourne City), Tim Cahill (Millwall), Tomi Juric (Luzern), Mathew Leckie (Hertha Berlin), Andrew Nabbout (Urawa Red Diamonds), Dimitri Petratos (Newcastle Jets), Jamie MacLaren (Hibernian).

Forventet lagoppstilling: Ryan-Karacic-Sainsbury-Jurman-Behich-Jedinak-Mooy-Kruse-Rogic-Leckie-Juric.

Nøkkelspillere

Normalt ville man trukket frem Tim Cahill, men han er mest sannsynlig tiltenkt en rolle som superinnbytter. Jedinak og Rogic på midtbanene er solide spillere, men mangler tempo. Det de har mye av er fysikk, og de viste mot Norge at de kan bli farlige på dødballer.

Danmark

Danmark måtte som Australia ut i play-off for å sikre seg Vm-billett. De hadde ikke store problemer med Irland som de knuste 5-1 i Dublin etter hattrick av lagets store stjerne Eriksen, og ett mål på straffe av VM vrakede Bendtner. I tillegg til Rosenborg spissen valgte Hareide å ikke inkludere Daniel Wass i troppen. Det har skapt litt rabalder i Danmark.

Det har blitt stilt spørsmål om hvorfor William Kvist er selvskreven i laget av dansk presse. Midtbanespilleren har blit vraket av Ståle Solbakken i FCK, og går inn i mesterskapet med minimal kamperfaring.

Tropp

Keepere: Kasper Schmeichel (Leicester), Fredrik Rønnow (Brøndby), Jonas Lössl (Huddersfield).

Forsvarere: Simon Kjær (Sevilla), Mathias Jørgensen (Huddersfield), Andreas Christensen (Chelsea), Henrik Dalsgaard (Brentford), Jens Stryger Larsen (Udinese), Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach) og Jonas Knudsen (Ipswich).

Midtbanespillere: Christian Eriksen (Tottenham), Thomas Delaney (Werder Bremen), William Kvist (FC København), Lasse Schöne (Ajax), Lukas Lerager (Bordeaux) og Michael Krohn-Dehli (Deportivo La Coruna).

Angripere: Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Yussuf Poulsen (Leipzig), Andreas Cornelius (Atalanta), Pione Sisto (Celta Vigo), Martin Braithwaite (Bordeaux), Viktor Fischer (FC København) og Kasper Dolberg (Ajax).

Forventet lagoppstilling: Schmeichel-Dalsgaard-Kjær-Christensen/Bjelland-Larsen-Kvist-Delaney-Eriksen-Poulsen-Jørgensen-Sisto.

Nøkkelspillere

Vi kommer ikke utenom Tottenhams playmaker Christian Eriksen som nettop har blitt far. Han har hatt en god sesong i Premier League og blir instrumentell for at Danmark skal ta seg videre fra gruppa. En å se opp for er Celta Vigis Pione Sisto som kommer fra en god sesong i Celta Vigo. Bakover på banen ser det solid ut med Schmeichel i mål og Christensen og Kjær som midtstoppere. Danmarks sjanser til å gå videre avhenger av en Eriksen i form + et forsvar som holder nullen.

Frankrike

En av mesterskapets favoritter med en bredde som ikke ligner grisen. De tok seg veldig greit til VM, med å vinne gruppa foran Sverige. Etter å ha tapt finalen på hjemmebane for to år siden er det et kruttsterkt Frankrike som vil ha revansj for det sure tapet i Paris mot Portugal.

PSG sin midtbanestjerne Adrien Rabiot kom ikke med i den endelige troppen. Det var han mildt sagt ikke fornøyd med. Han nektet til og med å være reserve hjemme i Frankrike. Deschamps valgte heller å ta med Steven Nzonsi som backup til Kante.

Frankrike har fått kritikk for å mangle ledertyper og for å ikke ha en definert stil. Kritikerne peker på savnet av en tydelig identitet. En Paul Pogba skal egentlig være en ledertype men har bare vist det i enkeltkamper for Manchester United. Frankrike kan spille på flere forskjellige måter og Deschamps har tatt ut en flieksibel tropp til Russland. Olivier Giroud er det beste eksempelet på en endring i spillestil Deschamps kan gjøre. Med han på banen har de et oppspillspunkt, skulle det raske og småfikse offensive spillet lugge.

Tropp

Keepere: Hugo Lloris (Tottenham ), Steve Mandanda (Marseille), Alphonse Areola (PSG).

Forsvarere: Djibril Sidibé (AS Monaco), Benjamin Pavard (VfB Stuttgart), Raphaël Varane (Real Madrid), Presnel Kimpembe (PSG), Adil Rami (Marseille), Samuel Umtiti (FC Barcelona), Lucas Hernández (Atlético Madrid), Benjamin Mendy (Manchester City).

Midtbane: Paul Pogba (Manchester United), N’Golo Kanté (Chelsea FC), Corentin Tolisso (Bayern München), Blaise Matuidi (Juventus), Steven N’Zonzi (Sevilla), Thomas Lemar (AS Monaco).

Angripere: Kylian Mbappé (PSG), Olivier Giroud (Chelsea FC), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Ousmane Dembélé (FC Barcelona), Nabil Fékir (Lyon), Florian Thauvin (Marseille).

Forventet lagoppstilling:Lloris-Sidibe-Varane-Umtiti-Mendy-Pogba-Kante-Matuidi-Griezmann-Mbappe-Lemar.

Nøkkelspillere

En som er nødt til å være på topp for at Frankrike skal gå hele veien er Griezmann. Det er han som styrer lagets offensiv, og skulle han bli skadet blir det svært vanskelig for Frankrike å nå en finale. En annen avgjørende faktor er å få fram en ledertype i forsvaret eller på midtbanen. Han som skulle ledet de ut i kamp (Koscielny) ble skadet på tampen av sesongen, og uten han er det vanskelig å finne noen som vil ta ansvar i en jevnspilt kamp.

Konklusjon

Det skal gå fruktelig galt for seg hvis ikke Frankrike tar tre strake seire i gruppe C. Bak de blir det jevnt mellom Peru og Danmark, men sistnevnte har flere bedre enkeltspillere + en superstjerne i Christian Eriksen. Danmark tar dermed andreplassen, mens Peru og Australia må reise hjem etter tre kamper.

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -