Avd. 1: Analyser/fakta 26.runde: Drøbak-Frogn fornyet kontrakten, Sarpsborg 08 2 rykket ned!

829

Så ble det klart at Sarpsborg 08 2 rykker ned til 4.div sammen med Sprint-Jeløy, Holmen og Odd 3. Sarpsborg 08 2 tapte hjemme 1-2 for Vestfossen, som allerede hadde fornyet kontrakten sin forrige helg. Drøbak-Frogn vant borte mot Østsiden, et hjemmelag som også fornyet sin kontrakt på bedre målforskjell kontra Sarpsborg 08 2!

Strømsgodset TF 2 fornyet også sin kontrakt i Norsk Tipping ligaen da laget vant 3-2 over Oppsal i Drammen.

Moss FK vant som forventet borte mot nedrykkede Holmen i Oslo, det endte med 6-0 seier til Mosse-laget, etter 4 (!) scoringer av Tim Reinback og 2 scoringer av kaptein, Thomas Klaussen.

fotballnerd.no v/Høviskeland benytter anledningen til å takke alle spillere og trenere for alle kampanalyser og hyggelige tilbakemeldinger i årets sesong! En stor takk til alle fotografer for bruk av bilder!

Resultater 26.serierunde:

21/10: Holmen – Moss 0-6 (0-3)

4 (!) mål av Tim Reinback og 2 mål av Moss FKs kaptein, Thomas Klaussen, bidrao til en overbevisende 6-0 seier for Moss FK i Oslo. Det blir spennende å følge med Moss FK sin sesong 2018 i PostNord-ligaen. Moss FK – Holmen i juli, endte forøvrig 0-0!

vi fikk en kampanalyse fra 4-målsscoreren, Tim Andre Reinback: – To lag som ikke hadde så altfor mye å spille for utenom æren. Vi får gjennom hele kampen mye rom og kommer ofte rundt på kanten og skaper store muligheter. Holmen prøver å spille seg ut bakfra og mister en del ball på grunn av det, to av målene våres kommer etter at vi presser dem til å gjøre feil. Føler vi har god kontroll gjennom hele kampen, selv om vi blir litt ivrige etter å score i 2. omgang og skaper litt Hawaii-fotball. Vi slipper til en del unggutter som kommer inn og gjør godt fra seg i 2. omgang. Alt i alt en god avslutning på en meget god sesong.

De to første målene mine kom etter innlegg fra høyre, det neste kom etter et dårlig tilbakespill til keeper som jeg snapper opp og på det siste målet så blir jeg spilt igjennom og setter den i nærmeste, avslutter en meget fornøgd Reinback til fotballnerd.no

21/10: Sprint-Jeløy – Kvik Halden 1-0 (0-0)

bunn mot topp, og matchvinner for vertene ble Henry August Isegran, med sin scoring etter 80 min. Niklas Fjellstad T. fikk sin debut for Kvik Halden, da han kom inn i det 86.min for Christian Halvorsen

21/10: Østsiden – Drøbak-Frogn 0-1 (0-0)

begge lagene kjempet mot nedrykk og gjestene fra Drøbak måtte vinne for å ha et håp om å overleve, noe matchvinner Magnus Fagernes bidro til. Drøbak-Frogn vant nok en ny viktig seier og Østsiden slapp med skrekken da laget havnet på samme poengsum som Sarpsborg 08 2 havnet på, men som rykket ned grunnet dårligere målforskjell. Østsiden fikk sin spiller, Markus Ulstrup Engebretsen, utvist etter 65 min, etter to gule kort i kampen.

Oppgjøret i juli i Drøbak, endte 3-3, i en kamp der Alban Shipshani scoret hatrick for sin nye klubb, Østsiden, samt at lagets hans scoret to selvmål!

vi fikk en analyse av kampen fra nevnte Alban Shipshani: – Vi var litt heldige i går. Men synes vi fortjente ny kontrakt. Kampen vi var det bedre laget synes jeg. Skapte ganske mange sjanser men fikk ikke scoring. Veldig dårlig og tung bane gjorde at de blei veldig vanskelig å spille. Drøbak scorer på en av få sjanser de har. Men det endte bra allikevel ny kontrakt fortjent, avslutter en lettet Shipshani til fotballnerd.no

vi fikk også en kampanalyse fra bortelagets spiller, Mats Lien Vågan: – Status før matchen var følgende: fire lag kjempet om nedrykk, hvor to av disse var oss og Østsiden. De fleste regnet nok med at taperen i dette oppgjøret ville rykke ned. Det var derfor høy temperatur i det dommeren blåste i gang oppgjøret og det ble en kamp med lite finspill (mye takket være baneforholdene). Midtveis ut i første omgang spiller Østsiden seg gjennom på venstresiden, linjedommeren er tidlig oppe med flagget og halve Drøbak Forsvaret stopper opp, men dommeren vinker spillet videre og da var venstrekanten til Østsiden plutselig alene med keeper og setter den rolig og kaldt i hjørnet. Store protester fra Drøbak og hoveddommer går og diskuterer med linjemann og bestemmer seg til slutt for å annullere målet. Det står 0-0 til pause hvor ingen av lagene har noe definitivt spillerovertak.

I det 56 minutt kom målet, det var Magnus Fagernes som dunket ballen i krysset fra 20 meter. Like etter får Østsidens spiller Markus Engebretsen, rødt kort etter at han kom litt seint inn i en takling på meg. Østsiden fortsatte å presse på utover i omgangen og skaper noen farligheter på frispark og dødballer. Når klokken tikker mot 90 ble det plutselig stor jubel i Østsiden leiren da nyheten om at Sarpsborg 08 2 tapte sin kamp mot Vestfossen. Da var altså Østsiden foran Sarpsborg 08 2 på målforskjell. Dommer legger til 7 minutter og vi er flinke til å holde på ball og kampen ebber ut med 1-0 seier til oss. Da kunne begge lag slippe jubelen løs med fornyet kontrakt i 3.div, avslutter en lettet og glad Vågan til fotballnerd.no

21/10: Kråkerøy – Ørn Horten 0-3 (0-0)

Ørn Horten tok tilbake 2.plassen på tabellen siden laget vant 3-0 borte mot Kråkerøy, etter bl.a. 2 scoringer av lagets toppscorer, Lasse Bransdal, samt at Kvik Halden overraskende tapte 1-0 borte mot 4.div klare Sprint-Jeløy. Jens-Erik Grønlie Johansen scoret det tredje målet for gjestene.

Ørn Horten vant også det første oppgjøret mot Kråkerøy i juli, da ble det 4-2 hjemme i Horten.

Oscar Lopez Borgersen hos hjemmelaget har gitt oss følgende kampanalyse av 0-3 tapet: – 1. omgang er ganske jevnspilt der jeg føler vi har god kontroll og kunne fort scoret både 1 og 2 mål. Ørn får et heldig mål tidlig i 2 omgang der spissen plukker opp et tilbakespill og dessverre så går luften helt ut av oss. 2 omgang er en veldig svak prestasjon av oss, samtidig som Ørn spiller god fotball og kontrollerer kampen. 0-2 kommer på et innlegg før 0-3 kommer på en straffe helt på slutten av kampen. Summa summarum så skulle vi nok ønske en bedre avslutning på sesongen og i Jon Hermansens siste kamp, avslutter Borgersen til fotballnerd.no

Jon Hermansen (t.h.) får fortjent blomster i anledning at han gir seg som trener for Kråkerøy. Foto: Jørn Kristoffersen

21/10: Odd 3 – Ullern 0-2 (0-1)

Ullern vant som forventet, og 2-0 seieren i Skien kom etter scoringer av Shåresh Ahmadi og Rasmus Sørensen Løvseth. Ullern vant også i det første oppgjøret i juli, da med 4-1 i Oslo

21/10: Strømsgodset TF 2 – Oppsal 3-2 (2-1)

Hjemmelaget tok en viktig seier som gav fornyet kontrakt i Norsk Tipping ligaen, da det ble 3-2 seier over gjestene fra Oslo. Dermed fikk også laget fra Drammen sin revansje for 3-2 tapet for Oppsal i Oslo tilbake i juli måned.

21/10: Sarpsborg 08 2 – Vestfossen 1-2 (1-1)

Vestfossen tok en ny seier, hadde fornyet kontrakten sin i NT-ligaen, og sendte vertene ned til 4.div etter scoringer av Vegard Ulleberg og matchvinner, Orhun Aslan Selvi. Erikson Spinola Lima scoret for vertene.

Sluttabell:

1. Moss FK, 63p (Avdelings- og seriemester 2017)