Avd. 1: Analyser/fakta 25.runde: 4 lag kjemper mot nedrykk – Ørn Horten tapte igjen!

921
Alex Krawiec (t.h) scorer Ørn Hortens mål i 1-2 tapet for Sprint-Jeløy. Foto: Knut G.Bjerva/FK Ørn Horten

Vestfossen sikret seg ny kontrakt da laget vant 5-2 over Odd 3!

Moss FK vant sin siste hjemmekamp med 1-0 over Kråkerøy. Ørn Horten tapte sin andre kamp på rad med et overraskende 1-2 resultat hjemme for allerede 4.div klare Sprint-Jeløy!

Drøbak-Frogn vant en ny viktig seier og er nå over streken når det gjenstår èn runde.

Nå står det mellom Østsiden, Sarpsborg 08 2, Drøbak-Frogn og Strømsgodset 2, om å unngå den siste nedrykksplassen. Dette blir meget spennende og to av de nevnte lagene, møtes i siste seriekamp!

Sprint-Jeløy, Holmen og Odd 3 er allerede klare for 4.div spill 2018

Resultater 25.serierunde:

14/10: Drøbak-Frogn – Sarpsborg 08 2 3-1

før avspark: Hjemmelaget måtte vinne for å ha et håp om å fornye kontrakten, men var samtidig avhengig av andre resultater. Bortelaget vil med tap her, virkelig havne i nedrykksstriden en runde før slutt.

Kampen endte med en viktig seier for Drøbak-laget og poengene løftet laget over streken! Nå er det Godset 2 som er under på samme poengsum som Drøbak-Frogn, men Drammens-laget har dårligere målforskjell. Drøbak-Frogn MÅ vinne siste kamp borte mot Østsiden for å være 100% sikre på fornyet kontrakt hvis Godset 2 også vinner sin hjemmekamp mot Oppsal.

14/10: Oppsal – Holmen 5-0

før avspark: Oppsal er på en trygg 4.plass, mens Holmen var klar for 4.div 2018. M.a.o. en kamp uten betydning, kun ære å spille for.

Topp mot bunn gav 5-0 seier til Oppsal i toppen, og laget finner vi på 4.plass, der laget ender til slutt etter at siste serierunde spilles til kommende helg. Wilhelm Osman Adra ble 2-målsscorer for Oppsal. Oppsal vant også oppgjøret i juni, da ble det 3-0 seier borte.

14/10: Vestfossen – Odd 3 5-2

før avspark: Vestfossen trengte en seier for å være 100% sikre på fornye kontrakten, mens Odd 3 er fortapt med 7 poeng og 4.div 2018.

Vestfossen vant som forventet og det stoppet på 5-2. Dette betyr igjen at Odd 3 tapte samtlige bortekamper i årets sesong og med 10-62 i målforskjell og at Vestfossen fikk revansje for 3-0 tapet borte i Skien i juni. Vestfossen er oppe på en 6.plass og fornyet kontrakt. Det jubles i Vestfossen som kan forberede seg på en ny sesong i Norsk Tipping ligaen 2018. Kim Vesterheim Berntzen ble 2-målsscorer og vi fikk følgende analyse av kampen av Berntzen: – Vi ønsket å gå hardt ut og dominere fra start. Scorer allerede etter 5 minutter ved Preben Røren og får kampen inn i vårt spor. Odd får en tvilsom straffe rett etterpå og scorer sikkert. Veldig rotete kamp, men vi har sjanser nok til å egentlig vinne med mye større margin. Trygve Andreassen og Orhun Aslan Selvi sørger for at vi leder 3-1 til pause.

Når der gjelder mine mål i 2.omgang: 4-2 scoringen får jeg ballen servert ut 45 og curler ballen opp i lengste hjørnet. 5-2 scoringen kommer etter at Anders Torgersen stusser ballen og jeg kan kontrollert sette ballen i mål på halvvolley. Deilig seier og fortjent at vi er sikret videre spill i 3 divisjon også neste år, avslutter Vesterheim Berntzen til fotballnerd.no

14/10: Kvik Halden – Østsiden 1-1

før avspark: Kvik Halden kjemper om medaljer, var på 3.plass, mens Østsiden trenger en seier for 100% sikre fornyet kontrakt.

Kampen endte 1-1, der Østsiden scoret først ved goalgetteren, Alban Shipshani etter 24 min, men hjemmelaget utlignet i det 88.min ved Herman Blystad foran 83 tilskuere på Halden stadion. Det endte også 1-1 i juni i første oppgjøret.

Dette betyr igjen at Østsiden må minst ha et poeng i sin siste kamp for å være 100% sikre på fornyet kontrakt og møter Drøbak-Frogn, som MÅ vinne for å være 100% sikre selv. Dette er en typisk 6-poengskamp! Hvis Godset 2 og Sarpsborg 08 2 vinner sine kamper og Østsiden taper sin, blir det 4.div spill på Østsiden, så dette blir nervepirrende!

vi fikk kampanalyse fra nevnte målscorer, Alban Shipshani: Veldig skuffende at vi ikke får med oss alle poeng og sikrer plassen. Vi har bra kontroll i 70-75 minutter. Kvik skaper ikke så mye. Så begynner de å slå langt og sette press siste 15 min. Da får dem satt 1-1 målet. Mitt mål, kontring får en fin ball mellom stopperne løper fra dem og setter den høyt. Ikke så mye sjanser i kampen. Vi blir veldig passive de siste 20 minuttene og de får dessverre satt et mål på slutten, avslutter Shipshani til fotballnerd.no

14/10: Ullern – Strømsgodset TF 2 1-1

før avspark: Ullern er sikret fornyet kontrakt, mens Godset 2 trengte en seier for å unngå risikoen å komme under nedrykksstreken.

Kampen endte 1-1, og nå er Godset 2 under streken! Forøvrig Godset 2 sin første uavgjorte bortekamp i årets sesong. Shåresh Ahmadi husker godt denne kampen siden han scoret for begge lagene, først et selvmål i det 64.min, og deretter utligner for Ullern i det 89.min! Godset 2 vant oppgjøret i juli med 1-0 i Drammen da Kasper Grung Flo scoret på straffe i kampens siste minutt!

vi fikk følgende kampanalyse fra Ullerns spiller med 8 på ryggen, Torbjørn Flåten Rosvoll: – Gode forhold under dagens match, Strømsgodset 2 stilte sterkt med tanke på at de lå 2 poeng over Drøbak-Frogn før kampen. Det var en match der vi endte opp med å la Godset få styre tempoet i alt for stor grad, noe vi ikke ønsket, men som vi løser godt ved å jobbe knallhardt i forsvar. Når Godset tar ledelsen, noe heldig, viser vi hva som bor i oss i form av mental styrke og samhold. Alle gutta løper for hverandre, og kampen ender med at vi får utlignet, samt lagt et stort press på de til dommeren blåste i fløyta. Vi skulle selvfølgelig helst ha reist hjem med en seier, men sier oss ok fornøyde med ett poeng og trygg grunn før siste rundes møte i Skien, avslutter Rosvoll til fotballnerd.no

14/10: Moss – Kråkerøy 1-0

før avspark: Moss har vunnet avdelingen og har rykket opp til PostNord-ligaen, mens Kråkerøy finner vi på en trygg 5.plass.

Moss FK vant sin siste hjemmekamp for sesongen 1-0 og økte forspranget til 11 poeng foran Kvik Halden. Matchvinner ble hjemmelagets kaptein, Thomas Klaussen, etter 3 min foran 564 tilskuere.

Moss FK sin keeper, Andreas Wasenius, fikk sin debut fra start. Moss FK vant også forrige oppgjør i juli, da ble det 3-0 i Fredrikstad.

fotballnerd.no fikk en analyse av kampen fra Moss FKs spiller med 26 på ryggen, Martin Thømt Jensen: – Da endte sesongens siste hjemmekamp med en 1-0 seier over Kråkerøy.  Kampen bare preg av at det var 2 lag som kun hadde æren å spille for. For vår del var kampplanen og gå ut i hundre fra start og forhåpentligvis få til en offensiv og positiv forestilling foran et hjemmepublikum som har vært fantastiske i hele år.

Vi får umiddelbart belønning i form av et tidlig mål etter et vedvarende press de første minuttene. Etter skåringen vil jeg si at det stort sett er en stillingskrig i resten av omgangen. Kråkerøy forsvarer seg godt med hele laget og vi sliter med å skape de helt store sjansene, selv om det er vi som styrer kampen i store deler av omgangen. Kråkerøy har noen farligheter på noen lange innkast, men det er stort sett det de har å by på foran vårt mål i denne omgangen.

I andre omgang bølger spiller veldig frem og tilbake og det kunne fort blitt flere mål i kampen. Omgangen bærer vel preg av at det er 2 lag som har lite eller ingenting å spille for. En omgang som nok fra et publikums syn var lite underholdende.

Alt i alt så vinner vi fortjent mot et kompakt og solid Kråkerøy lag. Vi viser igjen at vi er divisjonens beste og mest solide lag og avslutter sesongen på hjemmebane med nok en seier.

Nå er det Holmen borte som venter, en kamp vi har mye å revansjere med tanke på 0-0 kampen tidligere i sommer. Vinner vi den vil vi også ha hatt en bedre høstsesong enn vårsesong, noe som har vært et klart mål nå i sluttspurten, avslutter Thømt Jensen

14/10: Ørn Horten – Sprint-Jeløy 1-2

før avspark: Ørn Horten kriger med Kvik Halden om 2.plassen, mens Sprint-Jeløy har rykket ned til 4.div. Ørn Horten taper sin andre kamp på rad etter 1-2 mot Sprint-Jeløy, og mistet 2.plassen til Kvik Halden, på dårligere målforskjell. Bortelagets spiller, Jørgen Lindum Røine, ble matchvinner med sin scoring i det 77.min, som gav Jeløy-laget sin tredje borteseier for sesongen. Ørn Horten tapte sin tredje hjemmekamp.