Avd. 1: Kampanalyser 18.runde: Oppsal og Ørn Horten endte 1-1. Moss vant og øker til 10 poengs luke.

414
Moss FK v Sprint-Jeløy. Morten Giæver med ballen. Foto: Alvin Holm/Moss FK

Moss benyttet anledningen til å øke forspranget til 10 poeng da laget vant 2-0 over Sprint-Jeløy, mens Oppsal og Ørn Horten spilte uavgjort i toppkampen i Oslo.

Kvik Halden tapte borte mot Ullern og mistet litt kontakt med lagene foran.

Resultater 18. serierunde:

26/8: Ullern – Kvik Halden 2-1

hjemmelagets kaptein, Håkon Buckner, kommer med følgende analyse av 2-1 seieren: – Vi spiller en god førsteomgang, leder fortjent 1-0 til pause og kunne også ha leda mer om vi hadde vært mer effektive. Andreomgang er mer jevnspilt, men vi går opp til 2-0 ganske tidlig. Kvik har etter hvert en del ball, og får til slutt også et mål på et fint frispark. Etter dette presser Kvik på for en utlikning, men vi står i mot og vinner 2-1. En god førsteomgang og ok andreomgang fra vår side, og et resultat vi er fornøyde med, avslutter Buckner til fotballnerd.no

26/8: Moss – Sprint-Jeløy 2-0

bortelagets kaptein, Erik Halvorsen, har kampanalysen klar for fotballnerds lesere: – En OK prestasjon av Sprint, spesielt med tanke på den litt pinlige 16.mai-kampen på eget gress. Denne kampen minnet mer om cupoppgjøret i våres, hvor MFK vant 3-2 etter ekstraomganger. Kampen var preget av mye dueller og kriging, uten at det ble skapt så mange sjanser. Sprint var gode spillemessig i 1. omgang, på tross av at MFK scoret tidlig. 2. omgang ble preget av mye direkte spill fra begge lag. Sprint måtte fram for å få scoringer, mens MFK virket fornøyde med å forsvare ledelsen. Alt i alt en fortjent seier til de sorte og gule, men Sprint fikk vist at nivåforskjellen ikke er så stor som man kanskje skulle tro etter 16.mai-kampen.

Forøvrig gjorde 2100+ tilskuere dagen til en festdag for fotballen i Moss. Sprint vant sjansestatistikken 4-3, men et effektivt MFK tok bedre vare på sjansene, avslutter Halvorsen

Hjemmelagets spillende assistenttrener, Morten Giæver, har følgende analyse av kampen: – En jevnspilt førsteomgang går til vår fordel mest fordi vi tar to av sjansene våre og omsetter de i mål. Det var mye fram og tilbake og spenning. Andre omgang bærer preg av dårlig rytme og stillingskrig og blir derfor litt kjedelig. Men vi vinner 2-0 hjemme på en dårlig dag mot et velspillende Sprint.

Elvestads overlapp gjør at jeg kan bruke han som «finte» for å dra meg innover. Spiller vegg med Klaussen som gir meg en nydelig pasning gjennom. Før jeg har rukket å bestemme meg for hvordan jeg skal score har ballen gått under keeperen og i mål. Deilig å juble foran en fullsatt sittetribune, avslutter Giæver til fotballnerd.no

26/8: Holmen – Østsiden 0-2

Østsiden vant også oppgjøret i mai måned, da med 5-1 hjemme. Holmen sliter i bunnen av tabellen og har 7 poeng opp til sikker plass, mens Østsiden tok en viktig seier for å komme seg vekk fra nevnte bunnstrid.

26/8: Oppsal – Ørn Horten 1-1

Ørn Horten vant oppgjøret i mai 3-1 hjemme. Begge lagene tapte viktige poeng i kampen om opprykk kontra Moss FK.

26/8: Vestfossen – Drøbak-Frogn 2-0

hjemmelaget tok en meget viktig seier for å unngå bunnstriden og er nå under nedrykksstreken men har samme poengsum som laget over, nemlig Drøbak-Frogn.

hjemmelagets spiller, Kim Vesterheim Berntzen, har kampanalysen klar: – En jevnspilt kamp der begge lag er avhengig av 3 poeng. Vi kjemper Drøbak ut av stilen og scorer vårt første etter et langt innkast, Martin Torgersen setter ballen enkelt i mål. Mål nummer 2 kommer på straffe hvor Hichem setter ballen først på keeper, men putter returen i mål. En velfortjent seier i en kamp med to hardtkjempende lag, avslutter Berntzen til fotballnerd.no

28/8: Strømsgodset TF 2 – Sarpsborg 08 2 1-1

Strømsgodset TF 2 vant oppgjøret i mai med 3-1 i Sarpsborg

29/8: Odd 3 – Kråkerøy 0-1

Enzo Giuliani ble matchvinner med sin scoring etter 26 min. Kaptein på Kråkerøy, Jørgen Hansen, har analysert kampen for oss: – Startet kampen litt bakpå de første ti minuttene, så tar vi over og styrer egentlig det meste av omgangen. Enzo setter inn 1-0 etter ett fint innlegg av Nygaard. Starter andre omgang litt på samme måte som første men synes vi tar over og styrer det meste. Har drøssevis med sjanser og burde vunnet med flere mål! Men godt med 3 poeng, avslutter Hansen til fotballnerd.no