Barcelona med best start i Spania

189
Barcelona tapte
Barcelona logo

Barcelona med best start i Spania

Nå er det jo tidlig å begynne å trekke konklusjoner etter to runder, men siden det er landslagspause nå passer det uansett godt å kikke litt på starten i la Liga i Spania. Sesongen 2013/2014 var jo som de fleste husker et fyrverkeri med tre deltakere i toppkampen hele veien inn, en sjelden glede i et land hvor det mange sesonger handler om «bare» Barcelona og Real Madrid. Forrige sesong derimot så blandet ikke bare Atletico Madrid seg inn i toppkampen- de endte med å vinne serien, noe svært få hadde trodd på forhånd. Svært tett var det hele veien inn, og Atletico endte med å vinne med 90poeng, med Barcelona på andre med 87 poeng og Real Madrid på tredje-også de med 87 poeng. Innbyrdes oppgjør avgjør ved poenglikhet i Spania så her er de store toppkampene viktigere enn i de fleste andre ligaer forøvrig!

Nå er det ikke uvanlig med et par store transfer inn og ut av Spania hver sommer, men denne sommeren ble det kanskje mer enn de fleste trodde- og alle de tre topplagene fra forrige sesong har vært innblandet i store spilleroverganger. Barcelona-med transferstopp hengende over seg- hentet selveste Luis Suarez fra Liverpool samt et par keepere, et par middelmådige forsvarsspillere og den elegante midtbanespilleren Rakitic fra Sevilla. Real Madrid overrasket ingen når de hentet store navn som Rodriguez og Kroos, mens deres byrival Atletico var litt mer beskjeden men f.eks Mandzukic og Griezman er solide forsterkninger. Andre veien har det også forsvunnet spillere- Barcelona har vært rammet av et lite generasjonsskifte og har også solgt Fabregas og Sanchez. I Madrid har Atletico måttet selge storscorer Diego Costa, mens Real Madrid noe overraskende stiller uten både Di Maria og Alonso på midtbanen denne sesongen. Hvordan har så lagene startet sesongen etter en sommer med VM-fotball og mange overganger? Vel- det er nok ikke alle lagene som er like fornøyde:

Barcelona 3-0 Elche
Villarreal 0-1 Barcelona

- Annonse -

Barcelona full pott etter 2 kamper, selv om seieren mot Villarreal satt svært langt inne.

Real Madrid 2-0 Cordoba
Real Sociedad 4-2 Real Madrid

Ikke overbevisende i sesongåpningen hjemme mot svake Cordoba selv om de vant 2-0 til slutt, men 4-2 tapet mot Sociedad var en sjokkopplevelse for Real amdrid fansen etter at de ledet 0-2.

Vallecano 0-0 Atletico Madrid
Atletico Madrid 2-1 Eibar

Svak sesongåpning for Atletico mot Vallecano, og hjemme mot nyopprykkede miniputt Eibar måtte det kjempes hardt for tre poeng.

Noe overraskende har begge hovedstadslagene avgitt poeng sålangt- Atletico Madrid borte mot Vallecano, Real Madrid borte mot Real Sociedad-etter å ha ledet 0-2 etter 10minutters spill… Barcelona er eneste laget med full pott sålangt, og eneste laget som ikke har sluppet inn mål. Nå skal man ikke overdrive betydningen av dette- men ser man på de siste sesongene er det vanlig at vinnerlaget i Spania har 28-30 seire i løpet av 38 kamper, dvs poengtap i 8-10 kamper gjennom hele sesongen, og gjerne bare 2-4 tap. Da er det gledelig for Barcelonafansen at begge de antatte hovedmotstanderne allerede har avgitt poeng. Og i 3.runde skal det spilles derby i Madrid….

Artikkelen er skrevet av Karl Inge i samarbeid med Fotballmoro

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -