– Bør ha en klar plan fremover

376
Brendan Rodgers
Brendan Rodgers. Foto: Wikimedia

– Bør ha en klar plan fremover

 

Nyheten om at Brendan Rodgers var ferdig i Liverpool kom på et overraskende tidspunkt søndag. Nå bør man ha en klar plan fremover, mener Liverpool-supporter Elias Ahvensalmi (22).

Søndag kveld fikk Brendan Rodgers sparken som manager i Liverpool. Bare timer etter at laget hans hadde spilt 1-1 i et tøft bortemøte med byrival Everton på Goodison Park, fikk nord-iren beskjeden over telefon.

Diskusjonene på om avgjørelsen er riktig eller feil, går hardt for seg på sosiale medier. Liverpool-supporter Elias Ahvensalmi synes avgjørelsen er grei, men at tidspunktet er noe merkelig.

- Annonse -

– På sett og vis ser jeg på det som en riktig avgjørelse så lenge eierne har en klar plan fremover. Rodgers har ikke fått resultatene som er ønsket, men jeg stiller et spørsmålstegn om hvorfor dette skjer nå og ikke i sommer med tanke på at det hadde vært bedre å fått inn en ny manager i sommer som kunne bygd opp spillerstallen etter sine ønsker, sier Ahvensalmi.

I tillegg til at resultatene har vært svake, brukes Rodgers flere dårlige kjøp som èn de andre grunnene til at avgjørelsen om sparking er riktig. Der er ikke Ahvensalmi helt enig og mener det er flere enn bare Rodgers som bør få kritikk for dårlige spillerkjøp de siste sesongene.

–  Jeg stiller spørsmålstegn med den såkalte overgangskomiteen over antall bomkjøp som har vært, og hvor stor rolle Rodgers egentlig har hatt når det gjelder spillerkjøp, undres han.

Må bruke mer penger

Ser man nærmere på Rodgers tid i Merseyside-klubben, kan man se at han har et poengsnitt på 68 poeng. Samtidig er poengsnittet for 5.plass de siste fire årene også på 68 poeng. Ut fra økonomiske aspekter er også 5.plass noe som er godkjent for klubben per dags dato, men Ahvensalmi mener det er flere ting som har vært svakt den siste tiden under nord-iren.

– Som du nevner så har Rodgers hatt et snitt som man kan forvente i forhold til de forutsetningene som er, men spillemessig føler jeg det er mye som ikke har fungert den siste tiden, spesielt når man ser på den defensive strukturen. I tillegg har Liverpool en streng lønns-policy og kan ikke måle seg med de andre store klubbene i England som City, United og Chelsea når det gjelder lønnsbudsjett. Dette har nok også vært med på at LFC ikke har klart å sikre seg spillere i det øverste sjiktet. LFC har på langt nær det samme budsjettet som de andre store lagene i PL og dette er noe man må være klar over, sier han

Men bør ikke klubben da sprøyte inn enda mer penger og lette på lønnsbudsjettet om man har ambisjoner om å klatre opp fra denne 5.plassen og inn blant topp 4? Nå klarer man jo bare å hente spillere fra hylle 2, 3 og 4.

– Det må absolutt sprøytes inn mer penger hvis vi skal hevde oss blant topp fire, og eierne må være villig til å satse for å få dette til. Jeg er enig i at vi nærmest bare har fått inn spillere fra hylle 2, 3 og 4. Og når det bare er en håndfull av disse spillerne som har klart å slå igjennom skjønner man at det blir vanskelig å hevde seg, mener Liverpool-supporteren.

Supporter Elias Ahvensalmi mener klubben må bruke mer penger om man har ambisjoner om topp 4.

Klopp to The Kop?

Den tidligere Borussia Dortmund-manageren Jürgen Klopp er arbeidsledig etter å ha forlatt  den tyske klubben etter forrige sesong. Han og tidligere Real Madrid-manager Carlo Ancelotti har vært hyppigst linket til klubben, men det er liten tvil om hvem fansen ønsker seg.

«Liverpool-fansen vil ha Klopp», skriver lokalavisen Liverpool Echo. I en avstemning på deres nettsider sier 63 prosent at de vil ha Klopp, mens bare 19,6 prosent har gitt Carlo Ancelotti sin stemme. Et noe oppsiktsvekkende tall da sistnevnte har en større CV med blant annet tre Champions League-trofèer og flere liga og cup-titler med forskjellige klubber som Real Madrid, PSG og Chelsea. Det sier kanskje veldig mye om tyskerens popularitet og status.

Også Ahvensalmi kunne tenkt seg tyske Klopp som erstatter for Brendan Rodgers.

– Jeg er usikker på hvem det vil bli, men håper selvfølgelig på Klopp. Mener det hadde vært rett retning å gå i for klubben, melder han.

Jurgen Klopp
Tyske Jurgen Klopp er svært populær herremann.

 

Underholdende spillestil

Klopp vant Bundesligaen to ganger med Borussia Dortmund og var også tapende finalist i Champions League i 2013. Før den tid kom Klopp til en klubb det sto dårlig til økonomisk med, og han måtte bygge den opp med det han hadde. Til slutt ble de et topplag i Tyskland og et lag å regne med i Europa. Dette med sin intense og raske angrepsfotball som raskt beundret fotball-elskeres hjerter. Ahvensalmi håper dagens Liverpool-stall evner denne typen fotball.

– Det må igrunn tiden vise. Det krever selvfølgelig mye av et lag å gjennomføre slik spillestil, men en god del av stallen pr dags dato inneholder greit med hurtighet og kan være raske fremover på banen. Samtidig mangler vi nok en del kvaliteter, vi har ikke mange rene vinger og dette er vel noe som Klopp har benyttet seg av opp igjennom årene om jeg ikke tar helt feil. En annen ting er om laget har presisjon til å spille den type fotball ettersom at man raskt kan få noen smeller i mot seg med den type spillestil. Jeg føler også at vi mangler noen klare ballfordelere. Men nå ble jo laget bare mer og mer direkte i sin spillestil under Rodgers, forteller han.

I sin siste sesong i klubben derimot, slet Klopps Dortmund tungt og var lenge innblandet i nedrykksstriden, selv om de til slutt kom seg ut av den og endte på en 7.plass. Klopps lag var aldri kjent for å være spesielt gode mot etablert forsvar og lag som la seg lavt. Dette var spesielt noe de slet med den siste sesongen hans. Det er også noe Liverpool tidvis har slitt med.

– Vi har hatt store problemer til tider å komme igjennom lag som ligger lavt og kompakt og har hatt vanskeligheter med å komme til de store sjansene. Egentlig må bare tiden vise om Klopp får samme problemet i Premier League, hvis han blir ansatt, men jeg synes dette er vanskelig å svare på akkurat nå, avslutter han.

Så gjenstår det å se hvem som blir den nye manageren på Anfield. Supporterne virker i alle fall veldig klare på hvem de ønsker og går noen spennende dager i møte.


Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -