El Classico

124

En fantastisk forestilling for de som er glad i Barcelona, og for de som er glad fotball. El Classico – en av verdens største fotballkamper. Dette oppgjøret har det meste. For det første de aller største stjernene, og jeg tar sjansen på å si de to beste lagene i verden. For det andre har dette oppgjøret et veldig historisk og politisk aspekt. Det blir ikke mindre etter at Catalonia vil løsrive seg fra Spania.

I forkant av kampen var det mye snakk om skader. Real Madrid har vært veldig plaget den siste tiden. Ramos, Bale, James, Marcelo, Carvajal og Navas. Sentrale spillere som alle var usikre helt frem til for et par dager siden. Barcelona har som alle vet hatt Messi ute et par måneder. Rakitic ble også skadet i CL, mens Rafinha er ferdig for sesongen.

I første omgang fikk vi se et Barcelona som i kjent stil hadde ballen mye. Allerede etter 10 minutter kom første målet, etter et fantastisk gjennomspill av Sergi Roberto som spilte fri Luis Suarez som med utsiden av høyrefoten plasserte ballen forbi Navas i Madrid-målet. Sergi Roberto fortjener litt skryt. Han har så langt hatt en strålende sesong, både som back i Alves sitt fravær, og også på midtbanen. Mange hadde begynt å tvile på om han hadde nivået inne. Jeg synes han har vist det denne sesongen at han definitivt har det. Etter 39 minutter får vi 2-0. Iniesta trer gjennom Neymar som klarer å overliste Navas.

Første omgang ble definitivt dominert av Barcelona. De kunne fort hatt flere mål. Marcelo reddet på streken en avslutning fra Suarez. Videre hadde både Rakitic og Roberto bra muligheter. Real Madrid var veldig tamme og klarte ikke å skape noe som helst. Et par halvsjanser, men de ble skapt av litt rot i Barca-forsvaret. Man forventer mer når de offensive spillerne heter Ronaldo, Bale, Benzema, James, Modric, Kroos.

- Annonse -

I andre omgang startet Real Madrid noe bedre. Det var litt mer trykk, litt mer tempo uten at de skapte all verden. Det skulle ikke ta mer enn 8 minutter før vi fikk en kjempescoring av Iniesta. Et lite hælspark bakover fra Neymar, og der kommer Iniesta og banker ballen i krysset. En fantastisk scoring! Da var løpet egentlig kjørt, men Barcelona fikk lagt på ytterligere en ved Suarez etter 75 minutter. Etter 0-4 og et kvarter igjen skapte faktisk Real Madrid litt sjanser. Ronaldo hadde et par store og det samme hadde Benzema. Da viste Bravo seg frem med noen redninger i ypperste klasse.

Etter et kvarter i 2. omg., Barcelona leder 3-0 og så setter de inn Messi. Dårlig gjort vil noen si. Rett etter ble Iniesta byttet ut til stående applaus fra Bernabeu publikumet. Benitez savnet «attitude» hos sine spillere sier han i et intervju etter kampen. Må si meg enig i det. Det var ikke et Madrid-lag slik vi er vant til å se det. Om ikke det var nok, så klarte Isco å dra på seg et direkte rødt kort etter en frustrasjonstakling på Neymar i sluttminuttene. Florentino Perez, Benitez og spillerne fikk de hvite lommetørklene, og mediene snakker om krise og katastrofe. Mange tar til orde for at Benitez snart er ferdig. 0-4 på hjemmebane er bare ikke på noen som helst måte godtatt. Når det skjer, så får det som regel konsekvenser for noen. Den som lever får se.

De øvrige kampene i dag har levd i skyggen av el Classico, men Espanyol har slått Malaga 2-0. Jeg er stadig vekk overrasket over at Malaga ikke klarer å ta noen poeng. Som nevnt tidligere, kanskje vi ser en ny manager der snart. Jeg sa i siste innlegg at Moyes ville bli byttet ut i Real Sociedad. Det skjedde veldig fort, og i dag vant de 2-0 over Sevilla.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -