Flukten Fra Norges Landslag

1830

Flukten Fra Norges Landslag

 

Det norske landslaget har vært i fritt fall de siste årene. Derfor har talentfulle «norske» spillere valgt å forlate den synkende skuta for å spille for andre nasjoner. Spesielt har det nyopprettede Kosovo-laget trukket til seg flere norske spillere. Nesten alle nevnte spillere har representert Norge på aldersbestemte nivå, men ikke alle har vært innom diskusjonen om a-lags spill.

Her er en hel startoppstilling med spillere som for øyeblikket har takket nei til å spille med det norske flagget på brystet. Flere av disse spillere kunne vært en bidrags-faktor for det norske landslaget nå, eller i fremtiden.

nestenlandslag

- Annonse -

Keeper:

Adam Larsen Kwarasey (26) – Ghana

Den tidligere tippeligaprofilen med over 150 kamper for Godset er født og oppvokst i Norge med Ghanesisk far. Han har spilt for Norge ved ungdomslandslag, men i 2010 valgte han å representere  Ghana. Der har han vært med på semi-finale i Afrika mesterskapet, og var også med i VM-troppen i 2014. Signerte  nylig for Portland Timbers (Pah Modou Kahs gamle klubb), og forlot dermed Norge etter over 7 år for laget fra Drammen. Han er en keeper som kunne gitt Nyland god kamp om keeperplassen på landslaget.

Forsvar:

Andreas BjellandAndreas Bjelland (26) – Danmark

Dette er en spiller Norge virkelig kunne hatt bruk for.  Midtstopperen har norsk far, men sier selv at han aldri har vurdert å spille for Norge. Bjelland hjalp Danmark til EM i 2012, og har over 20 landskamper. På klubbsiden spiller han for den nederlandske toppklubben Twente, hvor han er lagkamerat med Torgeir Børven. Skulle gjerne hatt Bjelland i stopperpar sammen med Forren eller Nordtveit, men det forblir med en hypotetisk mulighet.

Avni Pepa (26) – Kosovo

Kanskje det mest ukjente navnet for mange på dette laget. Forsvarspilleren med Norsk/Albansk opprinnelse har representert Norge på U-18 nivå, og begynte å spille for Kosovo i 2014. Han har spilt de siste tre sesongene for Sandnes Ulf, men meldte overgang til den albanske klubben Flamuntari i Januar. Nivået til Avni har vel aldri vært godt nok til å havne i A-landslagssammenheng.

Kristian Brix  (24) – Gambia

Har lenge blitt ansett som et stort talent og er et kjent navn for de som følger med på Vålerenga, Sandefjord og Bodø-Glimt. Venstrebacken har gambisk mor, og bestemte seg i Januar for at heller ville representere The Scorpions.  Han burde ha god mulighet til å spille seg inn på landslaget som i 2014 fikk en 2-års utestengelse fra det afrikanske mesterskapet. Andre kjente norske fotballspillere med Gambisk opprinnelse er John Carew og Joshua King.

 

Midtbane:


Bersant Celina
(18) – Kosovo

Offensiv midtbane med et stort register. Flyttet til Norge som 2-åring og har representert Norge ved flere ungdomslandslag.  Stortalentet som spiller for Manchester City er en spiller vi gjerne skulle sett med norsk flagg på brystet i fremtiden. Dessverre har han meddelt at han heller vil representere Kosovo fremover.  I Manchester blir han i hovedsak brukt på reservelaget, men ble tatt ut til seniortroppen i FA-cup møtet mot Sheffield Wednesday senest Januar. Der ble han sittende på benken, men det er likevel et tegn på at han er med på fremtidsplanene for fjorårets seriemester.

diskerud Mikkel «Mix» Diskerud (24) – USA

Spilt for både Rosenborg og Stabæk i Tippeligaen. Han har både amerikansk mor, og valgte derfor å representere USA. Der ble han tatt ut til VM-troppen i 2014, men endte opp med å ikke spille et eneste minutt under  mesterskapet. Likevel viser det at han blir satset på, og han har blitt gitt nummer 10 både på landslaget og sin nye klubb New York City.  For USA har han notert seg for 27 landskamper og 5 mål. Det blir spennende å følge  med på kommende MLS sesong hvor Mix skal spille med verdensstjernen David Villa på det nystartede laget fra New York.

Ardian Gashi (33) – Kosovo

Gashi er et kjent navn i norsk fotball og har spilt kamper for 5 forskjellige Tippeliga-klubber. For tiden spiller han i Odd, etter et 4-årig opphold i Helsingborg. Gashi flyttet til Norge fra Kosovo i ung alder som flyktning. På det norske landslaget har han spilt 14 kamper, hvor han har blitt brukt defensivt på midtbanen i samme rolle som Håvard Nordtveit. Han meldte overgang til Kosovo sitt landslag i fjor, og har tidligere snakket om at hans store drøm var å representere sitt fødeland på fotballbanen. 33- åringen har vunnet tippeligaen to ganger, samt Allsvenskan og svensk cup.

Herolind Shala (23)  – Albania

Født i Norge, med foreldre fra Albania. Spilte for Norge ved aldersbestemte landslag, men bestemte seg i 2013 for å representere Albania fremover. Han har allerede debutert for Albania sitt A-lag. På klubbbasis har han spilt store deler av karrièren i Odd, men meldte overgang til Sparta Praha tidlig 2015.  Der ses han på som en lovende spiller, og han har fått æren av å spiller med nummer 10. Selv om han ikke lenger anser seg som «norsk» så blir det spennende å følge utviklingen hans. Han har uten tvil potensial til å gjøre det godt fremover i Praha.

Angripere:

Mathis Bolly (24) – Elfenbenkysten

De fleste FIFA-spillere verden rundt kjenner Bolly som spillets raskeste mann. Han er født i Norge med far fra Elfenbenskysten, og bestemte seg i 2013 for å representere «Elefantene» istedet for Norge. Der fikk han blant annet spilletid i fjorårets VM mot Columbia.  I tippeligaen spilte Bolly 4 sesonger for Lillestrøm, før han dro til Fortuna Dusseldorf i 2013. Når man ser den utrolige farten hans, kan man  tenke seg bakromstrusselen han kunne dannet i  spisspar han med Joshua King. Dessverre forblir dette med ønsketenkning.

Flamur Kastrati  (23) – Kosovo

Spissen var blant annet meget god i U-21 EM kvalifiseringen for Norge i 2013, der endte det med bronse.  I fjor bestemte han seg for å spille for Kosovo fremover . Kastrati har aldri funnet seg helt til rette, og satt blant annet mye på benken for Twente i Eredivise. Etter flere år 2.Bundesliga dro han til Strømsgodset i 2013. Dette er en spiss som ikke har nådd helt opp til det nivået man trodde, og er for øyeblikket på et gjennomsnittlig tippeliga-nivå.

Zymer BytyqiZymer Bytyqi (18) – Kosovo

Ble den yngste spilleren i eliteserien gjennom tidene i 2012, før rekorden ble slått av en ikke ukjent Real Madrid spiller. Unggutten har hatt et par trøblete år, etter uenigheter om spilletid i Sandnes Ulf, og et mislykket opphold i Red Bull Salzburg. I Januar signerte han derimot for Viking, hvor han loves spilletid. Man har vel ikke 100% gitt opp håpet om at Zymer kan spille for Norge i fremtiden, men inntil videre har han valgt å representere Kosovo, hvor foreldrene kommer fra.

Verdt å nevne:

Sean McDermott (21) – Irland

Keeperen er født i Norge med Irsk far. Han har spilt  for flere aldersbestemte landslag i Irland, og har over 30 kamper for Sandnes Ulf.

Lars Krogh Gerson (25) – Luxembourg

Født i Luxembourg med norsk mor. Har spilt på midtbanen for Kongsvingers a-lag i 4 år. Spiller nå i Norrköping i Allsvenskan. Lars har spilt 37 kamper for Luxembourg og scoret 3 mål.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -