Før Premier League-runden lørdag

201

Før Premier League-runden lørdag


Det er like før julen ringer inn og juleribba skal i ovnen, men før det må vi ha litt førjuls-fotball fra fotballøya. Vi skal se litt nærmere på kampene som skal spilles i runde 17 av Premier League.

Manchester United – Norwich lørdag 16.00 (Tv2 Sport Premium)

Ingen tidligkamp fra Premier League denne runden, så om du vil ha det må du ty til topp-oppgjøret mellom Middlesbrough og Brighton i The Championship. (Ikke et dårlig alternativ det!)

Manchester United’s siste kamper:

- Annonse -

Man Utd 2-0 West Brom
Watford 1-2 Man Utd
Leicester 1-1 Man Utd
Man Utd 0-0 West Ham
Bournemouth 2-1 ManUtd

2-2-1

Ingen gode dager for Louis van Gaal på Old Trafford. Resultatene er forsåvidt ok, men det scores lite mål og fotballen som spilles er fryktelig kjedelig. United toppet en forferdelig uke med tap borte for Bournemouth forrige helg. Det etter å ha spilt 0-0 hjemme mot West Ham og røket ut av Champions League tidligere i uken.

Andelen av supportere som har mistet troa på nederlenderens prosjekt blir større og større. Han er med andre ord fullstendig nødt til å vinne når Norwich kommer på besøk lørdag. Brannen under LvG’s bein vil spre seg ytterligere med nok et uavgjort-resultat på hjemmebane. Og skadesituasjonen er fortsatt et problem.

Jesse Lingard, Chris Smalling, Matteo Darmian, Marcos Rojo, Wayne Rooney, Ander Herrera, Antonio Valencia og Luke Shaw står alle oppført på skadelista, men man håper at noen er klare til kampen mot Norwich. Smalling, Herrera og Rooney skal være nærmest og spiller muligens kampen mot Norwich.

Norwich’ siste kamper:

Norwich 1-0 Swansea
Chelsea 1-0 Norwich
Norwich 1-1 Arsenal
Watford 2-0 Norwich
Norwich 1-1 Everton

2-2-1

2-2-1 er en mer akseptabel form for en klubb som Norwich kontra Manchester United, og kanarifuglene har egentlig fått akseptable resultater den siste tiden. De kunne vært under med 4-5 mål til pause mot Everton forrige helg, men kom rett ut og utliknet fra avspark i 2.omgang.

Norwich gikk inn i denne Premier League-sesongen som ubeseiret under Alex Neil, men etter en god start, så har også denne fine tendensen slått sprekker etterhvert, med fire strake tap på fremmed gress.

Skadesituasjonen i Norwich ser bra ut, og det er meget viktig nå som vi går inn i det intensive juleprogrammet. Kun Andre Wisdom og Matt Jarvis står oppført som skadet på physioroom.com for øyeblikket.

Tips: X2 2.65 (Betsafe)

H til 1.45 er dårlig verdi på et lag som sliter med å score mot de fleste, derfor vil X2 til 2.65 kanskje være et lurt og frekt spill.


Stoke – Crystal Palace lørdag
16.00

Stoke’s siste kamper:

Stoke 1-0 Chelsea
Southampton 0-1 Stoke
Sunderland 2-0 Stoke
Stoke 2-0 Man City
West Ham 0-0 Stoke

3-1-1

Etter en tung start har det virkelig begynt å svinge over Mark Hughes’ Stoke-lag. Med Ryan Shawcross tilbake i midtforsvaret og en Jack Butland i storform helt bakerst, er det fryktelig vanskelig å score på Stoke om dagen.

Selv om målene ikke renner inn fremover, så kan det fort bare være et spørsmål om tid før det løsner ordentlig der. Marko Arnautovic hadde mange skeptikere da han ankom klubben, men leverte greit før han denne sesongen virkelig har fått sitt gjennombrudd i Premier League. I tillegg har de også andre gøyale spillere som Xherdan Shaqiri og Bojan der fremme. Stoke har tidvis vært et veldig morsomt lag å se på. Det hadde man ikke trodd da Pulis-fotballen dominerte for fullt på Britannia for noen sesonger siden.

Peter Crouch og Shay Given er helt ute av dette oppgjøret. Det samme gjelder for Geoff Cameron og Marc Muniesa. Når det gjelder Xherdan Shaqiri, så er han usikker, men muligheten at han spiller er til stede. Phil Bardsley og Stephen Ireland sliter også med litt smårusk.

Crystal Palace’s siste kamper:

Liverpool 1-2 Crystal Palace
Crystal Palace 0-1 Sunderland
Crystal Palace 5-1 Newcastle
Everton 1-1 Crystal Palace
Crystal Palace 1-0  Southampton

3-1-1

Laget fra sør-London viser i likhet med Stoke god form om dagen, på tross av det skuffende 0-1 tapet hjemme for Sunderland.

Når Alan Pardew’s mannskap kommer på besøk skal man aldri ta noe for gitt, da de er ekstremt sterke på bortebane. Siden Alan Pardew tok over klubben i januar, er de det beste bortelaget i hele Premier League. En imponerende statistikk, som fortsatt ser ut til å fortsette. Dette kommer sannsynligvis av at de er et sterkt kontringslag med artistene Yannick Bolasie og Wilfried Zaha i spissen. Palace har denne sesongen bare sluppet inn 6 mål på bortebane. Det er uten tvil deres prestasjoner på bortebane som er den største grunnen til at de ligger på 6.plass så langt.

Når det gjelder skader er midtbanespillerne Miles Jedinak og Joe Ledley usikre, men kan rekke oppgjøret. Gayle, Sako og Appiah er garantert å miste kampen.

Tips: B 3.00 (Betsafe)

Åpen og risikabel kamp å tippe på, men tre ganger pengene på et bortesterkt Palace er i så fall det jeg ville prøvd.

Southampton – Tottenham lørdag 16.00

Southampton’s siste kamper:

Sunderland 0-1 Southampton
Southampton 0-1 Stoke
Man City 3-1 Southampton
Southampton 1-1 Aston Villa
Crystal Palace 1-0 Southampton

1-1-3

Det er vanskelig å sette fingeren på hva som har skjedd med Ronald Koeamans elever den siste tiden. Kun 4 av 15 mulige poeng på de siste 5 kampene, og et grusomt 1-6 tap hjemme for Liverpool i kvartfinalen av Ligacupen i tillegg.

Det største problemet ser ut til å være evnen til å score mål. Laget fra Englands sørkyst har bare nettet 5 ganger på de siste 5, og da sier det seg selv at det blir tøft å plukke 3-poengere, selv om de er et lag som ofte har vært bunnsolid defensivt og fått mange clean sheets. Nå kommer Tottenham på besøk, og de har ikke vært enkle å score på denne sesongen. Dette blir med andre ord en utrolig tøff oppgave for et Saints ute av form.

Graziano Pellè har slitt med et kne og startet forrige helg på benken, men det er forventet at han er tilbake mot Spurs. Ellers er Jay Rodriguez, Fraser Forster, Gardos og Stekelenburg ute med skade.

Tottenham’s siste kamper:

Arsenal 1-1 Tottenham
Tottenham 4-1 West Ham
Tottenham 0-0 Chelsea
West Brom 1-1 Tottenham
Tottenham 1-2 Newcastle

1-3-1

Tottenham har kanskje vært et av de lagene som har fremstått mest strukturerte som lag denne sesongen, om man tenker på både det defensive og det offensive. Men, det er et men her. De spiller fryktelig mye uavgjort, og det er noe som fort kan felle de denne sesongen. Hele åtte ganger har de hatt poeng-delinger denne sesongen.

Spurs vil garantert være revansjesugne etter det sure 1-2 tapet for Newcastle på overtid forrige helg. Etter å ha blitt spådd som en mulig gullkandidat av mange etter imponerende kamper mot West Ham hjemme og mot Arsenal på Emirates blant annet, så har ikke de siste kampers resultater vært helt i stil til slike forventninger.

På skadefronten ser det greit ut. Moussa Dembele er usikker og vil bli sjekket i dag, men de håper å få han klar til kampen. Ellers er N’Jie, Mason og Pritchard ute.

Tips: X 3.20 (Betsafe)

Igjen en åpen og vanskelig kamp å spå, men når du får over tre ganger innsatsen på to lag som spiller mye uavgjort, så kan det være verdt å prøve noen kroner på det.


West Bromwich – Bournemouth lørdag 16.00

WBA’s siste kamper:

Man Utd 2-0 WBA
WBA 2-1 Arsenal
West Ham 1-1 WBA
WBA 1-1 Tottenham
Liverpool 2-2 WBA

1-3-1

Tony Pulis og hans WBA vil aldri rykke ned. Den enkle grunn er, ja nettopp Tony Pulis. Og de har som man ser, plukket jevnt og trutt med poeng den siste tiden. Seieren over Arsenal er sterk, poeng mot Tottenham hjemme absolutt godkjent, og poenget de tok på Anfield var også en sterk prestasjon, selv om de mistet ledelsen lang inne på overtid og i beste fall kunne tatt med seg alle tre poengene.

De neste kampene til West Brom er Bournemouth (h), Swansea (b), Newcastle (h) og Stoke (h). Dermed kan sjansen for at antall innsluppne mål vil synke betraktelig fremover kontra det som har vært i det siste. 7 baklengs på 5 kamper synes jeg faktisk er en smule mye til å være et Pulis-lag, men man har møtt tre topp-lag, så da kan man ikke forvente noe bedre. Så gode er de ikke. Men mot et høytflyvende Bournemouth så tror jeg mannskapet til Pulis fort kan få Eddie Howes gutter ned på jorda igjen.

Når det gjelder skader håpte Pulis at Sessegnon skulle være klar til å ta en plass på benken. Claudio Yacob er hjemme i Argentina av familiære årsaker, mens Ben Foster fortsatt er ute selv om han nylig har begynt å komme seg tilbake i trening igjen.

Bournemouth’s siste kamper:

Bournemouth 0-1 Newcastle
Swansea 2-2 Bournemouth
Bournemouth 3-3 Everton
Chelsea 0-1 Bournemouth
Bournemouth 2-1 Man Utd

2-2-1

Bournemouth flyr vannvittig høyt om dagen. Etter seire over Manchester United, og ikke minst på Stamford Bridge over Chelsea, så har de siste ukene vært over all forventning for eventyr-klubben fra sørkysten.

Så er spørsmålet om dette kan fortsette. Selv om det ikke ser sånn ut, både på poengene de plukker på tøffe steder mot gode lag, og på måten de spiller nydelig fotball, så er Bournemouth hovedsaklig et lag med spillere som er på Championship-nivå. Eddie Howe får ut maks av laget sitt og det mye på grunn av definerte roller og en definert spillestil. Bournemouth presset høyt og spilte offensiv fotball på veien mot Premier League, og de har fortsatt med det også i Premier League, med den samme grunnstammen av spillere som rykket opp. Det ser ut til å ha vært smart. Det er imidlertid alltid tøft å dra til The Hawthorns og denne gangen er neppe noe unntak.

På skadefronten ser det jo selvsagt ikke bra ut for The Cherries. Toppscorer Callum Wilson, Max Gradel og Tyrone Mings pådro seg alle langtidsskader tidlig i sesongen og er ikke tilbake med det første. I tillegg er Tomlin, Elphick og Atsu ute. Joshua King måtte gå ut med skade mot Manchester United forrige helg, men har følt seg fin på trening denne uken. King er dermed ventet å starte kampen mot WBA.

Tips: H 2.45 (Betsafe)

Chelsea – Sunderland lørdag 16.00

Chelseas siste kamper:

Stoke 1-0 Chelsea
Chelsea 1-0 Norwich
Tottenham 0-0 Chelsea
Chelsea 0-1 Bournemouth
Leicester 2-1 Chelsea

1-1-3

Josè Mourinho er borte som en følge av høstens miserable resultater og fordi han angivelig skal ha mistet deler av garderoben. Det blir ekstremt spennende å se hvordan Chelsea-troppen reagerer nå som portugiseren er borte.

Og den første hindringen på veien er Sunderland. Chelsea har slitt både defensivt og offensivt denne sesongen. Den uforklarlige dårlige sesongen deres vil for alltid bli et mysterium, men man skal ikke se i bort fra at det som nå har skjedd gir spillergruppen et energi-boost. Kanskje begynner plutselig spillere som Eden Hazard å briljere igjen. Men, Sunderland kan på en god dag gjøre det tøft for de blå.

På skadefronten er det ikke så mye å skrive hjem om egentlig. Eden Hazard og Radamel Falcao har begge slitt med småskader denne uka, og er dermed usikre. Det er det eneste.

Sunderland’s siste kamper:

Sunderland 0-1 Southampton
Crystal Palace 0-1 Sunderland
Sunderland 2-0 Stoke
Arsenal 3-1 Sunderland
Sunderland 0-1 Watford

2-0-3

Allardyce har fått litt mer skikk på Sunderland den siste tiden, og skal klubben fra nord-øst følge opp tradisjonen sin, så berger de plassen i siste liten også denne sesongen.

Duncan Watmore har blitt et nytt bekjentskap for mange PL-elskere, og han har vært involvert i Sunderlands siste seks kamper. Hurtigtoget er en spiller som kan gi de litt sårt etterlengtet x-factor i kampen for å overleve. Laget har også sett langt mer organisert ut i det defensive etter at Allardyce kom inn. Noe som forøvrig ikke er veldig overraskende. Big Sam’s lag har alltid vært tøffe å møte. Mot Chelsea møter de potensielt et skadet dyr som har fått ny energi. Normalt sett skal det bli rått parti, men jeg tar virkelig ingenting for gitt når det gjelder årets utgave av Chelsea.

På skadefronten er Cattermole, Larsson og Coates ute, mens Kaboul er tvilsom.

Tips: Over 2.5 mål 1.75 (Betsafe)

Når managere sparkes gir det ofte en befriende følelse til spillerne, og hvis det skjer med Chelsea-gutta er de i stand til å score mange mål på Sunderland.

Everton – Leicester lørdag 16.00

Evertons siste kamper:

West Ham 1-1 Everton
Everton 4-0 Aston Villa
Bournemouth 3-3 Everton
Everton 1-1 Crystal Palace
Norwich 1-1 Everton

1-4-0

Her kan man trekke paralleller til Tottenham. Everton spiller en alt for stor andel av kampene sine uavgjort. Det skal sies, Everton burde vunnet mange av disse ut i fra spill og sjanser. Klarer de å begynne å vippe kampene til sitt favør, vil de straks klatre helt opp i toppen av tabellen.

Everton har spilt flott fotball i kjent Martinez-stil og scoret mange mål. Romelu Lukaku har endelig begynt å prestere stabilt og levere scoringer på rekke og rad. Mot serieleder Leicester, som sjelden holder nullen, vil Everton og Lukaku 90 % sikkert score minst ett mål hjemme på Goodison Park på lørdag. For alle som ikke holder med Manchester United eller Norwich, er det nokså synd at denne godbiten av en kamp ikke vises på tv.

Midtbanespilleren James McCharthy er usikker til oppgjøret, men spillere som Tyias Browning, Bryan Oviedo, Phil Jagielka, Tony Hibbert og Steven Pienaar mister kampen med skade.

Leicester’s siste kamper:

Leicester 2-1 Watford
Newcastle 0-3 Leicester
Leicester 1-1 Man Utd
Swansea 0-3 Leicester
Leicester 2-1 Chelsea

4-1-0

Sensasjonen Leicester fortsetter, fortsetter og fortsetter. Mange har sikkert tenkt det flere ganger; nå er det over, denne gangen sier det stopp for Leicester. Men det har ikke skjedd. Revene pøser bare på og etter 16 runder er de helt sensasjonelt serieledere.

Enkelte har allerede vært ute å sagt det nå også, siden de har bortekamper mot Everton og Liverpool, før de møter Manchester City hjemme i romjula. Men jeg tenker litt annerledes. Deres store styrke er på overganger, og jeg ser for meg at de vil få store muligheter til å utnytte dette i kanskje alle av disse kampene i romjula. Leicester har, i følge tall fra Squawka, nest minst possesion-prosent i ligaen, og de har dårligst pasningssikkerhet. Oppsiktsvekkende tall, men det viser bare hvor direkte og fremoverrettet de er. Jeg tror sjansen for at de vil kontre et ballbesittende Everton i senk er veldig store.

Jeff Schlupp, Danny Drinkwater, Ritchie de Laet og Matt James utgjør en skadeliste på fire mann hos Leicester.

Tips: X2 1.75 (Betsafe)

Både X2 til 1.75 og ren borteseier til 3.60 er uvanlig bra betalt når vi snakker om laget som tross alt leder ligaen.

Newcastle – Aston Villa lørdag 18.30 (Tv2 Sport Premium)

Newcastles siste kamper:

Bournemouth 0-1 Newcastle
Newcastle 0-3 Leicester
Crystal Palace 5-1 Newcastle
Newcastle 2-0 Liverpool
Tottenham 1-2 Newcastle

3-0-2

Etter ydmykelsen fra sin gamle manager Alan Pardew og Crystal Palace, har Newcastle fått to særdeles fine oppturer. Seieren over Liverpool hjemme betydde mye for fansen på St.James Park, det var lett å se på jubelscenene da Wijnaldum satte inn 2-o på overtid. 2-1 seieren over Tottenham på White Hart Lane var enda mer imponerende, og Newcastle fremstår som et lag man ikke blir veldig klok på denne sesongen.

Men èn ting man legger merke til når man studerer Newcastles resultater denne sesongen, er at de har levert bra mot storlagene. Seire mot Tottenham (b), Liverpool (h), samt uavgjort hjemme mot Chelsea og borte mot Manchester United på Old Trafford. Det er sterkt. Nå har Chelsea som kjent vært forferdelige denne sesongen, men dette er fire kamper man på forhånd ikke hadde forventet mange poeng i. I stedet har de slitt mot lag de bør ha langt større muligheter for å slå. Bortsett fra seirene over Spurs og Liverpool er det bare nyopprykkede Bournemouth og Norwich som har gått tapende ut av en kamp mot de svarte og hvit stripete fra nord-øst i England. Og selv om Aston Villa er en stor klubb, og en gang i tiden har vært et storlag, så er de langt fra det nå. Newcastle har aldri vært større favoritter foran et oppgjør denne sesongen og det blir spennende å se hvordan de takler det.

Skadelista i Prmier League er toppet av Newcastle. Cheick Tiotè er tilbake i troppen til denne kampen, mens Williamson, Lascelles, Haidara, Aarons, Krul, Obertan, S.Taylor, Riviere og Good forblir ute.

Aston Villas siste kamper:

Aston Villa 0-0 Manchester City
Everton 4-0 Aston Villa
Aston Villa 2-3 Watford
Southampton 1-1 Aston Villa
Aston Villa 0-2 Arsenal

0-2-3

Alle kampene man ser over her er kampene Remi Garde har ledet Villa i. Birmingham-klubben har ikke fått den trener-effekten de selvsagt håpte på, men noen av kampene har vært vanskelige. Det er nå, i de neste kampene, at Villa virkelig er nødt til å brette opp ermene å ta de helt nødvendige poengene for å overleve. Hvis ikke vil de miste kontakten fullstendig.

De ligger altså helt sist, med hele seks poeng opp til Sunderland som har 19.plassen. Så store luker finner du ikke noen andre steder på Premier League-tabellen. Klubben har kniven på strupen når de drar til Newcastle for kveldskamp på lørdag, det er det liten tvil om. En seier der ville vært en strålende start i en eventuell opphenting av de andre lagene for Villa. Begge lagene er involvert der nede, og et tap her vil faktisk være meget kritisk. Chelsea ligger der nede, og etter all forventning vil ikke de være der veldig mye lengre. Dermed er det fullstendig vitalt å ikke tape for bunn-kollegaen Newcastle.

Selv om det ser mørkt ut i Premier League kan de trøste seg med at de i alle fall har en kort skadeliste, om det i det hele tatt er noen trøst. Micah Richards er tvilsom til kampen, mens Jordan Amavi og Gary Gardner er langtidsskadd.

Tips: H 2.00 (Betsafe)

(Alle skadeoppdateringer er nødvendigvis ikke helt korrekte da det kan ha kommet nye oppdateringer på noen av pressekonferansene i dag)

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -