Kjetil Knutsen etter gullbragden: – Det vi gjorde denne sesongen er ikke godt nok neste sesong

440
Kjetil Knutsen er årets trener i norsk fotball etter en ny tittel på øverste nivå. Foto: Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

Kjetil Knutsen var mektig imponert over sine gutter etter at gullet var sikret for andre år på rad. Hovedtreneren legger ikke skjul på at kulturen i Glimt er noe helt unikt, men at det er mye arbeid som fremdeles må gjøres for å oppnå suksess i fremtiden.

Glimt-treneren var en rørt mann etter at gullet ble sikret i siste serierunde på Consto Arena.

– Det forteller veldig mye om den kulturen vi har skapt her. Det er veldig mange dyktige mennesker som drar i samme retning og som har den sulten til å stå på. Vi har vært i Europa, og fightet i serien. Vi har kommet oss videre i Europa samtidig som vi har vunnet serien. Så mener jeg at denne prestasjonen er enda større enn det vi gjorde i fjor. Vi skal ikke ta vekk noe av det fra i fjor, men det å videreutvikle ting, og ha den sulten til å stå opp igjen hver eneste dag for å legge ned det som kreves er ikke for hvem som helst, sier Kjetil Knutsen til Fotballnerd.no.

- Annonse -

«Denne prestasjonen er enda større enn det vi gjorde i fjor»
– Kjetil Knutsen

STØRRE PRESTASJON: Glimt-treneren omtaler årets seriegull som en enda større prestasjon. Foto: Fotballnerd.no.

Før denne sesongen mistet Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt sine tre mest offensive spillere ved Jens Petter Hauge, Philip Zinckernagel og Kasper Junker. Erstatterne Erik Botheim, Amahl Pellegrino og Ola Solbakken har imidlertid tatt Glimt med storm. Knutsen mener at dette ikke er tilfeldig.

– Vi har en veldig tydelig spillestil. Vi har en gruppe som tar imot de sultne spillerne som kommer for å være med på en fantastisk reise. Så handler det om å finne de rette spillerne som passer inn i vår kultur. Der har vi vært ganske flinke, sier Knutsen.

Bodø/Glimt fikk en drømmestart på kampen i Mjøndalen med to tidlige scoringer. Selv om dette beroliget Kjetil Knutsen, valgte hovedtreneren å utelukke resultatfokus ved inngangen på kampen.

– Det er ikke slik vi går inn i en kamp. Vi går inn i en kamp for å forberede oss. Vi legger en kampplan, også gjorde det ikke noe å få den starten der. Det sjokket Mjøndalen litt. Det blir en kamp der vi nesten kontrollerer fra A til Å fra 1. til 90.minutt. Og det er en ganske solid prestasjon vi gjør. Jeg er utrolig stolt over gutta og måten de står opp. Atter en gang må jeg si – i denne sesongen, forteller en rørt Glimt-trener til Fotballnerd.no.

– Skal aldri gjenskape

En rekke Glimt-spillere kan være på vei ut dørene på Aspmyra etter som de har spilt seg svært attraktive for utenlandske klubber. Knutsen og Glimt må nok en gang gjennom en prosess for å erstatte spillere i viktige posisjoner, og bygge et nytt vinnerlag i nord. Hovedtreneren utelukker hvertfall at de vil gjenskape suksessen, men heller rette fokus på utvikling.

Vi skal aldri gjenskape. Det er negativ tilnærming til livet. Så vi må utvikle ting. Det kan hende vi har litt andre kort, men vi har en retning og en måte å jobbe på som jeg tror er et solid fundament. Så er det de samme mekanismene som gjelder. Det er noen som må steppe inn nå som Fredrik (Bjørkan) reiser. Vi må hele tiden jobbe med å utvikle nye spillere i roller. Det er sånn vi må jobbe. Det vi gjorde denne sesongen er ikke godt nok neste sesong, avslutter Knutsen til Fotballnerd.no.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -